Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό - Ο Μαρινάκης του έδωσε νέο συμβόλαιο, ο Μαρτίνεθ τον διώχνει - Ούτε β’ ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-24 21:56:00

Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό - Ο Μαρινάκης του έδωσε νέο συμβόλαιο, ο Μαρτίνεθ τον διώχνει - Ούτε β’ ομάδα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό - Ο Μαρινάκης του έδωσε νέο συμβόλαιο, ο Μαρτίνεθ τον διώχνει - Ούτε β’ ομάδα!

Είναι ο πρώτος που θα αποχωρήσει τον Γενάρη από το Λιμάνι, καθώς ο Ισπανός προπονητής δεν τον... βλέπει ούτε για εύκολα παιχνίδια και του ζήτησε να βρει ομάδα να πάει δανεικός, αφού μόλις πριν λίγους μήνες η διοίκηση επέκτεινε τη συνεργασία τους. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας, έπαιξε για χρόνια σε αυτή και όλα δείχνουν ότι ο κύκλος έκλεισε.

Ολυμπιακός: Υπάρχουν παίκτες που είναι διαχρονικές αξίες εντός των ομάδων, υπάρχουν αυτοί που έρχονται και φεύγουν. Υπάρχουν και κάποιοι που, όπως ο Θανάσης Ανδρούτσος έχουν βγει από τα σπλάχνα της ομάδας τους, τελικά συνδέονται με έναν προπονητή και αν αυτός αποχωρήσει τότε οι ίδιοι τον ακολουθούν. Αυτό δεν ισχύει απόλυτα για τον νεαρό ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων, αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια ότι από τη φυγή του Πέδρο Μαρτίνς και μετά δεν έχει πάρει ευκαιρίες. Για την ακρίβεια την εφετινή σεζόν δεν έχει παίξει ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό με την πρώτη ομάδα και αυτό αποτελεί  προάγγελο εξελίξεων, ασχέτως αν ο 26χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια!

Το ball boy που έγινε... επαγγελματίας ποδοσφαιριστής!

Ο Θανάσης Ανδρούτσος δεν είναι τυχαία περίπτωση παίκτη. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας του Ολυμπιακού να εντοπίζει τα κορυφαία ταλέντα της χώρας και στη συνέχεια να τους εντάσσει σταδιακά στην πρώτη ομάδα. Ο Ανδρούτσος είναι παιδί της ίδιας  γενιάς με τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Γιώργο Μανθάτη. Αυτή η τριάδα είχε πρωτοεμφανιστεί  όταν στο τιμόνι του συλλόγου βρισκόταν ο Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος ήθελε να δουλεύει με νεαρούς στο δυναμικό του και όχι μόνο με τις... παλιές καραβάνες. Έτσι ο 26χρονος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πήρε συμμετοχές, εμπειρία και έχρισε εαυτόν υποψήφιο μέλος του κορμού των Πειραιωτών.

Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως μικρός βρισκόταν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ως ball boy μαζί με τους συνομήλικούς του στην Ακαδημία και ονειρευόταν να φοράει τον Δαφνοστεφανωμένο ως ποδοσφαιριστής. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και με τον Πέδρο Μαρτίνς, έναν άλλο Πορτογάλο που τον σημάδεψε, κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στο κλαμπ της καρδιάς του μετά από το δανεισμό του στον Ατρόμητο.

Ο παίκτης... ''πασπαρτού'' που δεν χωράει στον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ!

Ο Ανδρούτσος στην ομάδα Νέων των ερυθρόλευκων αγωνιζόταν ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό, πήρε χρόνο ως μέσος στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα όμως ο Μαρτίνς είδε σε αυτόν κάτι που δεν είχε εντοπίσει κανένας. Την ικανότητα που είχε στην άμυνα σε συνδυασμό με τις επιθετικές του αρετές ο «Profesor» στόχευσε να τις βγάλει στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας τον ως δεξιό μπακ. Και το σχέδιο λειτούργησε ευεργετικά τόσο για το σύνολο, όσο και για τον ποδοσφαιριστή που βγήκε το τέλειο... ''πασπαρτού''. Ο Έλληνας άσος έκανε γεμάτες σεζόν, με παρουσία μάλιστα ακόμη και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η αποχώρηση του Μαρτίνς, όμως, άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Ο Ανδρούτσος την περασμένη σεζόν έπεσε θύμα των... αδιανόητα πολλών μεταγραφών και σε μια χρονιά που 47 παίκτες έπαιξαν με την ερυθρόλευκη, ο ίδιος κατέγραψε μόλις 11 συμμετοχές. Το περασμένο καλοκαίρι η συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη επεκτάθηκε, όμως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκρινε πως δεν κουμπώνει στα αγωνιστικά του πλάνα. ΄Ετσι, ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πιάσει... μόνιμο στασίδι στη Super League 2 με τη Β' ομάδα των ερυθρόλευκων!

Ο ερχομός του Ρόντινεϊ στην ουσία τον εξαφάνισε από το εύρος των επιλογών ανεξαρτήτως του ποιος ήταν στον πάγκο των 47 φορές πρωταθλητών Ελλάδας και η απόφαση των Κορδόν - Μαρτίνεθ για την απόκτηση του Κίνι σηματοδότησε ένα... τέλος εποχής. Ο Θανάσης Ανδρούτσος έχει λάβει το μήνυμα και δεν αποκλείεται σύντομα να ψαχτεί για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με την τιμωρία του Ολυμπιακού - Γιατί πηγαίνουν στο CAS ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Πότε βγαίνει η απόφαση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags