Κώστας Ορφανός: Ο πρώην Υπουργός  μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις αποφάσεις που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την οπαδική βία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κάτι στο μυαλό των υπευθύνων για τους δύο μήνες που είναι κλειστά τα γήπεδα.

«Πριν από μερικούς μήνες έγινε ένα συνέδριο για την βία και ήμουν ένας από τους ομιλητές. Τους είπα το εξής απλό. Ο νόμος Ορφανού ψηφίστηκε σε δύο φάσεις, το 2004 και το 2006 με το ιδιώνυμο και κράτησε μέχρι το 2009. Έχουν μεσολαβήσει από τότε 19 χρόνια, σίγουρα τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές και χρειάζεται να προστεθούν κάποιες παράμετροι και η Πολιτεία να κινηθεί αποφασιστικά.

Ο νόμος ήταν επιτυχημένος σύμφωνα με τους αριθμούς και πρέπει τώρα να τον έχουν σαν βάση. Η παραβατική συμπεριφορά μειώθηκε και οι θεατές αυξήθηκαν από 680.000 σε 2 εκατ.

Στεναχωριέμαι γιατί θα μείνουν τα γήπεδα για δύο μήνες κλειστά και δεν φαίνεται ότι έχουν κάτι στο μυαλό τους γι' αυτούς τους δύο μήνες. Λείπει η εφαρμογή των νόμων και μου έκανε εντύπωση γιατί στην αναφορά του ο υπεύθυνος Τύπου της Κυβέρνησης είπε ότι θα πρέπει να παίρνουμε όλα τα στοιχεία από τις κάμερες, ενώ πρέπει να μεταδίδονται αυτόματα και να μεταβιβάζονται στην Αστυνομία. 

 Πέρασαν τόσες Κυβερνήσεις και δεν τολμούν να εφαρμόσουν κάποιες αποφάσεις. Πριν από τέσσερις μήνες είχαμε τους Κροάτες, πιο πριν τον Άλκη και το παλικάρι από την Βουλγαρία. Συνεχώς εμφανίζονται θέματα. Τολμώ να έρθω σε σύγκρουση, αυτή είναι η καθοριστική φράση», είπε ο Κώστας Ορφανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ένα διαμάντι που δεν ήξερε ότι είχε ο ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Έρχεται για βασικός ο Ουίλιαμ, έπαιξε 40 ματς το 2023"