Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα νίκησε τον Γιοβάνοβιτς - Η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ με Παναθηναϊκό - Τεράστιο το λάθος του διαιτητή!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-25 23:23:00

Ο Αλμέιδα... ακύρωσε τον Γιοβάνοβιτς - Η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ με ΠΑΟ - Ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ο Αλμέιδα... ακύρωσε τον Γιοβάνοβιτς - Η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ με ΠΑΟ - Ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή

Το πλάνο που δεν βγήκε και οι αλλαγές που άργησαν. Πώς η Ένωση κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό διπλό, οι παίκτες του Τριφυλλιού που απογοήτευσαν και η απόφαση του Ιταλού ρέφερι που θα άλλαζε τα δεδομένα.

Απότομα προσγειώθηκε ο Παναθηναϊκός με τον ευρωπαϊκό θρίαμβο και τη μεγάλη νίκη απέναντι στη Βιγιαρεάλ, καθώς οι Πράσινοι έχασαν με 2-1 από την ΑΕΚ το μεγάλο ντέρμπι στη Λεωφόρο, παρότι μάλιστα προηγήθηκαν στο σκορ. Το χειρότερο είναι πως το Τριφύλλι είχε μετριότατη εμφάνιση και παρότι η Ένωση δεν κυριάρχησε στο γήπεδο και ίσως η ισοπαλία να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ακόμα και μετά την ανατροπή του σκορ δεν κατάφερε να πιέσει για γκολ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν μέσα σε λίγα 24 από τους διθυράμβους για το παιχνίδι στο Europa League, καλείται τώρα άμεσα να διώξει την γκρίνια και να ηρεμήσει την ομάδα, καθώς ακολουθούν δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια, εκτός με τον Αστέρα Τρίπολης την Πέμπτη και ΠΑΟΚ την Κυριακή. Για την εικόνα ωστόσο με την Ένωση φέρει ευθύνες και ο Σέρβος, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, όπως και αρκετοί από τους παίκτες του.

Παρότι ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, ήταν φανερό πως το πλάνο με τα δύο 10αρια (Μπερνάρ, Βιλένα) δεν βγήκε στον Γιοβάνοβιτς, ενώ από εκεί και πέρα μέσα στο παιχνίδι άργησε αρκετά να κάνει τις αλλαγές και να δώσει κάποια λύση στο φανερό πρόβλημα που είχαν οι Πράσινοι, οι οποίοι αν και διατηρούσαν την μπάλα, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία των Κιτρινόμαυρων.

Το πρόβλημα ήταν αρχικά πως δεν δούλεψε ούτε το πλάνο με τον Φώτη Ιωαννίδη να παίζει συνεχώς με πλάτη στην εστία, καθώς δεν υπήρχε ανάπτυξη για να του φτιάξουν ευκαιρίες και αφού ο Έλληνας φορ έβγαινε εκτός, τότε η περιοχή έμενε άδεια. Επίσης, σε κακή βραδιά βρέθηκε και ο Ρούμπεν Πέρεθ, τον οποίο καθυστέρησε πολύ ο κόουτς να αντικαταστήσει με τον Αράο, ενώ και ο Βιλένα που δεν ήταν καλός, έμεινε παραπάνω στο χορτάρι, αν και μάλλον ο Τσέριν θα έδινε ένταση και τρεξίματα που έλειπαν από το Τριφύλλι.

Βέβαια, όλα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν ο διαιτητής Σότσα έβγαζε την κόκκινη κάρτα στον Κώστα Γαλανόπουλο στο 60’ και άφηνε την ΑΕΚ με 10 παίκτες για περίπου μισή ώρα. Σίγουρα ήταν το μεγαλύτερό του λάθος και μία απόφαση που θα άλλαζε τα δεδομένα στο ντέρμπι.

 

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έχασε ένα ντέρμπι και ο Γιοβάνοβιτς άλλη μία μονομαχία από τον Ματίας Αλμέιδα και την ΑΕΚ, η οποία σε αντίθεση με τον πίνακα της βαθμολογίας, δείχνει να παραμένει πιο μπροστά από το Τριφύλλι. Τόσο σε εντάσεις όσο και ταχύτητα. Οι Κιτρινόμαυροι παρότι είχαν απουσίες και προέρχονταν από μία τεράστια νίκη στην Αγγλία απέναντι στην Μπράιτον, έδειξαν πως δεν επηρεάστηκαν καθόλου, ακολούθησαν το πλάνο τους κι έφυγαν με μία εμφατική νίκη.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασε ο Τσουβέλας για όσα έγιναν στη Λεωφόρο: "ΕΜΕΤΟΣ! Δεν πανηγυρίζω, απόλυτη ξενέρα"! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags