ΠΑΟΚ – Αμπερντίν: Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη κόντρα στην σκωτσέζικη ομάδα, όμως πληρώνοντας την... ευστοχία των αντιπάλων του και τα λάθη της άμυνας έμεινε στο 2-2 στην αναμέτρηση της Τούμπας, με τους Τάισον, Σαμάτα να βρίσκουν δίχτυα. Με το αποτέλεσμα αυτό το σύνολο του Λουτσέσκου έφτασε στους 10 βαθμούς στον όμιλο, κάτι που το δίνει την μαθηματική πρόκριση στης επόμενη φάση του Conference League και πλέον ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία για το παιχνίδι κόντρα στην Άιντραχτ, σε μια αναμέτρηση με χαρακτήρα... τελικού μιας και θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση, που οδηγεί απευθείας στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Το ματς:

Από τα πρώτα λεπτά στην Τούμπα ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε τον στόχο του, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο ώστε να απειλήσουν την εστία του Ρος. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό ότι ήθελαν να δώσουν χώρο στους Ασπρόμαυρους, σε στόχο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση μάλιστα οι Σκωτσέζοι θα καταφέρουν, στην πρώτη τους ευκαιρία, να βρουν δίχτυα. Στο 14’ ο Ντέβλιν θα τη συρτή σέντρα, από τα δεξιά, με τον Ντακ να γυρίζει πολύ ωραία μέσα στην περιοχή και με σουτ θα νικήσει τον Κοτάρσκι κάνοντας το 0-1. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα καταφέρει να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, μιας και στην πρώτη του μεγάλη στιγμή θα καταφέρει να ισοφαρίσει.

Στο 23’ ο Κωνσταντέλιας θα βρει πολύ ωραία τον Ντεσπόντοφ, που θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα γυρίσει παράλληλα την μπάλα, με τον Τάισον που ερχόταν από πίσω, με σουτ μέσα από την περιοχή, να κάνει το 1-1. Μάλιστα πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι λίγο έλλειψε να πάρουν το προβάδισμα, μιας και μετά από γύρισμα του Μπάμπα, ο Ρούμπεζιτς στην προσπάθειά του να διώξει με γυριστό, θα σημαδέψει το δοκάρι του Ρος. Στο 37’ ο ΠΑΟΚ θα έχει ακόμα μια πολύ καλή στιγμή για να σκοράρει, με τον Τάισον να κάνει πολύ ωραία σέντρα με το εξωτερικό, αλλά ο Σβαμπ, που ήταν ολομόναχος μέσα στην περιοχή, δεν θα προλάβει για λίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με προβολή.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπει στο δεύτερο μέρος με το πόδι στο… γκάζι και σε ένα λεπτό θα έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 47΄ο Κωνσταντέλιας θα κάνει το σουτ από μακριά, με τον Ρος να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση, ο Κουλιεράκης θα κάνει την προβολή, υπό την πίεση του Γκάρντενμαν με τον Ρος να αποκρούει ξανά σε κόρνερ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα συνεχίσουν να έχουν τη μπάλα, προσπαθώντας να παίξουν από τα πλάγια, όμως χωρίς να μπορούν να βρουν χώρους στην άμυνα των Σκωτσέζων. Οι γηπεδούχοι όμως θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ μετά από μια στημένη φάση.

Πιο συγκεκριμένα στο 64’ ο Ντεσπόντοφ θα εκτελέσει πολύ ωραία φάουλ, από πλάγια θέση, με τον Κουλιεράκη, αλλά και τον Ενκογκ να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά οι Ασπρόμαυροι θα καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 67’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τάισον θα κάνει τη σέντρα, με τον Ενκογκ να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Σαμάτα, με τον ίδιο τρόπο να κάνει το 2-1! Η χαρά όμως των γηπεδούχων δεν θα κρατήσει πολύ, μιας και τρία λεπτά μετά οι Σκωτσέζοι θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν, με τον ΜακΓκραθ να εκτελεί εντυπωσιακά ένα μακρινό φάουλ και να νικάει τον Κοτάρσσκι, κάνοντας το 2-2.

Στο 74΄ο Κουλιεράκης θα ανατραπεί μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει το πέναλτι σε πρώτο χρόνο, όμως μετά την χρήση VAR θα αλλάξει την άποψή του και ο αγώνας θα συνεχιστεί. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην άμυνα των Σκωτσέζων, θέλοντας να φτάσουν στο γκολ της νίκης, που θα τους έκανε να έχουν το προβάδισμα τριών βαθμών από την δεύτερη Άιντραχτ, όμως χωρίς να μπορέσουν να φτάσουν σε αυτό, με το 2-2 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αλβανού διαιτητή.

Σκόρερ: 23’ Τάισον, 67’ Σαμάτα - 14’ Ντακ, 70’ ΜακΓκραθ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82' Κεντζιόρα), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα (85' Σοάρες), Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ (82' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας (65' Σαμάτα).

Αμπερντίν: Ρος, Ντέβλιν, Μακένζι, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακγκράθ (79' Μιόφσκι), Μπάρον, Σάινι (61’ Πολβάρα), Ντούνκαν (61’ Χέις), Λόπες (82' Σόκλερ).