Ο Σάσα Ίλιτς είναι από χθες νέος προπονητής του Ατρομήτου και προσωπική επιλογή/στοίχημα του ιδιοκτήτη Γιώργου Σπανού! Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, ο Σπάνος από τη στιγμή που ξενέρωσε με τον Γιαννίκη, ψάχτηκε στη... δεξαμενή των ξένων προπονητών από τον βαλκανικό χώρο, ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ουαλλού κόουτς Κόουλμαν.

Ο Σπάνος μάλιστα έψαχνε προπονητή με φιλοδοξίες και καριερίστα, για να έχει κίνητρο μέσω της δουλειάς του στο Περιστέρι. Κατέληξε, λοιπόν, στον Ίλιτς ο οποίος μετράει μόλις 4 χρόνια προπονητικής καριέρας, ξεκινώντας ως Ομοσπονδιακός από τις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας και δουλεύοντας την τελευταία διετία σε Τσουκαρίτσκι & ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Οι Έλληνες φίλαθλοι πιθανότατα να θυμούνται τον σπουδαίο διεθνή Σέρβο μέσο από το εξάμηνο πέρασμα του από την ΑΕΛ του Κώστα Πηλαδάκη, στην οποία είχε έρθει δανεικός προερχόμενος από Σάλτσμπουργκ, το Γενάρη του 2009, έχοντας παίξει προηγουμένως σε Παρτιζάν, Θέλτα και Γαλατά.

Ο 46χρονος Σέρβος ως ποδοσφαιριστής ήταν προσωπικότητα για το ποδόσφαιρο της χώρας του ενώ και στην πρώτη του απόπειρα ως κόουτς στο εξωτερικό, στην πάλαι ποτέ πρώτη ομάδα της Βουλγαρίας, την ΤΣΣΚΑ, δεν πήγε άσχημα την περσινή σεζόν αφού έφτασε πολύ κοντά για να πάρει το πρωτάθλημα από την πανίσχυρη Λουντογκόρετς (το έχασες στο βαθμό). Το καλοκαίρι όμως, ο αποκλεισμός του από την ρουμανική Σέπσι, με δύο μάλιστα καθαρές ήττες, έκαναν έξω φρενών τον ιδιόρρυθμο Βούλγαρο ιδιοκτήτη της CSKA και έτσι στις 28 Ιουλίου απολύθηκε!

Ο Σάσα Ίλιτς πήγε στην ΤΣΣΚΑ ώς σπουδαίο και ακριβοπληρωμένο project αφού είχε ετήσιες αποδοχές κοντά στις 360.000 ευρώ και 4μελές τημ συνεργατών δικό του που πληρωνόντουσαν extra! Εννοείται πώς στον Ατρόμητο ο Ίλιτς έρχεται έχοντας ρίξει αρκετά το κασέ που είχε στη Βουλγαρία (κάτω από το μισό)και με τους μισούς συνεργάτες αφού έφερε μόνο βοηθό και γυμναστή. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανάγκη τα χρήματα και βλέπει της Superleague ως μία πρόκληση που μπορεί να αναβαθμίσει την προπονητική του καριέρα εφόσον τα πάει καλά μέχρι το καλοκαίρι στον Ατρόμητο. Άλλωστε η συμφωνία με τον Σπανό έγινε στη βάση της συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο και μετά βλέπουν. Κάτι που ήταν επιθυμία και του Ίλιτς.

Μάνατζερικά ο άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του στο deal του Ατρομήτου με τον Σέρβο τεχνικό είναι ο γνωστός και έμπειρος Έλληνας ατζέντης, Χρήστος Γάτσης (με πελάτες, μεταξύ άλλων, Γιώργο Μασούρα, Καρέλη, Πήλιο).

ΥΓ. Η ερχόμενη αγωνιστική θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και η τελευταία Σουπερλιγκάτου προπονητή!! Κι αυτό αφού η απόφαση έχει ληφθεί από τον ιδιοκτήτη, ανεξάρτητα από το αν ο εν λόγω προπονητής καταφέρει να κερδίσει ή όχι το πολύ κρίσιμο παιχνίδι που δίνει η ομάδα του. Το αφεντικό έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του, με τον οποίο είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέγραψε προσύμφωνο με ΠΑΟΚ κορυφαίος χαφ της La Liga - Η πρώτη εντολή Σαββίδη σε Γιώργο για Γενάρη