Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιουσέφ Ελ Αραμπί: "Ψηστήρι" πρώην του Ολυμπιακού σε Ελ Αραμπί - "Ψαλίδι" 1 εκατ. στο συμβόλαιο - Το αποφάσισε λόγω Μαρτίνεθ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-17 10:00:00

"Ψηστήρι" πρώην του Ολυμπιακού σε Ελ Αραμπί - "Ψαλίδι" 1 εκατ. στο συμβόλαιο - Το αποφάσισε λόγω Μαρτίνεθ!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ψηστήρι" πρώην του Ολυμπιακού σε Ελ Αραμπί - "Ψαλίδι" 1 εκατ. στο συμβόλαιο - Το αποφάσισε λόγω Μαρτίνεθ!

Ομάδα-έκπληξη για τον Μαροκινό, έχει μεγαλύτερες προτάσεις. Ποιος πρώην ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών προσπαθεί να... τρέξει τις συζητήσεις για τη μεγάλη μεταγραφή, τα οικονομικά εμπόδια και πώς ο Ισπανός κόουτς τον οδηγεί οριστικά στην έξοδο από το Λιμάνι.
 

Στη δεύτερη ομάδα τού Ολυμπιακού βρέθηκε για να συμμετέχει στα παιχνίδια της ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον έχει αποκλείσει από ροτέισον της πρώτης ομάδας. Παρόλα αυτά ο 36χρονος άσος δεν έχει χάσει το κέφι του για ποδόσφαιρο και την αυτοπεποίθησή του, για αυτό και μετά από επαφή που είχε με τον προπονητή του, αποφάσισε να συμμετέχει στους αγώνες της β΄ ομάδας.

Μάλιστα, ήδη από την πρώτη του εμφάνιση με αντίπαλο τον Διαγόρα πέτυχε γκολ με τη δεύτερη ομάδα (έχει, ήδη, ένα γκολ στη Σούπερ Λιγκ), ενδεικτικό του ότι δεν πήγε στο σύνολο του Άριελ Ιμπαγάσα για να κάνει πλάκα. Έχει φιλοδοξίες για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και, ξεκάθαρα πια, θέλει να βρίσκεται σε καλή φόρμα για το επόμενο κλαμπ.

Για να το δείξουμε λίγο και σε αριθμούς, ο Αραμπί είναι ο κορυφαίος Μαροκινός σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων, αλλά και κορυφαίος Μαροκινός σκόρερ όλων των εποχών στα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί. Συνολικά στην καριέρα του (σε Ολυμπιακό, Ολυμπιακό β΄, Καέν, Γρανάδα, Αλ Χιλάλ, Αλ Ντουχαΐλ, εθνική Μαρόκου) έχει πετύχει 286 γκολ σε 579 εμφανίσεις, ενώ έχει μοιράσει και 59 ασίστ.

Αναμφίβολα, δηλαδή, πρόκειται για ένα σέντερ φορ-φονιά, με 50% στο ποσοστό σκοραρίσματος, που όμως στα 36 του χρόνια (τον Φεβρουάριο θα γίνει 37) φαίνεται ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Ακόμα και στο επίπεδο του ροτέισον σύμφωνα με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ανεξάρτητα από το 1,5 εκατ ευρώ συμβόλαιο που έχει τον χρόνο - Φτάνει και ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ με τα μπόνους.

Συμβόλαιο με 500.000 ευρώ - Ψηστήρι από Βαλμπουενά - Ολυμπιακός του Μαρόκου

Κι εδώ είναι που έχει ενδιαφέρον η πληροφορία από την Κύπρο που υπάρχει για τον Ελ Αραμπί και το ενδιαφέρον του Απόλλωνα για να αποκτήσει επιθετικό - Ο Μίχαλ Κρμέντσικ, που είχε ακουστεί για τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι αλλά πήγε τελικά στη Μεγαλόνησο, δεν έχει καταφέρει μετά από 9 ματς να πετύχει γκολ.

Θα μπορούσε η προσπάθεια που είχε κάνει ο Ματιέ Βαλμπουενά τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να φέρει τον Ελ Αραμπί στον Απόλλωνα, να πιάσει τόπο τον Γενάρη; Εδώ οι παράμετροι είναι που καθορίζουν τη συνέχεια. Γιατί, για παράδειγμα, ο Βαλμπουενά λάμβανε 600.000 ευρώ στον Ολυμπιακό, κι ενώ μπορούσε ίσως να βρει υψηλότερο συμβόλαιο αποφάσισε να πάει με 200.000 ευρώ στον Απόλλωνα. Γιατί βρήκε αγωνιστικό κίνητρο και ικανοποιήθηκε από τον σεβασμό που του έδειξαν οι Κύπριοι.

Μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο και ο Αραμπί; Γιατί υπάρχουν και οι ομάδες τού Κατάρ που τον ζαχαρώνουν, όπως και η Γουιντάντ από το Μαρόκο, που είναι μέγεθος ανάλογο του Ολυμπιακού στην Ελλάδα. Δηλαδή μπορεί, ίσως, να βρει ένα ακόμα μεγάλο συμβόλαιο.

Τι μπορεί να του προσφέρει ο Απόλλωνας στην Κύπρο; "Είναι πολλά τα λεφτά που παίρνει ο Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό. Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να του προσφέρει ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, όχι περισσότερα", αποκάλυψε μέσω του sportdog πηγή από την Κύπρο, που γνωρίζει πολύ καλά το ρεπορτάζ.

Μπορεί ο Μαροκινός άσος να βρει επαγγελματικό/αγωνιστικό κίνητρο στη Μεγαλόνησο με τον Απόλλωνα και να τον καλύψει μια μείωση ύψους μίνιμουμ 1 εκατ. ευρώ στις αποδοχές του; Ο Απόλλωνας, πάντως, είναι μέσα στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου και το ψηστήρι που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι ο Βαλμπουενά, άσχετα αν ο Ελ Αραμπί ήθελε να διεκδικήσει τότε την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό, πολύ εύκολα μπορεί να αρχίσει ξανά...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επική συνάντηση Άμραμπατ-Μπάκα: "Είσαι Ολυμπιακός ε; - Δεν φοβάμαι κανέναν, πρωταθλητές είμαστε" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags