Ολυμπιακός: Μπορεί ο Ομάρ Ρίτσαρντς να μην έχει καταφέρει ακόμα να κάνει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ωστόσο από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στου Ρέντη, έδειξε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής ικανός για μεγάλα πράγματα όταν βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Άνθρωποι που παρακολουθούν "από μέσα" το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τη σωματοδομή και την τεχνική του 25χρονου αριστερού μπακ, κάνοντας λόγο για παίκτη που είναι εμφανές ότι έχει "χτιστεί" στο υψηλότερο επίπεδο. Προερχόμενος από τις Ακαδημίες της Ρέντινγκ, ο Άγγλος έπεισε με το ταλέντο του την Μπάγερν Μονάχου να τον αποκτήσει το 2021 και εν συνεχεία μετακόμισε στην Premier League για λογαριασμό της Νότιγχαμ, η οποία τον παραχώρησε ως δανεικό στον Ολυμπιακό. Από μόνη της, η μεταγραφή στη Μπάγερν σε ηλικία 23 ετών φανερώνει πως δεν μιλάμε για τυχαίο ταλέντο.



Μετά από εβδομάδες προπονήσεων, ο Ρίτσαρντς πάτησε επιτέλους χορτάρι σε επίσημο ματς, καθώς έπαιξε για 45 λεπτά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Β' με τον Διαγόρα. Αν και ανέτοιμος, ο 25χρονος άσος άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και μοίρασε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ένα ημίχρονο (δεν υπήρχε λόγος να ζοριστεί παραπάνω αφού δεν βρίσκεται ακόμα σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό) ήταν αρκετό για να παρουσιάσει ο Ρίτσαρντς στο γήπεδο δείγματα της ποιότητάς του. Ήταν άνετος, έως και φαντεζί σε ορισμένες περιπτώσεις, με την μπάλα στα πόδια και πραγματοποίησε αρκετά ανεβάσματα, επιβεβαιώνοντας την έφεσή του στο να προωθείται και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις από την αριστερή πλευρά.

Παράλληλα, δεν φάνηκε να ζορίζεται ιδιαίτερα για να βγάλει 45 λεπτά, στοιχείο που αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για την κατάστασή του και το πότε θα είναι έτοιμος να μπει σε φουλ ρυθμούς. Όσοι παρακολουθούν την πρόοδό του, θεωρούν πως η ενεργοποίηση του Ρίτσαρντς στην πρώτη ομάδα θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο αριστερών μπακ μαζί με τον Ορτέγκα. Και μάλιστα, από τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό του "ταβάνι" του είναι σαφώς υψηλότερο, εφόσον παραμείνει υγιής ο Άγγλος μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει στην ιεραρχία τον Κίνι, για τον οποίο δεν υπάρχει ιδιαίτερη ικανοποίηση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακάλυψε… νέο Έσε ο Κορδόν - 4 εκατ. ο Ολυμπιακός για τον "καλύτερο στόπερ στην Αργεντινή" - Ζήτησαν 7!