Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έτσι ήρθε η... εκτόξευση του Κουλιεράκη - Οι 15 μήνες που άλλαξαν τα πάντα - Ο ρόλος του Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-04 04:14:00

Έτσι ήρθε η... εκτόξευση του Κουλιεράκη - Οι 15 μήνες που άλλαξαν τα πάντα - Ο ρόλος του Λουτσέσκου

Sportdog Team
Έτσι ήρθε η... εκτόξευση του Κουλιεράκη - Οι 15 μήνες που άλλαξαν τα πάντα - Ο ρόλος του Λουτσέσκου

Είναι κάθε εβδομάδα όλο και καλύτερος. Όχι ότι χρειαζόταν τον χρόνο για να πείσει για την ικανότητα και την ωριμότητά του, καθώς από το πρώτο παιχνίδι του με την μεγάλη ομάδα, τον Αύγουστο του 2022 στο ματς με τον Παναιτωλικό, «φώναζε» ότι ξεχωρίζει από τους πολλούς αμυντικούς της ηλικίας του, έχοντας περάσει πιο πριν από την Κ15, την Κ17 την Κ19 και τον ΠΑΟΚ Β'. 

ΠΑΟΚ: Είναι κάθε εβδομάδα όλο και καλύτερος. Όχι ότι χρειαζόταν τον χρόνο για να πείσει για την ικανότητα και την ωριμότητά του, καθώς από το πρώτο παιχνίδι του με την μεγάλη ομάδα, τον Αύγουστο του 2022 στο ματς με τον Παναιτωλικό, «φώναζε» ότι ξεχωρίζει από τους πολλούς αμυντικούς της ηλικίας του, έχοντας περάσει πιο πριν από την Κ15, την Κ17 την Κ19 και τον ΠΑΟΚ Β'. 

Θυμάται έντονα, ακόμη και σήμερα, το πρώτο του γκολ με την Κ15, την κατάκτησητου τουρνουά Invitational Cup της Σουηδίας από την Κ15 στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ (MVP εκείνης της διοργάνωσης ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας) και το πέναλτι που έχασε στον τελικό της Κ17 το 2020, όταν ο Δικέφαλος στέφθηκε πρωταθλητής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης απολαμβάνει, πλέον, την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος σταδιακά τον καθιέρωσε ως τον βασικό αριστερό στόπερ της ομάδας. Έκλεισε πριν μερικές ημέρες, στις 28 Νοεμβρίου, τα 20 του χρόνια, και το Metrosport.gr κάνει μία αναδρομή στα πεπραγμένα ενός αμυντικού που πλησιάζει τις 50 παρουσίες με την ασπρόμαυρη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ένας από τους ποδοσφαιριστές μίας ακόμη «χρυσής φουρνιάς» των Ακαδημιών του Δικεφάλου.

Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με 31 εμφανίσεις, σε πρωτάθλημα και κύπελλο και δύο γκολ, απέναντι σε Λεβαδειακό (3-2), που ήταν το παρθενικό του, και ΑΕΚ (2-0). Δεν σταμάτησε εκεί. Με τον τελειομανή Λουτσέσκου από... πάνω του, παρουσιάζεται φέτος εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι (μετράει ήδη τρία τέρματα με κεφαλιά από τα πέντε που έχει σημειώσει συνολικά στον ΠΑΟΚ) και έγινε, επίσης, πιο προσεκτικός στα χαμηλά μαρκαρίσματα.

Μαζί είτε με τον Εκόνγκ, είτε με τον Κεντζιόρα, συνθέτουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και αν κάποιος δίπλα του αλλάζει, αυτός παραμένει σταθερός στα μετόπισθεν των ασπρόμαυρων, έχοντας «εκτοξεύσει» τις επιδόσεις του μέσα σε 15 μήνες στην ανδρική ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ηχούν στα αυτιά του «σειρήνες» ενδιαφέροντος από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μίλαν. Το μόνο που έχει να κάνει, για να μην... «πετάξουν» τα μυαλά του, είναι να παραμείνει προσηλωμένος στους προσωπικούς του στόχους και θα έρθουν, σίγουρα, και άλλες διακρίσεις, όπως η φετινή που ψηφίστηκε από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

*Ο νεαρός σέντερ μπακ φεύγει συχνά από τον χώρο δράσης του για να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας

Πάνω από 77% κερδισμένες μονομαχίες στο φετινό πρωτάθλημα

Ο Κουλιεράκης, όχι χρόνο με τον χρόνο, αλλά εβδομάδα με την εβδομάδα, εμφανίζεται όλο και πιο σταθερός και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όπως παρουσιάζει η ιστοσελίδα στατιστικής «sofascore» έχει φέτος στο πρωτάθλημα πάνω από 75% κερδισμένες μονομαχίες, ποσοστό πραγματικά εντυπωσιακό.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο 20χρονος στόπερ έχει στο ενεργητικό του 79% συνολικά κερδισμένες μονομαχίες, 77% κερδισμένες μονομαχίες με την μπάλα χαμηλά και 81% κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, έχοντας, παρά το νεαρό της ηλικίας, εμπειρίες από μεγάλα ματς όπως το εκτός έδρας με την Άϊντραχτ που, σίγουρα, αποτελούν «παράσημο» στην καριέρα του.

Αναλυτικά:

Συνολικές κερδισμένες μονομαχίες

3,8 (79%)

Κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος

1,7 (77%)

Κερδισμένες εναέριες μονομαχίες

2,2 (81%)

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γης... μαδιάμ το Πανθεσσαλικό! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τα άγρια επεισόδια - Πρόβλημα όρασης ο Κόστιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags