Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ξανά για Έλληνα μπακ ο Ολυμπιακός, επιστροφή έκπληξη - Στη λίστα και πρώην της Γιουνάιτεντ και Άρη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 12:00:00

Ξανά για Έλληνα μπακ ο Ολυμπιακός, επιστροφή έκπληξη - Στη λίστα και πρώην της Γιουνάιτεντ και Άρη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ξανά για Έλληνα μπακ ο Ολυμπιακός, επιστροφή έκπληξη - Στη λίστα και πρώην της Γιουνάιτεντ και Άρη!

Το νέο όνομα που εξετάζεται και η τρομερή σεζόν στην Ιταλία. Οι Πειραιώτες ενόψει Ιανουαρίου ψάχνουν στο εξωτερικό και κάποιες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών, τους οποίους μάλιστα γνωρίζουν και πολύ καλά...

Την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής ψάχνει ο Ολυμπιακός, τόσο για το κέντρο τής άμυνας με δύο σέντερ μπακ, όσο και για τα πλάγια. Γιατί ναι μεν υπάρχει ο Ροντινέι και ο Ορτέγκα για το βασικό σχήμα, αλλά μια ομάδα με τις αξιώσεις των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί παρά να έχει βάθος στο ρόστερ της.

Σαφώς στην ομάδα υπάρχουν Μπιανκόν (δεξιός μπακ) και Ρίτσαρντς (αριστερός μπακ), που έχουν έρθει με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και είναι δεδομένη η ποιότητά τους, αλλά υπάρχουν κάποιες παράμετροι: Ο Μπιανκόν, αρχικά, αναμένεται να βρει χώρο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ρίτσαρντς είναι ίσως ο,τι πιο ποιοτικό υπάρχει στην άμυνα των Ερυθρόλευκων, αλλά δεν είναι ακόμα σε φάση για να πιεστεί σε διαδοχικά ματς επιπέδου. Χρειάζεται ακόμα χρόνο.

Τον Κίνι δεν τον βάζουμε στην εξίσωση γιατί αν λάβουμε υπόψη μας όσο ακούγονται για εκείνον, ίσως να είναι δύσκολο να συνεχίσει μετά τον Γενάρη στην ομάδα. Ίσως και να παραμείνει, καθώς η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα είναι δυναμική, δεν είναι στατική, αλλάζει, διαφοροποιεί τα δεδομένα. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει καλό κλίμα για εκείνον.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για δύο στόπερ (ο ένας από τους δύο θα είναι "δάσκαλος" για τους υπόλοιπους) και πιθανότατα για έναν αριστερό μπακ ώστε να μην πιεστεί ο Ρίτσαρντς - Ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που δεν θα έχουν πρόβλημα για να καθίσουν στον πάγκο αν χρειαστεί. Κι εδώ είναι που έχει φτάσει μια πληροφορία στα αυτιά τού sportdog που έχει ενδιαφέρον, καθώς οι Πειραιώτες έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε δικά τους παιδιά!

Να το εξηγήσουμε: Στη λίστα του Ολυμπιακού υπάρχουν 3+1 παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις επιπέδου αν επιστρέψουν! Γιατί όλοι τους είναι εκτός ομάδας τώρα. Οι Πειραιώτες δεν έχουν σβήσει ποτέ το όνομα του Μπάμπη Λυκογιάννη από το μπλοκάκι τους, που το συμβόλαιό του με την Μπολόνια λήγει το καλοκαίρι του 2024, και μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως αριστερός μπακ όσο και στα στόπερ. Ενώ στην Ιταλία παρακολουθούν διακριτικά και τις περιπτώσεις των Δημήτρη Νικολάου και Νικόλα Ιωάννου. 

Για την ιστορία, στο Λιμάνι υπάρχουν φωνές που μιλούν και για την πολύ καλή παρουσία του Λεονάρντο Κούτρη στην Πολωνία φέτος (πρόκειται για τη λύση +1 που αναφέραμε πριν), που είναι υγιής, παίζει διαρκώς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ (20 ματς, 2 ασίστ ήδη), και το περασμένο καλοκαίρι είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό επειδή δεν θα έβρισκε χώρο. Κάποιοι, τώρα, το ξανασκέφτονται. Δεν θα "ανοίξουμε" περισσότερο το θέμα του Κούτρη, όμως, καθώς σε αυτό το ρεπορτάζ την τιμητική τους έχουν οι Ιταλοί.

"Το γύρισε στην Μπολόνια ο Λυογιάννης - Με 1 εκατ. ευρώ ο Νικολάου - Τουλάχιστον 1,5 για Ιωάννου"

Μπάμπης Λυκογιάννης

Ποδοσφαιριστής από τα τμήματα υποδομής τού Ολυμπιακού που το 2015 έφυγε για την Στουρμ Γκρατς. Βρέθηκε στην Ιταλία για λογαριασμό των Κάλιαρι και Μπολόνια και, παραδοσιακά, όλα αυτά τα χρόνια το όνομά του "παίζει" πάντα στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών. Είναι 30 ετών, γεμάτος εμπειρίες, με market value στο 1 εκατ. ευρώ.

"Παρότι στην αρχή τής σεζόν ο Τιάγκο Μότα δεν τον υπολόγιζε και το δήλωνε στον Τύπο, ο Λυκογιάννης έμεινε, πάλεψε και παίρνει χρόνο ως αλλαγή ή ως βασικός σε κάποια ματς. Μάλιστα ο Τιάγκο Μότα εξήρε αυτή τη στάση του Λυκογιάννη για τη διάθεσή του στις προπονήσεις, και τελικά πήρε χρόνο. Η Μπολόνια έχει άλλον αριστερό μπακ αλλά παίζει και ο Λυκογιάννης", ανέφερε μέσω του sportdog ο Γιάννης Γιαννούλας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ιταλικό ποδόσφαιρο. 

Δημήτρης Νικολάου

Περίπτωση Λυκογιάννη κι αυτός: Προέρχεται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, τις ακαδημίες του, και το καλοκαίρι του 2019 έφυγε για την Ιταλία (Εμπολι, Σπέτσια). Είναι στον βασικό κορμό της ομάδας, με 12 ματς μέχρι στιγμής, και λόγω του αριστερού ποδιού αποτελεί σπάνια περίπτωση σέντερ μπακ. Προφανώς όλα αυτά τα χρόνια στην Ιταλία έχει βελτιωθεί τακτικά ως αμυντικός, είναι μόλις 25 ετών, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,8 εκατ. ευρώ.

"Είναι βασικός και αρχηγός στη Σπέτσι, αλλά η ιταλική ομάδα ως οργανισμός υποφέρει φέτος μετά από τον υποβιβασμό της και βρίσκεται στην τελευταία 3άδα της Serie B - Δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον υποβιβασμό από τη Serie A. Αρκετοί παίκτες από τους περσινούς βρίσκονται στη λογική ότι δικαιούνται να παίζουν σε καλύτερη κατηγορία. Μάλιστα φέτος είχε και εκνευρισμό στα παιχνίδια του, καθώς δέχτηκε κόκκινη κάρτα σε εκτός φάσης χτύπημα στο 94΄, με αντίπαλο την Κρεμονέζε, αν και το σκορ ήταν ήδη 3-0 και βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Θεωρώ ότι με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον αποκτήσει", σχολίασε Γ, Γιαννούλας.

Νικόλας Ιωάννου

Προέρχεται από τις ακαδημίες τής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να μην είχε φορέσει ποτέ τη φανέλα τού Ολυμπιακού αλλά είχε αποκτηθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ - Στην Ελλάδα είχε έρθει με τη μορφή δανεισμού στον Άρη. Ο διεθνής Κύπριος άσος είναι, κατά βάση, αριστερός μπακ αλλά μπορεί να παίξει και ως στόπερ. Φέτος βγάζει μάτια με τη φανέλα της Κόμο ως μπακ-χαφ, καθώς δεν είναι μόνο ότι βασικός με 13 ματς ήδη, αλλά είναι και σούπερ επιδραστικός με 3 γκολ και 3 ασίστ. Μάλιστα, αν συνδυάσουμε και την παρουσία του στην εθνική ομάδα (που επίσης είναι μόνιμο μέλος), έχει άλλη μια ασίστ στο ματς με τη Λιθουανία, άρα συνολικά 4 μέχρι στιγμής για το 2023-24. Άκρως εντυπωσιακά στοιχεία.

"Η Κόμο έχει παρτίδες με την Αγγλία, γιατί το οργανόγραμμα της ομάδας έχει Άγγλους μέσα. Πηγαίνει πολύ καλά, η Κόμο μέχρι τώρα έπαιζε με 3άδα στην άμυνα και ο Ιωάννου έπαιζε όλη την αριστερή πλευρά. Περισσότερο παίζει ως ακραίος επιθετικός φέτος, για αυτό έχει καλά νούμερα. Δυνητικά μπορεί να έρθει αλλά το θέμα είναι τι θέλει και ο ίδιος ο παίκτης. Είναι σε ομάδα που διεκδικεί άνοδο στην Serie A αλλά δεν το ξέρω κατά πόσο θα ήθελαν να τον αφήσουν να φύγει. Η Κόμο έχει Ινδονήσιους ιδιοκτήτες και είναι πολύ πλούσιοι. Δεν πιστεύω ότι α τον άφηνε να φύγει με πρόταση μικρότερη από 1,5 εκατ. ευρώ".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέτυχε στο τεστ Μαρτίνεθ ο Μπιέλ - Μεγάλη έκπληξη με Φράιμπουργκ - Ξανά το ίδιο πρόβλημα ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags