Περικλής Αμανατίδης: Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο μέχρι πρότινος προπονητής της Καλαμάτας  μιλώντας για την πρόσφατη απόλυσή του, παρά το γεγονός πως η ομάδα ήταν στη δεύτερη θέση της Superleague 2, ενώ έκανε και τις δικές του προβλέψεις για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, χρίζοντας ως φαβορί για τον τίτλο πρώτα τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό.

Για την απόλυσή του από την Καλαμάτα αποκάλυψε πως: «Για μένα είναι άδικο και οξύμωρο, όμως είναι μέρος και κανόνας του παιχνιδιού και της αγοράς. Δεν μπορώ να καταλάβω αν οι προπονητές μπορούν να χάσουν  τη θέση τους, ακόμη και αν φέρουν καλά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να το καταλάβω, αλλά οκ. Δεν μπορώ να μπω σε αυτή την επεξηγηματική διαδικασία.

 Ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Πρασσάς είναι εξαιρετικός. Το πρόβλημα είναι ότι ζει στην Αμερική και όλες οι πληροφορίες για την ομάδα είναι μεταφερόμενες. Όταν τα ματς δεν είναι τηλεοπτικά, καταλαβαίνεις τι μπορεί να του μεταφέρουν. Ελπίζω να πάει καλά ο πρόεδρος αλλά και η ομάδα της Καλαμάτας».

Για το ποια ομάδα θεωρεί πως είναι μέχρι στιγμής φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Θεωρώ φαβορί την ομάδα που από ότι φαίνεται θα έχει τη μεγαλύτερη φόρμα. Τέτοια ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός.

Το λέω γιατί ο ΠΑΟΚ  έχει κάνει μια αλλαγή φέτος. Είναι ίδιος ο προπονητής και πρέπει να αξιολογηθεί ξανά. Οι νέοι ποδοσφαιριστές όμως που έχουν έρθει είναι πιο πεινασμένοι, χωρίς να έχω κάτι με τα παιδιά που φύγανε. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που θέλουν να προσφέρουν πιο πολύ. Αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Είναι παίκτες που έχουν έρθει και ήδη έχουν προσφέρει στην ομάδα.

Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο, σε κάποιες θέσεις δεν είναι πλήρης. Αυτό το ξέρουν οι ειδικοί των ομάδων και ο προπονητής.

Η ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά, ένα μοντέλο δύο διοργανώσεων, ενώ ο ΠΑΟΚ το είχε αυτό τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει γιατί είδαμε ένα μεγάλο παιχνίδι στο Γιουρόπα και ένα μέτριο στο πρωτάθλημα, με ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας. 

Τέλος, πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστεί τη κρίση ο Ολυμπιακός, ήδη υπάρχει μια εσωστρέφεια. Αν διαχειριστεί αυτή την κατάσταση όπως παλιά με τον Μάρτιν, που ο προπονητής ήταν ακλόνητος, θα μπορέσει να γίνει και αυτός φαβορί», είπε ο Περικλής Αμανατίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον απέρριψε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, υπέγραψε σε ΠΑΟΚ και ήταν MVP στο Καραϊσκάκη - Κίνηση ματ Σαββίδη!