Άρης: Υπό άλλες συνθήκες η απουσία ενός ποδοσφαιριστή δεν θα σήκωνε τόση κουβέντα, όση έχει σηκώσει δηλαδή αυτή του Φαμπιάνο για το ματς της επόμενης αγωνιστικής στο Βόλο. Στην περίπτωση του Αρη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσε κάρτες σε μια χρονική στιγμή που στο ρόστερ δεν υπάρχει άλλος στόπερ να τον αντικαταστήσει, αφού οι Φραν Βέλεθ και Γιώργος Δεληζήσης παραμένουν τραυματίες και ο Μόζες Οντουμπάτζο, ο οποίος στην αρχή της σεζόν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Γιακούμπ Μπράμπετς, υπέστη κάκωση ώμου και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η επιλογή του Άκη Μάντζιου να δηλώσει τον Βραζιλιάνο στόπερ να εκτίσει την ποινή του στο ματς με το Βόλο για κάποιους μπορεί να συνιστά ρίσκο, αλλά στην πραγματικότητα έμοιαζε μονόδρομος καθώς μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος ακολουθούν οι δύο απαιτητικοί αγώνες με Παναθηναϊκό (εντός) και ΑΕΚ (εκτός), στους οποίους ο Φαμπιάνο είναι απαραίτητος.

Επιπλέον, με τις τόσες αναποδιές που έχει βιώσει μέχρι στιγμής ο Μάντζιος, δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ότι μετά τη διακοπή θα έχει σίγουρα διαθέσιμο κάποιους από τους τραυματίες. Συνεπώς, επέλεξε να ρισκάρει ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης στο Βόλο κι το ερώτημα που μπαίνει είναι, ποιος θα παίξει στα στόπερ;

Ασφαλώς για τον προπονητή του Αρη προέρχεται το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο αλλά στην πραγματικότητα ήδη επεξεργάζεται μέσω των δοκιμών που κάνει τον τρόπο για να καλυφθεί το κενό του Φαμπιάνο.

Οι επιλογές που έχει είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες και τα πιθανά σενάρια είναι τα εξής δύο. Πρώτον, να μετατοπίσει έναν παίκτη από τα χαφ στο κέντρο της άμυνας, με τον Βερστράτε να έχει τα χαρακτηριστικά να “υπηρετήσει” τη θέση.

Δεύτερον, να πάρει το ρίσκο να παίξει με τριάδα στην άμυνα, έχοντας “κολόνα” τον Μπράμπετς και τα δύο μπακ ως στηρίγματα του. Σενάρια που προφανώς θα τον απασχολήσουν περισσότερο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανάλογα και με την κατάσταση κάποιων παικτών του.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στόπερ και φορ ο Σαββίδης τον Γενάρη - "Σφήνα" για στόχο του Ολυμπιακού - Και ο ΠΑΟΚ για Βιλένα!