Κατευθείαν στα βαθιά θα πέσει ο Πέδρο Άλβες στον Ολυμπιακό, καθώς ναι μεν θα βρει τον Ιγνάσιο Ναβάρο (δεξί χέρι του Αντόνιο Κορδόν μέχρι τώρα) στην πλατεία Αλεξάνδρας και μια λίστα με έτοιμες/τσεκαρισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, αλλά δεν παύει από την εμπειρία τής Εστορίλ την τελευταία πενταετία να έρχεται σε ένα τεράστιο καράβι όπως είναι οι Πειραιώτες.

Μάλιστα, αυτό το καράβι βρισκεται σε μια κάποια φουρτούνα αυτό το διάστημα, με την αλλαγή προπονητή, και έχει δεδομένα χτυπητές αδυναμίες που πρεπει να καλύψει στο ρόστερ του - Για παράδειγμα ο νέος προπονητής θέλει έναν παίκτη σε κάθε θέση, πλην της άμυνας που θέλει δύο λύσεις τον Γενάρη.

Προτίμηση στους δανεικούς - Αυτές τις αγορές "ζαχάρωνε" - Είχε πάρει παίκτη από τον Παναθηναϊκό!

Το sportdog έκανε μια έρευνα για το πώς είχε κινηθεί μέχρι τώρα, στη θητεία του στην Εστορίλ, ο Π. Άλβες προκειμένου να φτιάξουμε το προφίλ του ως τεχνικός διευθυντής. Αν και είναι σαφές ότι μιλάμε για μια ομάδα με συγκεκριμένο προσανατολισμό, που είχε υποβιβαστει μάλιστα για μια σεζόν, με αποτέλεσμα να χτυπάει συνήθως τις πόρτες των μεγάλων ομάδων για να αποκτήσει δανεικούς δανεικούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο, για παράδειγμα, η Εστορίλ τερμάτισε στην 14η θέση με 35 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με ένα μπάτζετ κοντά σε εκείνο που έχει στην Ελλάδα ο Ατρόμητος. Ξεκάθαρα ο ευρύτερος στόχος τής ομάδας ήταν να σώσει νωρίς την κατηγορία και να επενδύσει σε ταλέντα που θα μπορούσαν να της "βγουν", να πουληθούν και να φέρουν έσοδα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι, φυσικά, το πρώτο που κοίταζε ο Άλβες ήταν το ρόστερ των μεγάλων πορτογαλικών ομάδων (ήδη, λέγεται, ότι κατ' αντιστοιχία έχει τσεκάρει το ρόστερ τής Νότιγχαμ Φόρεστ πολύ καλά!), αλλά και των επιλογών που υπήρχαν στους Νέους και τις β ομάδες των μεγάλων πορτογαλικών κλαμπ. Άρα αρχικά, και απόλυτα δικαιολογημένα, κοιτούσε στην Πορτογαλία.

Η αμέσως επόμενη κύρια επιλογή του ήταν, μαζικά, στη Βραζιλία - Κάτι που αναμένεται να συμβεί και τώρα, με το δίκτυο ομάδων που έχει φτιάξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης - Η Ρίο Άβε θα είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για παίκτες από τη Βραζιλία (λόγω γλώσσας και κουλτούρας η προσαρμογή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα είναι πιο βατή και εύκολη), και μετά αυτοί θα πηγαινουν σε Ολυμπιακό, Νότιγχαμ Φόρεστ ή θα πωλούνται σε άλλα κλαμπ. Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, ο Πέδρο Άλβες έφερε όλα αυτά τα χρόνια πολλούς παίκτες από τη Βραζιλία στην Εστορίλ.

Την τιμητική της είχε και η Γερμανία, όπως και το Βέλγιο, ενώ τα τελευταία χρόνια του στην πορτογαλική ομάδα είχε χτυπήσει πόρτες και είχε κάνει μεταγραφές από Αγγλία, Ιαπωνία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία. Οπότε μιλάμε για έναν τεχνικό διευθυντή που έχει μεγάλη ατζεντα και δεν έρχεται στον Ολυμπιακό ως κάποιος εκπαιδευόμενος μάγος. Προφανώς το μπάτζετ τού Ολυμπιακού είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τα χρήματα που είχε διαχειριστεί στην Εστορίλ, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τις εμπειρίες, τις γνωριμίες, τη μεθοδικότητα του σε ολόκληρη την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη.

Και κάτι τελευταίο: Στην Εστορίλ είχε φέρει και δύο παίκτες από την Ελλάδα. Ο ένας ήταν ο Καρβάλιο, από τον Ολυμπιακό - Εκεί είχε γίνει και η πρώτη του επαφή με τους Ερυθρόλευκους. Κι ο άλλος, έναν χρόνο νωρίτερα, ήταν ο Σαβιέρ, του Παναθηναϊκού! Εξτρέμ με καλή παρουσία στην Πορτογαλία αλλά που δεν κατάφερε να σηκώσει ποτέ το βάρος τής πράσινης φανέλας...
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πίκρα Τσουκαλά: "Έλεγαν ο Μαρινάκης είναι πρωθυπουργός, τώρα; - Στήριξα Μητσοτάκη για τα Rafale, αλλά..." (Vid)

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr