Αποτέλεσε μία βραδιά που ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε στη φαρέτρα του ένα ακόμη συστατικό που αναζητούσε εδώ και τόσο καιρό. Έναν χαφ με νούμερα και μία διαχείριση ποδοσφαιριστών που πλέον δεν φαντάζει επίφοβη. Δεκαεπτά ημέρες μετά την τελευταία του φορά πάτησε και πάλι γήπεδο συνεχίζοντας από εκεί που το είχε αφήσει. Επί της ουσίας, το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε το... αυτονόητο έχοντας καρπωθεί το τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο με σούπερ Μαγκομέντ Οζντόεφ να σκοράρει εις διπλούν σε μία συνολικά φανταστική εμφάνιση για τον Ρώσο χαφ.  

Όπως ήταν αναμενόμενο από πλευράς ΠΑΟΚ καρπώθηκαν τα ηνία από την αρχή της αναμέτρησης, έφεραν την εξέλιξη στα μέτρα τους, επωφελήθηκαν από τη φρεσκαρισμένη αρχική σύνθεση σχεδόν σε όλες τις γραμμές του -κυρίως στα μετόπισθεν με τους Ράχμαν Μπάμπα και Ζόαν Σάστρε στα άκρα και το δίδυμο Νάσμπεργκ-Κεντζιόρα στο κέντρο- έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού και το «πακέτο» αγώνων με Αμπερντίν και ΑΕΚ.  

Με τον Γκανέζο αριστερό οπισθοφύλακα να απελευθερώνεται αρκετές φορές βγάζοντας συνεργασίες με τον Τάισον στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και τους Θεσσαλονικείς να εκμεταλλεύονται εν γένει τη νωθρότητα που επέδειξαν οι φιλοξενούμενοι, το πρώτο ημίωρο δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας υπό το πρίσμα του ότι ο ΠΑΟΚ αναλώθηκε σε μία ανούσια κατοχή μπάλας χωρίς να διεκδικεί κάτι παραπάνω επιθετικά. 

Σε ένα μομέντουμ που οι Περιστεριώτες «ψάχτηκαν» στον αγωνιστικό χώρο δεδομένου πως βρίσκονταν μονίμως σε καθεστώς άμυνας στις περιπτώσεις που οι «ασπρόμαυροι» ξεθάρρευαν και διατηρούσαν την κατοχή σε συντριπτικά ποσοστά υπέρ τους, ο Μάγκομεντ Οζντόεφ άνοιξε λογαριασμό όχι μία αλλά δύο φορές, πιστοποιώντας με το... καλημέρα της παρουσίας του πως ο ΠΑΟΚ χτύπησε φλέβα χρυσού βρίσκοντας έναν χαφ με νούμερα. Δύο γκολ σαν μία επιβράβευση της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας αναλάβει παράλληλα και το ρόλο του εκπαιδευτή στους «μικρούς» κάτι που φανερώνει πολλά αναφορικά με την προσαρμογή του στη Θεσσαλονίκη.

Το αξιοσημείωτο δε είναι πως αμφότερα τα τέρματα προήλθαν με άρωμα... δεξιάς πλευράς με δεδομένη την... συνήθεια των «ασπρόμαυρων» για εφορμήσεις κυρίως από την αριστερή πτέρυγα. Ζόαν Σάστρε και Κίριλ Ντεσπόντοφ φρόντισαν με τη σειρά τους να... αφήσουν το στίγμα τους, με τον πρώτο να επιστρέφει σε αγωνιστική δραστηριότητα ιδιαίτερα ανεβασμένος και τα καλά χτυπήματα του δεύτερου να είναι... 80% γκολ. Πιθανό να πρόκειται περί υπερβολής αλλά «ένα καλό χτύπημα σίγουρα είναι πρόβλημα για τους αμυντικούς» διά στόματος Ράζβαν Λουτσέσκου.  

Ενός προπονητή που κάθε άλλο παρά έδειξε να καλύπτεται υπογραμμίζοντας το... ψαγάδι του ματς δεδομένου πως «χάσαμε κάποιες μπάλες που δεν δείξαμε υπευθυνότητα στα τελευταία 25 μέτρα. Δεν χειριστήκαμε καλά και όπως θα ήθελα τα τελευταία λεπτά του αγώνα». Σε μία πρώτη ανάγνωση της αναμέτρησης και με το ζητούμενο να έχει επιτευχθεί, ο ΠΑΟΚ σε πρώτη φάση μπορεί να χαμογελά βραχυπρόθεσμα για τους τρεις βαθμούς και τη χημεία που δείχνει πως βρίσκει λειτουργώντας ως μία «καλοκουρδισμένη» μηχανή και μακροπρόθεσμα για τον Μαγκομέντ Οζντόεφ που εξελίσσεται αναμφίβολα σε μεγάλο «κεφάλαιο».  

Ένα αλάνθαστο δείγμα γραφής του στο εκτός έδρας ματς με την Ελσίνκι, ερχόμενος από τον πάγκο ως μία ποιοτική λύση στα χέρια του προπονητή του (σ.σ 26 επαφές με τη μπάλα, 23/23 ακριβείς πάσες, 2/2 εύστοχες μακρινές μπαλιές, έχοντας ισάριθμες κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και 1/1 ντρίπλες) κρίθηκε αρκετό προκειμένου να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης και κατ΄επέκταση να καλύψει το χαμένο έδαφος εν μέσω διακοπής. Στην παρούσα φάση και με δεδομένα τα όσα έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο υποστηρίζω πως «κουμπώνει» καλύτερα με τον Μεϊτέ ενδεικτικό των δοκιμών που γίνονται αλλά και του... ευχάριστου πονοκέφαλου που υπάρχει αναφορικά με την στελέχωση του άξονα.  

Προφανώς είναι σαφές πως με το πέρασμα του καιρού όλο και περισσότεροι προστίθενται στο «κάδρο» από πλευράς ΠΑΟΚ σε πρωταγωνιστικό επίπεδο και η εν λόγω συγκυρία κάθε άλλο παρά στα ψιλά μπορεί να περάσει. Κόντρα στον Ατρόμητο ήταν ο Οζντόεφ και με δεδομένο το βιογραφικό, την προσωπικότητα και το σώμα συστάσεων που τον συνοδεύει γίνεται αντιληπτό πως στο πρόσωπό του επενδύονται πολλά. Τα υπόλοιπα προσεχώς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντέμης: "Βαθμούς στα δικαστήρια κανείς - Το είπα και για Λεωφόρο, Τούμπα - Δεν άκουσα από Ολυμπιακό να λέει..."