Facebook Pixel Κώστας Μπακογιάννης: Ατακάρα Μπακογιάννη για Βοτανικό: "Να μην πάθουμε... ΑΕΚ - Μόνο τότε θα πέσει η Λεωφόρος"
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-28 15:07:00

Ατακάρα Μπακογιάννη για Βοτανικό: "Να μην πάθουμε... ΑΕΚ - Μόνο τότε θα πέσει η Λεωφόρος"

Sportdog Team
Ατακάρα Μπακογιάννη για Βοτανικό: "Να μην πάθουμε... ΑΕΚ - Μόνο τότε θα πέσει η Λεωφόρος"

Έβγαλε... ειδήσεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο reader.gr, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, τονίζοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Μάλιστα, έβγαλε και είδηση λέγοντας ότι η Λεωφόρος θα γκρεμιστεί μόνο όταν οι Πράσινοι πάρουν στα χέρια τους το κλειδί του νέου γηπέδου, πετώντας και απίθανη ατάκα για την ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων:

«Όπως ξέρεις, οι πρόδρομες εργασίες για τη διπλή ανάπλαση έχουν ξεκινήσει και το γήπεδο έχει συμβασιοποιηθεί. Έχουμε μια πολύ μεγάλη κοινοπραξία που το έχει αναλάβει και μας γεννά μεγάλη αυτοπεποίθηση. Θα αρχίσει να δουλεύεται πιστεύω μέχρι τέλος του χρόνου. Στόχος (πολύ εφικτός) είναι να έχει ολοκληρωθεί το 2026. 

Μαζί με το γήπεδο έχουμε άλλα δύο-τρία πολύ σημαντικά έργα: τις υποδομές (γιατί μιλάμε για μια εντελώς εγκαταλελειμμένη περιοχή) άρα δρόμους, δίκτυα, φώτα. Τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, 7.500 τ.μ. με κλειστό γήπεδο και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, και ένα πάρκο 215 στρεμμάτων που είναι πρότυπο. Ήδη συνυπολογίζουμε πάνω από 400 εκ. ευρώ άμεσων ιδιωτικών επενδύσεων. 

Πρόκειται για μια νέα πόλη μέσα στην πόλη, ή μάλλον για μια Αθήνα η οποία επεκτείνεται. Μια πόλη που μεγαλώνει. Μην ξεχνάμε, έχουμε και το γήπεδο της Λεωφόρου που για να μην πάθουμε… ΑΕΚ, μπορεί να πέσει μόνο όταν έχουμε έτοιμο τον Βοτανικό, με το κλειδί στο χέρι. Η Λεωφόρος θα γίνει πάρκο με υπόγειο πάρκινγκ και θα συνδεθεί από πίσω με ένα άλλο πάρκο, τα Κουντουριώτικα. Συνεπώς, μιλάμε για πολύ οξυγόνο σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή».

Πώς ξεκλείδωσε το γήπεδο; Την ίδια ερώτηση μπορείς να μου κάνεις για τα 43.000 φώτα led που αντικαθιστούμε σε όλη την Αθήνα. Για το θέατρο του Λυκαβηττού. Για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, το πιο σημαντικό έργο υποδομών και ουσίας για την καθαριότητα, που σχεδόν κανένας Αθηναίος δεν θα δει ποτέ. Για τις ασφαλτοστρώσεις στη μισή πόλη. Για τις δέκα παιδικές χαρές που φτιάχνουμε κάθε χρόνο. Και για πολλά άλλα. Σε όλα αυτά υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Στοχοπροσήλωση, δουλειά και ένα ‘ποτέ δεν τα παρατάμε’».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβληματισμός στους παίκτες για την ξαφνική αποχώρηση στον ΠΑΟ - Απόφαση Αλαφούζου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags