Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έδωσε απαντήσεις ο Σαλπιγγίδης - Εκεί θα κριθεί ο τίτλος - "Πήρα το 14 γιατί..." - Ποιον αποθέωσε
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-04 23:29:00

Έδωσε απαντήσεις ο Σαλπιγγίδης - Εκεί θα κριθεί ο τίτλος - "Πήρα το 14 γιατί..." - Ποιον αποθέωσε

Sportdog Team
Έδωσε απαντήσεις ο Σαλπιγγίδης - Εκεί θα κριθεί ο τίτλος - "Πήρα το 14 γιατί..." - Ποιον αποθέωσε

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής όπου και αναφέρθηκε στο τι έχει δει μέχρι στιγμής από τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά και για τη μάχη τίτλου.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Για τη φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ, τους παίκτες που ξεχωρίζει από τον Δικέφαλο, την μάχη του τίτλου, αλλά και για τα όσα έγιναν με τον Πογέτ και τη μη κλήση του Κωνσταντέλια στην Εθνική ομάδα, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το αν του έχει γίνει πρόταση να κατέβει ποτέ υποψήφιος: «Στις προηγούμενες αυτοδιοικητές εκλογές είχαν γίνει κάποιες κουβέντες, αλλά ήμουν εξαρχής αρνητικός. Είναι τεράστια ευθύνη προς τους πολίτες και με τα δεδομένα που επικρατούν στην χώρα μας δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω και γενικά δεν μου ταιριάζει να ασχοληθώ με τα κοινά λόγω των καταστάσεων που ζούμε. Στη ζωή μου έχω τσαλακωθεί αρκετά. Έχω βγει να διαψεύσω πράγματα, ενώ άλλες φορές επέλεξα να μην μιλήσω για πράγματα που δεν ισχύουν. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να υπόσχομαι και να μην το πράττω. Ωστόσο, δεν ξέρεις πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική».

Για το αν σου λείπει το ποδόσφαιρο: «Το σίγουρο είναι ότι έφυγα απότομα και βίαια. Η στάση μου και οι καταστάσεις το έκαναν να φαίνεται έτσι. Δεν υπάρχει κάποια προοπτική για να επιστρέψω τον χώρο. Δεν είμαι αρνητικός αλλά πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα για να επιστρέψω. Τα τελευταία οκτώ χρόνια που έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο έχουν γίνει 2-3 επαφές, αλλά δεν προχώρησαν τα πράγματα. Δεν έχω προτίμηση να δω κάποια ομάδα. Προτιμάω να παρακολουθώ ντέρμπι είτε εγχώρια, είτε ευρωπαϊκά. Αν ήμουν σε κάποιο πόστο, σίγουρα θα έβλεπα τα πάντα».

Για την φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ: «Ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και το ρόστερ ο προπονητής προσπαθεί να εφαρμόσει ένα μοντέλο. Οι μεταγραφές έγιναν αργά. Ο Ζίβκοβιτς έχει αρχίσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν και αποδίδει εξαιρετικά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί δεν είναι σταθερός στις εμφανίσεις του. Πέραν του Σέρβου, και ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης, αλλά και ο Ντεσπόντοφ είναι πολύ καλοί παίκτες και νομίζω οι πιθανότητες για να δούμε κάτι καλό φέτος είναι αυξημένες.

Για τον αριθμό 14 που φορούσε στη φανέλα: «Προέκυψα όταν επέστρεψα στον ΠΑΟΚ το 2010. Πρώτα φορούσα το 9, το 14 ξεκίνησε τυχαία από τον Παναθηναϊκό και καθιερώθηκε στην Εθνική ομάδα. Τον αγάπησα αυτό τον αριθμό και έτσι στη δεύτερη θητεία μου στον ΠΑΟΚ ζήτησα το 14. Είναι απλά ένας αριθμός, δεν σημαίνει τίποτα στη ζωή μου».

Για τα όσα έγιναν με τον Κωνσταντέλια και τον Πογέτ: «Δεν άνοιξα το συρτάρι για να μάθω την ιστορία. Ο Κωνσταντέλιας είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που πρέπει να αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας. Δεν ξέρω το παρασκήνιο και γιατί ο Πογέτ τον είχε κόψει από τις προηγούμενες κλήσεις του. Το θέμα είναι σε τέτοιες καταστάσεις να μην ζημιώνεται ο παίκτης και η Εθνική ομάδα. Είναι άσχημο να βιώνει τέτοια πράγματα ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Πρέπει να κοιτάς να πάρεις πράγματα από έναν αθλητή κι όχι να του σβήσεις την φλόγα. Γιατί αν πάρεις αυτά που θέλεις θα είναι κερδισμένος και ο παίκτης, αλλά και η Εθνική ομάδα που έχει ανάγκη να επιστρέψει σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Για το αν πηγαίνει στην Τούμπα:« Δεν πηγαίνω στο γήπεδο, προτιμώ να βλέπω τα ματς από την ησυχία του σπιτιού μου. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια πηγαίνω στο Παλατάκι μαζί με τον γιο μου ή κάποιον φίλο. Θα έλεγα είναι μία αποτοξίνωση για μένα».

Για την αφύπνιση των ελληνικών ομάδων τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη: «Θεωρώ ότι και οι τέσσερις ομάδες ενισχύθηκαν και γι΄ αυτό βλέπουμε να είναι όλοι σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πέρυσι, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήταν ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους, αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο. Πιστεύω θα γίνει ένα συναρπαστικό Πρωτάθλημα και ο τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ. Δεν σημαίνει ότι αυτός που θα τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια θα πάρει και το Πρωτάθλημα. Θυμάστε στη δεύτερη θητεία μου στον ΠΑΟΚ ήμασταν πρώτοι και στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο τέλος της χρονιάς τερματίσαμε πέμπτοι, είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ποτέ σε ΠΑΟ ή Ολυμπιακό ο Λουτσέσκου - Γι' αυτό τον κρατάει ο ΠΑΟΚ - Θα δώσει νέο συμβόλαιο ο Σαββίδης;"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags