Facebook Pixel Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Πρόταση που θα... συζητηθεί από Κλάτενμπεργκ - Έτσι θα σωθεί το VAR
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-03 14:46:00

Πρόταση που θα... συζητηθεί από Κλάτενμπεργκ - Έτσι θα σωθεί το VAR!

Sportdog Team

Ο παλαίμαχος Βρετανός διαιτητής με αφορμή τα λάθη που έχουν γίνει στην Αγγλία κατά τη χρήση του VAR έκανε πρόταση για τον τρόπο που θα μπορούσε να μην υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Μαρκ Κλάτενμπεργκ: "Χαμό" προκάλεσε στην Αγγλία το κανονικό γκολ που ακυρώθηκε μετά τη χρήση VAR κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ και ο παλαίμαχος διαιτητής κλήθηκε να πάρει θέση για το θέμα, που μπορούν αποφευχθούν ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

«Νομίζω ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν παλαίμαχοι παίκτες με την παρουσία τους στην αίθουσα του VAR. Θα μπορούσαν να έχουν τον ρόλο του AVAR ή ενός δεύτερου AVAR. Δηλαδή να υπάρχουν δύο ή τρεις αξιωματούχοι της διαιτησίας και ένας πρώην ποδοσφαιριστής, να συζητούν για την επίμαχη φάση και να καταλήγουν σε απόφαση. 

Θα μπορούσε αυτό να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον καταλογισμό ενός φάουλ ή στην υπόδειξη ξεκάθαρων κόκκινων καρτών. Είμαι υπέρ αυτής της άποψης και ελπίζω ότι μελλοντικά θα το δοκιμάσουμε για να δούμε αν όντως μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των λαθών. Εξάλλου, αυτός είναι ο απώτερος στόχος» είπε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία δικαιολογία για Αλμέιδα, ανεπίτρεπτο για ΑΕΚ - "Κίνδυνος" Μήτογλου, Κάλενς - Δεν φταίει μόνο ο Φαν Βέερτ!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags