Facebook Pixel Φώτης Ιωαννίδης - Παναθηναϊκός: "Η πιο μεγάλη πώληση στην ιστορία του ΠΑΟ - Top ιταλική ομάδα για Ιωαννίδη - Έρχονται με 100 εκατ. μπάτζετ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-19 10:00:00

"Η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του ΠΑΟ - Top ιταλική ομάδα για Ιωαννίδη - Έρχονται με 100 εκατ. μπάτζετ"

του Γιώργου Κτενά
"Η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του ΠΑΟ - Top ιταλική ομάδα για Ιωαννίδη - Έρχονται με 100 εκατ. μπάτζετ"

Η μεγάλη πρόταση, ποιοι σύλλογοι τον θέλουν και το ρεκόρ. Ο Έλληνας επιθετικός μετά από μία τρομερή σεζόν στο Τριφύλλι, έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα των σκάουτς της Ευρώπης και δεν είναι λίγες οι ομάδες που τον έχουν στη λίστα τους. Ποια είναι η τιμή πώλησης και ποιοι είναι... ζεστοί!

Στον αστερισμό τού Φώτη Ιωαννίδη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι ο Έλληνας επιθετικός τη φετινή αγωνιστική περίοδο δείχνει ότι θα είναι η χρονιά του - Ήδη από τους Πράσινους έχει διαρρεύσει ότι σε περίπτωση πώλησής του θέλουν να κάνουν ρεκόρ, ενώ ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε προ ημερών στο Sportdog.gr πώς με ποσό όχι κάτω από τα 11 εκατομμύρια συν μπόνους, ο Αλαφούζος θα το συζητούσε για την πώληση του 23χρονου striker.

Και φαίνεται ότι το ενδιαφέρον υπάρχει και είναι έντονο, ήδη από την περασμένη αγωνιστική περίοδο και τη Σέλτικ τού Άγγελου Ποστέκογλου, μέχρι τα τωρινά με τις Στουτγκάρδη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μπολόνια και Φιορεντίνα.

Πρόκειται για ομάδες με εκτόπισμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και με πορτοφόλι που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, ειδικά από τη στιγμή που ο Φώτης φέτος φαίνεται έτοιμος για να σπάσει τα κοντέρ - Ήδη σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει 8 γκολ και 4 ασίστ σε 22 ματς μέχρι στιγμής.

Το sportdog επικοινώνησε με δύο δημοσιογράφους-γκουρού στα πρωταθλήματα με τα οποία ασχολούνται, τον Γιάννη Γιαννούλα (Ιταλία) και τον Ανέστη Ζαχαράκη (Γερμανία), προκειμένου να συλλέξουμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

"Ψάχνουν για επιθετικό Φιορεντίνα-Μπολόνια - Τυφλός από το σημείο του πέναλτι - Πολλά τα 15 εκατ. ευρώ για Ελλάδα"

"Η Φιορεντίνα ψάχνει για επιθετικό, από την άποψη ότι οι δύο επιθετικοί που πήρε το καλοκαίρι, δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα και γενικά ψάχνει για επιθετικό. Η Μπολόνια μάλλον για καλοκαίρι πρέπει να ψάχνει επιθετικό κι αυτή", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε:

"Προφανώς ο Ιωαννίδης, μαζί με Βαγιαννίδη, είναι τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία του Παναθηναϊκού. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τροχοπέδη για να πουλήσεις τόσο ακριβά, βέβαια έχει κάνει πολύ καλή σεζόν ευρωπαϊκά, με κρίσιμα γκολ και όπως λένε και οι Ιταλοί: Είναι τυφλός από το σημείο του πέναλτι. Πολύ μεγάλο για παίκτη από ελληνικό πρωτάθλημα τα 15 εκατ. ευρώ".

Μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο;

"Προφανώς ναι, γιατί έχει τεχνική, δύναμη, μπορεί να παίξει και έξω από την περιοχή. Μιλάμε για δύο ομάδες που δεν έχουν σέντερ φορ των πολλών γκολ, άρα θα βρει χώρο. Βέβαια θα βρεις χώρο μιλώντας για το καλοκαίρι, εκεί θα κάνουν λογικά τη μεγάλη μεταγραφή για την επίθεση".

"Έτσι θα ασχοληθούν Στουτγκάρδη και Άιντραχτ - Πορτοφόλι 100 εκατ. ευρώ - Στη λίστα ο Ιωαννίδης"

"Κατ' αρχάς ξεκινάμε από το γεγονός ότι έχει ρεπορτάζ το Kicker. Επομένως μιλάμε για υπαρκτό θέμα, και δεδομένο ενδιαφέρον και των δύο. Η Στουτγάρδη αυτή τη στιγμή έχει τον Σερχού Γκιρασί στην επίθεσή της. 15 γκολ σε 9 συμμετοχές, έχει σπάσει όλα τα κοντέρ και κάνει σεζόν καριέρας. Έχασε δύο ματς με μυϊκό τραυματισμό, επέστρεψε το Σάββατο στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ ως αλλαγή κι έκρινε το ματς με πέναλτι (2-1)", ανέφερε αρχικά ο Ανέστης Ζαχαράκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ο Γκιρασί έχει μία ρήτρα λίγο κάτω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν υπήρχε καμία ανησυχία στη Στουτγάρδη. Τώρα όμως που κάνει πράγματα και θάματα καταλαβαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα τον χάσει τον παίκτη. Ο Γκιρασί μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή και τον Ιανουάριο, αν βρει καλύτερο συμβόλαιο από μεγαλύτερη ομάδα ή του έρθει πρόταση από καλύτερο πρωτάθλημα, δηλαδή την Αγγλία. Η Στουτγάρδη μπορεί να το πάει για καλοκαίρι αν δεν φύγει ο Γκιρασί άμεσα".

Στην Άιντραχτ;

"Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η ομάδα θα βγει σίγουρα στην αγορά τον Ιανουάριο για επιθετικό, διότι δεν πρόλαβε να αναπληρώσει το κενό του Μουανί, που πήρε μεταγραφή στην Παρί στην εκπνοή του παραθύρου. Η Αϊντραχτ θα βγει στην αγορά έχοντας στο πορτοφόλι της από την πώληση του Μουανί σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ! Αυτή τη στιγμή παίζει μπροστά με έναν περιφερειακό επιθετικό, τον Μαρμούς, που σκόραρε και στην Τούμπα και τα πηγαίνει εξαιρετικά, έχει όμως οπωσδήποτε ανάγκη έναν στράικερ. Ο Ιωαννίδης είναι μέσα στη λίστα της. Η Αϊντραχτ ωστόσο θα προσπαθήσει να πάρει επιθετικό τον Ιανουάριο και αυτό δεν ξέρω πόσο μπορεί να βρει σύμφωνο τον Παναθηναϊκό".

"Στην πόρτα τού Παναθηναϊκού και οι δύο - Η μεγαλύτερη πώληση της Ιστορίας - Όπως Γκέκας και Μαυροπάνος"

Τι βλέπεις για τη συνέχεια;

"Αμφότερες πάντως αναμένεται να χτυπήσουν την πόρτα του Παναθηναϊκού. Η Αϊντραχτ έχει σαφώς μεγαλύτερη άνεση οικονομικά, αλλά και η Στουτγάρδη αν πουλήσει τον Γκιρασί δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να καλύψει τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Σε κάθε περίπτωση, εδώ υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για το κλαμπ, αν το χειριστεί σωστά, να κάνει ίσως τη μεγαλύτερη πώληση της ιστορίας του".

Θα μπορούσε να βρει χώρο;

Φυσικά και στις δύο ομάδες έχει θέση και η λογική λέει ότι θα μπορούσε να μπει άμεσα στο ροτέισον και νομίζω η Μπουντεσλίγκα είναι ιδανική για να γράψει νούμερα σε καλό πρωτάθλημα και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του.Στην Αϊντραχτ έχουν και το παρελθόν με τον Γκέκα, επομένως υπάρχει καλή ελληνική προϊστορία εκεί. Και η Στουτγάρδη είχε πρόσφατα τον Μαυροπάνο έτσι, μην το ξεχνάμε. Άλλη θέση, αλλά τον εξέλιξε και τον πούλησε 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον είχε αγοράσει 3,2 από την Αρσεναλ".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τέλος τον Γενάρη άσος του ΠΑΟ με απόφαση Γιοβάνοβιτς - Stop από Αλαφούζο σε πώληση - Μεταγραφή 1/1!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags