Facebook Pixel Ζοσέ Μπότο: Σούπερ αποκάλυψη Μπότο! Έτσι ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Κοτάρσκι - "Δεν φοβάται το λάθος..."
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-16 07:15:00

Σούπερ αποκάλυψη Μπότο! Έτσι ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Κοτάρσκι - "Δεν φοβάται το λάθος..."

Sportdog Team
Σούπερ αποκάλυψη Μπότο! Έτσι ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Κοτάρσκι - "Δεν φοβάται το λάθος..."

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρώην αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου του Βορρά όπου και αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της απόκτησης του Κροάτη τερματοφύλακα.

Ζοσέ Μπότο: Η ανανέωση συμβολαίου του Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι η είδηση της ημέρας στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και η εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5 έδωσε τον λόγο για να την σχολιάσει στον άνθρωπο που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του στον Ιβάν Σαββίδη και τον Πορτογάλο να αποκαλύπτει το παρασκήνιο της έλευσης του Κροάτη τερματοφύλακα στον Δικέφαλο, ενώ ανέλυσε και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και ειδικά αυτό που συνιστά απόδειξη της έντονης προσωπικότητάς του.

«Ο Κοτάρσκι βρισκόταν στη προσωπική μου βάση δεδομένων για πολλά χρόνια, από την εποχή που εργαζόμουν στην Σαχτάρ, όταν πήγε στον Αγιαξ. Τον γνωρίζω πολύ καλά, τον παρακολουθούσα και όταν κατάλαβα ότι ο Αγιαξ δεν θα τον χρησιμοποιούσε, γιατί άρχισε να τον δίνει δανεικό σε μικρότερες ομάδες, το βρήκα ως καλή ευκαιρία να τον φέρω στον σύλλογο, στον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν εύκολο να έρθει, γιατί στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να δώσεις ευκαιρία σε νεαρούς και ειδικά όταν μιλάμε για τερματοφύλακες. Στο τέλος, όμως, με το ταλέντο του και την δουλειά του, όπως και των προπονητών που συνεργάζονταν μαζί του απέδειξε ότι είναι ικανός να παίξει σε υψηλό επίπεδο»

Στη συνέχεια εκθείασε το ταλέντο του 23χρονου τερματοφύλακα, «Για μένα είναι ένας από τους καλύτερους νεαρούς τερματοφύλακες. Τον βάζω στην ίδια κατηγορία με τον Τρούμπιν που ήταν στην Σαχτάρ μαζί μου και πήγε στην Μπενφίκα, όπως ο Ντιέγκο Κόστα της Πόρτο, τερματοφύλακες με πολύ μεγάλη προοπτική, παράλληλα όμως και ικανοί και τώρα να υπερασπίζονται την εστία μίας ομάδας σε υψηλό επίπεδο.

Γιατί το πιστεύω αυτό; Γιατί είναι ξεχωριστοί και μοντέρνοι. Αλλά ας μιλήσω ειδικά για τον Κοτάρσκι. Είναι μοντέρνος, όχι απλά πολύ καλός κάτω από την εστία με πολύ καλά ρεφλέξ και αποκρούσεις. Μπορεί να «διαβάζει» το παιχνίδι και να αποτρέπει καταστάσεις στις επιθέσεις της αντίπαλης ομάδας. Υπάρχει και κάτι ακόμη απαραίτητο στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Είναι ικανός στο να παίζει με τα πόδια. Έχει καλή τεχνική και επίσης πολύ θάρρος, δεν φοβάται. Και εδώ είναι που έρχεται ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που δείχνει και την προσωπικότητά του. Αποτυγχάνει κάποιες φορές όπως όλοι, αλλά δεν φοβάται να επαναλάβει αυτό στο οποίο είχε κάνει λάθος. Αυτό είναι απόδειξη της τεράστιας προσωπικότητάς του».

Στο τέλος σχολίασε την κίνηση του ΠΑΟΚ να κάνει νέο συμβόλαιο στον νεαρό πορτιέρο: «Είμαι χαρούμενος για τον Κοτάρσκι, αλλά και για τον ΠΑΟΚ που έχει έναν τοπ τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια. Και είναι πολύ καλό νέο για τον σύλλογο και τον κόσμο του, η ανανέωση του συμβολαίου του. Εύχομαι καλή τύχη στον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς τους, στους οποίους κάνω μία μεγάλη αγκαλιά», είπε ο Ζοσέ Μπότο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξένος η επόμενη μεγάλη πώληση ΠΑΟΚ - "Πολιορκία" από Premier και top ομάδα - Σκάει ανακοίνωση Σαββίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags