Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Κορδόν έφερε 25 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό με 26 συμφωνίες - Το τελευταίο "αγκάθι" που δεν μπορεί να διώξει!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-27 14:06:00

Ο Κορδόν έφερε 25 εκατομμύρια στο Λιμάνι με 26 συμφωνίες - Ο τελευταίος που διώχνει ο Μαρτίνεθ και δεν φεύγει!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Κορδόν έφερε 25 εκατομμύρια στο Λιμάνι με 26 συμφωνίες - Ο τελευταίος που διώχνει ο Μαρτίνεθ και δεν φεύγει!

Το "αγκάθι" στου Ρέντη και τα deals που άλλαξαν το ρόστερ. Ο Ισπανός αθόρυβα τους τελευταίους τρεις μήνες κατάφερε όχι να... καθαρίσει τους Πειραιώτες που δεν υπολόγιζαν, αλλά και να φέρει παίκτες που ανέβασαν την ποιότητα.
 

Ολυμπιακός - Αντόνιο Κορδόν: Εξαιρετικά τα κατάφερε στην πρώτη του σεζόν στο Λιμάνι ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, ειδικά από τη στιγμή που στην Ελλάδα ήρθε κάπου στα τέλη Μάη - Άρα δεν είχε τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόταν για τον σχεδιασμό της ομάδας.

Αυτό που, πρωτίστως, είχε σημασία ήταν η ενίσχυση του ρόστερ, καθώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε ένα δικό του πλάνο στο μυαλό του και αυτο έπρεπε να εξυπηρετήσει ο Κορδόν. Παράλληλα, όμως, έπρεπε να ξεφορτωθεί και ένα σωρό συμβόλαια από ποδοσφαιριστές που δεν υπολόγιζε το κλαμπ και κάτι έπρεπε να γίνει με την περίπτωσή τους.

Πόσους ποδοσφαιριστές κατάφερε να απαλλάξει από το ρόστερ τού Ολυμπιακού ο Κορδόν; Μαζί με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, που (λογικά!) είναι ο τελευταίος, συνολικά 26! 

Πωλήσεις

Οι Πειραιώτες παραχώρησαν 8 παίκτες και έβαλαν στα ταμεία τους 21 εκατ. ευρώ - Ρέαμπτσιουκ (6 εκατ. ευρώ), Χουάνγκ (5,5 εκατ. ευρώ), Ονιεκούρου (3,5 εκατ. ευρώ), Ζινκερνάγκελ (2,5 εκατ. ευρώ), Ραντζέλοβιτς (1,5 εκατ. ευρώ), Κανέ (1 εκατ. ευρώ), Μπουτούτσι (500.00 ευρώ) και Μπουχαλάκης (400.000 ευρώ).

Αποχωρήσεις

Ακόμα, έφυγαν με τη μορφή δανεισμού ακόμα 9 ποδοσφαιριστες - Ουσεϊνού Μπα (Μπασάκσεχιρ), Πέπε (Πάφος), Ραμόν (Εσπανιόλ), Αγκιμπού Καμαρά, Κούντε (Ατρόμητος), Λοβέρα (Ροζάριο Σεντράλ), Χόλσγκροουβ (Εστορίλ), Χασάν (Πέντικσπορ), ενώ έμειναν ελεύθεροι άλλοι 9 - Παπασταθόπουλος, Βαλμπουενά, Εμβιλά, Μπακαμπού, Κρίστινσον, Κασάμι, Κίτσος, Γκάρι Ροντρίγκες και Σισέ.

Τελευταία περίπτωση είναι εκείνη του Αμπουμπακάρ Καμαρά, που έφυγε για την Αλ Τζαζίρα προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το κέρδος

Τι κέρδισε ο Ολυμπιακός από όλες αυτές τις αποχωρήσεις που έγιναν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο; Αρχικά 21 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις, ποσό που αυξάνεται σημαντικά από υψηλά κασέ ποδοσφαιριστών που δεν υπολογιζόταν - Μόνο ο Αμπουμπακάρ λάμβανε 1,2 εκατ. ετησίως. Επίσης, ο Μαρτίνεθ έχει την ησυχία να δουλεύει στου Ρέντη με ένα μικρότερο ρόστερ, που είναι της επιλογής του, άρα έχει την ησυχία για να προετοιμάσει την ομάδα όπως θέλει.

Υπάρχει άλλος που μπορεί να αποχωρήσει; Ο μοναδικός από εκείνους που είχε μπει στόχος να φύγουν και δεν έχει καταφέρει (μέχρι στιγμής!) ο Κορδόν να δώσει λύση, είναι ο Φαντιγκά. Που ενδεχομένως να συνεχίσει στον Ολυμπιακό β΄. Αλλά από τη στιγμή που βρέθηκε άκρη με 26 ποδοσφαιριστές, μάλλον δεν έχει νόημα να ψάχνουμε τι ακριβώς θα γίνει με τον Φαντιγκά και το μέλλον του μέχρι τον προσεχή Γενάρη...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιφνιδίως στην Ελλάδα ο Εμβιλά - "Βουίζει η πιάτσα" για Ολυμπιακό - Συμβόλαιο εκατομμυρίου! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags