Τα στοιχεία του Ολυμπιακού που τον έχουν φέρει στην κορυφή στο +5 από τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Οι δηλώσεις του νεαρού μέσου.

«Παρουσιαστήκαμε όπως πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήραμε τους τρεις βαθμούς με το μηδέν στην άμυνα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Τι σας οδήγησε στη νίκη: Πιστεύω η συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό, το πλάνο που ακολουθήσαμε και αντιμετωπίσαμε τις μεγάλες μπάλες του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν τους αφήσαμε να πάρουν τις δεύτερες μπάλες αλλά ταυτόχρονα και η ποιότητα που καταφέραμε να δείξουμε στο γήπεδο και με τον Ποντένσε με τα δύο γκολ που έβαλε και με τα υπόλοιπα παιδιά που βρεθήκαμε καλά μπροστά, κάναμε ευκαιρίες και ήμασταν παραγωγικοί.

Πόσο ξεχωρίζει η ποιότητα των παικτών για τον Ολυμπιακό: Νιώθω μεγάλη ασφάλεια όταν έχω αυτούς τους παίκτες δίπλα μου. Είμαστε μια πολύ ποιοτική ομάδα και αυτό είναι και μεγάλη ευθύνη όταν έχεις τέτοιους παίκτες δίπλα σου γιατί πρέπει πάντα να κάνεις το σωστό. Όλοι τρέχουμε, όλοι δίνουμε τα πάντα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο και είμαστε μια πολύ καλή ομάδα.

Τι θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: Σε όποια ομάδα βρίσκομαι προσπαθώ να παίρνω πάντα από τους συμπαίκτες μου και είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Εχω βρει παίκτες με πολύ μεγάλη ποιότητα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Οφείλω να δω τον προπονητή μου και κάθε μέρα να βελτιώνομαι στην προπόνηση και να παίρνω λεπτά συμμετοχής όπως σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ πολύ για τη συνέχεια.

Για τον Ροντινέι: Είναι ψυχάρα, πάρα πολύ ωραίος τύπος όπως και όλα τα παιδιά, είμαστε μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι γιατί το αξίζουμε πραγματικά.

Αν ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα: Έχουμε μία παροιμία που χρησιμοποιούμε μέσα στα αποδυτήρια. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ταπεινότητα. Αυτοπεποίθηση στους εαυτούς μας και στην ομάδα όλοι, και έχουμε πει μέσα ότι πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και τους στόχους τους ξέρετε δεν χρειάζεται να τους αναφέρω. Είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και στόχος είναι η νίκη και πάρα πολύ καλές εμφανίσεις.

Για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλος, είναι πάρα πολύ νωρίς. Εγώ αυτό που κρατάω είναι ότι προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Κοιτάω τις αδυναμίες μου, τις επισημαίνουμε. ακούω και από εκεί και πέρα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές και πίεση αλλά αν ήταν ολα καλά και δεν μίλαγε κανεις και χαμογελούσαμε πιστεύω ότι δεν θα ήμασταν καλά. 

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Από την πρώτη στιγμή αυτή η απόφαση ήταν δεδομένη στο κεφάλι μου για το καλό της καριέρας μου.  Όπως εχω πει έχω πάρα πολύ αυτοποίθηση και μεγάλη ταπεινότητα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό παρατηρώ μια πίεση αλλά αυτή η πίεση εμένα με κάνει καλύτερο. Προσωπικά σκέφτομαι μέρα με τη μέρα. Το κεφάλι μου το βάζψ σε μικρούς στόχους. Δεν ήταν δύσκολη η προσαρμογή μου στην ομάδα. Σίγουρα τα χρώματα μπορεί να διαφέρουν αλλά η ποιότητα εδώ πέρα είναι πάρα πολύ καλή και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την καθημερινότητα μου κι ελπίζω όλα να συνεχίσουν έτσι».