Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Αυτογκόλ" Ολυμπιακού με Τικίνιο - Έφυγε ως αποτυχημένος και κοστίζει 4 εκατ. - Δεν σταματάει να σκοράρει!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-09 20:05:00

"Αυτογκόλ" Ολυμπιακού με Τικίνιο - Έφυγε ως αποτυχημένος και κοστίζει 4 εκατ. - Δεν σταματάει να σκοράρει!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Αυτογκόλ" Ολυμπιακού με Τικίνιο - Έφυγε ως αποτυχημένος και κοστίζει 4 εκατ. - Δεν σταματάει να σκοράρει!

Ποιος ευθύνεται για την αποχώρησή του και γιατί δεν αξιοποιήθηκε στο Λιμάνι ένας παίκτης που μόλις έφυγε, έδειξε την πραγματική του αξία; Δεν θα χωρούσε στο φετινό ρόστερ;

Εξαιρετική σεζόν πραγματοποίησε φέτος ο Τικίνιο με τη φανέλα τής Μποταφόγκο (ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στη Βραζιλία), καθώς μέσα στο 2023 πέτυχε συνολικά 29 γκολ - Πρόκειται, αναμφίβολα, για έναν σκόρερ που γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη τού πώς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 

Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το market value ειναι στα 4 εκατ. ευρώ, αν και βρίσκεται μόλις 1 μήνα πριν γίνει 33 ετών - Ενδεικτικό της παρουσίας του στα γηπεδα της Βραζιλίας μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2022.

Οι Πειραιώτες σαφώς και ήθελαν μια ανανέωση στο ρόστερ τους τότε (συνολικά, βέβαια, είχε πετύχει 14 γκολ σε μια σεζόν με τους Πειραιώτες) και είχαν φέρει στη θέση του τον Ουί Τζο Χουάνγκ και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Κανένας από τους δύο όμως δεν είχε καταφέρει να προσφέρει στο Λιμάνι όπως ο Τικίνιο, που συνεχίσε στη Μποταφόγκο και τα πήγε εξαιρετικά.

 

Σε μια εποχή, μάλιστα, που ξανά ο Ολυμπιακός ψάχνει για επιθετικό, αφού ο Ελ Αραμπί μέχρι πρόσφατα ήταν εκτός ροτέισον από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Γιόβετιτς δεν μπορεί να γίνει λύση πίσω από τον Ελ Κααμπί, για φουνταριστός δηλαδή, μοιραία το μυαλό πηγαίνει στον Τικίνιο.

Όχι, φυσικά, για να επιστρέψει. Αλλά για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στην ομάδα τόσο την περασμένη αγωνιστικη περίοδο όσο και φέτος, αν ο πεπειραμένος επιθετικός δεν αποχωρούσε από το Λιμάνι. Το sportdog επικοινώνησε με τον Άκη Αχλατλή, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, για να σχολιάσουμε το θεμα.

"Αξιόπιστος επιθετικός - Σημαντικός και αναντικατάστατος στη Μποταφόγκο - Σερί αγώνων βασικός στον Ολυμπιακό"

"Καλός ήταν από πέρσι που τον πήρε η Μποταφόγκο μέχρι και φέτος τον Αύγουστο. Μετά εξαφανίστηκε η Μποταφόγκο και μαζί κι αυτός. Ο προπονητής έφυγε για τη Αλ Νασρ και η ομάδα κατέρρευσε - Προφανώς μαζί και ο Τικίνιο", ανέφερε ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Αξιόπιστος επιθετικός είναι. Καλός σκόρερ, όσο η ομάδα ήταν αλλά ήταν και αυτός, σημαντικός και αναντικατάστατος. Στον πρώτο γύρο ειδικά ήταν εξαιρετικός. Σπάνια χάνει πέναλτι".

Θα μπορούσε να είχε ρόλο στον Ολυμπιακό;

"Δεν ξέρω αν θα είχε ρόλο βασικού στον Ολυμπιακό, αλλά στο ροτέισον θα είχε σίγουρα θέση. Θα μπορούσε να κάνει και σερί βασικών εμφανίσεων. Το γκολ το έχει, και στη Μποταφόγκο κούμπωσε αμέσως. Είναι καλός και αξιόπιστος επιθετικός".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγανάκτησε και ο Τσουκαλάς για Ρέντη: "Σας το είχα πει, είναι κόκκινη γραμμή - Αυτοί οι 50 μπαχαλάκηδες"! (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags