Facebook Pixel Νίκος Αναστόπουλος: ’’Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός στο ματς με ΠΑΟΚ’’ - ’’Πυρά’’ κατά Σαμάτα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-02 19:18:00

Αναστόπουλος: ’’Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός στο ματς με ΠΑΟΚ’’ - ’’Πυρά’’ κατά Σαμάτα!

Sportdog Team
Αναστόπουλος: ’’Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός στο ματς με ΠΑΟΚ’’ - ’’Πυρά’’ κατά Σαμάτα!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε για το επικείμενο μεγάλο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5:

«Θα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πολύ καλός και ανεβασμένος, και αγωνιστικά και σε θέματα ψυχολογίας .Επέστρεψε με ένα πολύ μεγάλο διπλό από τη Κρήτη. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που παρά την νίκη στο Αμπερντίν, τον περίμενα καλύτερο στην Opap Arena. Έχασε εύκολα και δίκαια από την ΑΕΚ.

Στο ντέρμπι της Κυριακής, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, θα έχει ξεκούραστους και τον Ρόντινεϊ και τον Φορτούνη. Και ο ΠΑΟΚ όμως δεν έχει σημασία που έχασε από την ΑΕΚ, δεν σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί αδύναμος. Πρόλαβε και αυτός να ξεκουραστεί.Θα δοθεί μάχη στο χώρο του κέντρου, οι άμυνες θα παίξουν και αυτές τον ρόλο τους».

Για το αν τελικά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα πρέπει να διεξαχθεί με οπαδούς ή κεκλεισμένων των θυρών: «Ο Ολυμπιακός έχει το πρώτο λόγο γιατί είναι στο γήπεδό του. Θα παίξει ρόλο αν θα έχει μαζί του τον κόσμο αλλά δεν θα είναι το σημείο που θα κρίνει το αποτέλεσμα. Ήμουν στο παιχνίδι με την Γουεστ Χαμ, με μια καυτή ατμόσφαιρα, χωρίς όμως λέιζερ και χωρίς να πέσει ούτε χαρτοπετσέτα. Και το βρισίδι επιτρέπεται, είναι εκτόνωση. 

Εκείνη τη στιγμή στο ντέρμπι που ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει, είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και μετά έγινε αυτό που έγινε και το καταδίκασε η ΠΑΕ. Εύχομαι να έχει κόσμο, να είναι ωραία ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική θα έχουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για την αδυναμία του Σαμάτα να βρει δίχτυα: «Είναι ένας παίκτης που δεν έχει τη μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμά. Οι ακραίοι σήμερα πρέπει να σκοράρουν για πλάκα 10 γκολ. Δεν έχει αυτό το εύκολο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός έχει τον Ελ Κααμπί, μετά είναι ο Ποντένσε και ο Φορτούνης. Είναι δυνατόν αυτός ο Φορτούνης και αυτός ο Κωνσταντέλιας να τους λες κάτσε απ'έξω;»

Για τον Εκόνγκ: «Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, δεν είναι όμως και πολύ γρήγορος. Από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς που έχει μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους πρέπει τουλάχιστον ο ένας να έχει ταχύτητα. Γιατί η ταχύτητα καλύπτει όλες τις αδυναμίες, είναι το νούμερο 1. Αν δεν είσαι ταχυδυναμικός παίκτης, δεν μπορείς να παίξεις σε μεγάλες ομάδες. Εμένα μου άρεσε πολύ ο Μάτος στον ΠΑΟΚ, ήταν ταχύτατος μπακ».

Τέλος, έκλεισε με μια δική του προσωπική ιστορία με τον Αλέφαντο, εκφράζοντας την αγάπη του για το ποδόσφαιρο: «Θυμάμαι ήμουν στον ΟΦΗ και παίζαμε στον ΠΑΟΚ, που τότε είχε ομαδάρα. Μίλαγα με τον Αλέφαντο από τις 2 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί για τη τακτική του παιχνιδιού. Τότε και ο ΟΦΗ είχε ομαδάρα, μπορούσε να διεκδικήσει υψηλούς στόχους. Ο Αλέφαντος το έβλεπε και το διάβαζε το ποδόσφαιρο σε θέματα τακτικής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags