Λάκης Σημαιοφορίδης: Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο έγκριτος νομικός ξεκαθαρίζοντας το τοπίο γύρω από τη δικαστική απόφαση που μπορεί να προκύψει, αναφορικά με τη διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. 

«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, να κριθούν ανυπαίτιες και οι δύο ομάδες. Υπάρχουν ζητήματα τυπικής ακυρότητας,  που έχουν σχέση με το φύλλο αγώνος και το περιεχόμενο, από το οποίο δεν μπορεί έτσι όπως είναι διατυπωμένο να προκύψει υπαιτιότητα της μια η της άλλης ομάδας. 

Ωστόσο, η αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να υπάρχει εντολή, αποτελεί ανυπαίτια συμπεριφορά. Και έχει τις ίδιες ευθύνες με το αν η άλλη ομάδα προκάλεσε τον τραυματισμό του Χουανκάρ. Το πειθαρχικό όργανο θα πρέπει να διαγνώσει μια ευθύνη, γιατί όταν φτάνει σε επίπεδο CAS μια υπόθεση, η υπόθεση συζητείται εξαρχής και δεν λαμβάνεται υπόψιν μόνο αυτά που λένε οι δύο ομάδες. 

Ένας καλός δικαστής μπορεί να διαγνώσει τυπικές ακυρότητες και να θεωρήσει υπαίτιες ή ανυπαίτιες και τις δύο ομάδες. Οι συγκεκριμένες διατάξεις σε συνδυασμό με το περιεχόμενο της έκθεσης του φύλλου αγώνα δημιουργεί προβλήματα στο πειθαρχικό όργανο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να καταλήξει σε μια εμπεριστατωμένη απόφαση», είπε ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σωστά το διαχειρίστηκε ο Γώγος - Μακριά από Χουάνκαρ η κροτίδα, αλλά… - Δεν έπρεπε να διακοπεί το ντέρμπι"