Τόνι Γκονζάλες: Ο Ισπανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

«Ισχύει ότι οι επιθέσεις είναι σημαντικές στο φετινό πρωτάθλημα. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό εξαρτάται επειδή έγιναν πιο επιθετικές οι ομάδες ή επειδή άφησαν την αμυντική λειτουργία. Αυτό καλό για τον θεατή, αλλά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δύο γκολ και δεν δημιούργησε καθόλου φάσεις. Πρέπει να προβληματιστεί ο Λουτσέσκου.

Πάντα το έλεγα ότι μας λείπει ένας σέντερ φορ που να βάζει εύκολα γκολ όπως ήταν ο Πρίγιοβιτς και ο Κλάους και από εκεί και πέρα όλα είναι πιο εύκολα, γιατί μπορείς μετά και να περιμένεις τον αντίπαλο στο δικό σου μισό. Ο Τόμας, αν δούμε το παρελθόν του, σε καμία χρονιά δεν έβαλε περισσότερα από δέκα γκολ. Δεν το έχουμε το εύκολο γκολ όπως άλλες ομάδες.

Τις προηγούμενες αγωνιστικές ήταν σε καλό φεγγάρι ο Αντρίγια, τώρα ο ΠΑΟΚ πονάει στο σκοράρισμα. Με την ΑΕΚ δεν θυμάμαι να δημιουργήσαμε φάσεις. Η ΑΕΚ ήταν διαβασμένη, νομίζω μας... πείραξε και το παιχνίδι στην Σκωτία».

Για τον Σαμάτα υπογράμμισε: «Ακόμη περιμένουμε να στρώσει, δεν έχει δείξει κάτι. Θέλουμε κάποιον να μας καθαρίζει τις φάσεις και να βάζει εύκολα γκολ. Αλλά έτσι είναι οι σέντερ φορ, μπορεί να κάνουν μία καμπύλη και μετά να την χτυπάνε με το... αυτί και να πηγαίνει στο γάμα της εστίας».

Τόνισε με αφορμή τον Στέφανο Τζίμα: «Πρέπει να φέρεις ξένο να είναι καλύτερο από αυτούς που έχεις. Η Μπαρτσελόνα τι κάνει; Δεν έχει χρήματα λόγω απογορεύσεων, αλλά και γιατί φτιάχνει το γήπεδο και ο Τσάβι κοιτάει προς τα κάτω. Βάζει 16χρονους στην βασική ενδεκάδα. Αφού ο σέντερ φορ δεν προσφέρει ακόμη αυτά που περιμένουμε γιατί να μην παίξει ο επόμενος; Ο Χριστοδουλόπουλος όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ στα 21 ήταν ακόμη ταλέντο... Το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη. Εδώ πάντα πάμε στην έξω βιτρίνα».

Για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: «Εγώ έβαλα τον ΠΑΟΚ φαβορί στην αρχή της χρονιάς, μαζί με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν χάσουμε την Κυριακή με τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη είμαστε πρώτοι, αλλά μετά θα δυσκολέψουν τα πράγματα, οπότε θα πρέπει να παραμείνουμε ζωντανοί στο πρωτάθλημα», είπε ο Τόνι Γκονζάλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτες αλλαγές Σπανούλη στην Εθνική - "Επιθετική άμυνα και Γιάννης - Κεφάλαιο ο Σλούκας, έκπληξη με τον..."