Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Στόπερ 7 εκατ. για Ολυμπιακό - Παίζει και δεξί μπακ, δανεικός από Μπενφίκα" - Συμφωνία με Λουίς Γκιμαράες!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-25 12:42:00

"Στόπερ 7 εκατ. για Ολυμπιακό - Παίζει και δεξί μπακ, δανεικός από Μπενφίκα" - Στην Ελλάδα ο Λουίς Γκιμαράες!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Στόπερ 7 εκατ. για Ολυμπιακό - Παίζει και δεξί μπακ, δανεικός από Μπενφίκα" - Στην Ελλάδα ο Λουίς Γκιμαράες!

Οι πρώτες κινήσεις του Άλβες, αλλάζουν το ρόστερ και συνολικά τη λειτουργία των Πειραιωτών. Ποιος είναι ο Βραζιλιάνος αμυντικός που θέλει να φέρει από την Πορτογαλία, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και πώς θα μπορούσε να έρθει τον Γενάρη; Και Bonus ο συνεργάτης του που ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει πρωτοβουλίες!

Πολλά και ενδιαφέροντα ονόματα υπάρχουν στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού για τη χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, καθώς είναι σαφές ότι: α) Η ταυτόχρονη παρουσία των Αντόνιο Κορδόν και Πέδρο Άλβες στο Λιμάνι (που γνωρίζουν άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική)  και β) Η είσοδος της Ρίο Άβε στο δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχουν δώσει άλλο ενδιαφέρον στο νοτιοαμερικανικό ποδόσφαιρο για τους Πειραιώτες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, προφανώς, θα υπάρξουν πολλές και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα συνδεθούν με την ομάδα τού Κάρλος Καρβαλιάλ, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο νέος προπονητής τού Ολυμπιακού είναι Πορτογάλος και, προφανώς, θα υπάρχουν σενάρια και για ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του.

Στόπερ που παίζει και δεξιός μπακ - Μarket value στα 7 εκατ. ευρώ - Συμβόλαιο με την Μπενφίκα μέχρι το 2027

Τέτοια ακριβώς είναι η περίπτωση του Βίκτορ Ζοάο, του 27χρονου Βραζιλιάνου στόπερ της Μπενφίκα, που έχει συνδεθεί με τους Ερυθρόλευκους. Παίζει τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός στόπερ, αλλά και ως δεξιός μπακ, το market value βρίσκεται στα 7 εκατ. ευρώ και έχει συμβόλαιο με τον πορτογαλικό σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Στους Αετούς είχε έρθει το καλοκαίρι του 2022, μετά από καριέρα σε Ατλέτικο και Κορίνθιανς, στη Βραζιλία, και μεταξύ άλλων έχει παίξει με τη μορφή δανεισμού στη Ναντ. Φέτος δεν έχει πολύ χρόνο στην Μπενφίκα και αυτή ίσως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αν θέλει να τον φέρει στην ομάδα του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο δημοσιογράφος-expert τού ποδοσφαίρου στη Λατινική Αμερική, Γιάννης Ντούζγος, ανέλυσε στο sportdog τι ισχύει με την περίπτωσή του, προκειμένου να φανεί αν υπάρχει όντως έδαφος για να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

"Έτσι βρέθηκε στην Μπενφίκα - Δανεικός για έξι μήνες στον Ολυμπιακό - Καλός στην κυκλοφορία της μπάλας"

"Τον είχε πάρει η Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2022 και τον είχε δώσει για λίγο δανεικό στη Ναντ. Αλλά δεν έπαιξε πολύ. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, στη Βραζιλία και στην Κορίνθιανς είχε κάνει καλή σεζόν το 2020-21 και έτσι πήγε στην Μπενφίκα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Ποια είναι η καλή του θέση στο γήπεδο;

"Κεντρικός αμυντικός είναι αλλά δεν θεωρείται κάτι εξαιρετικό. Για παράδειγμα δεν είναι καλός στον αέρα, ενώ είναι και επιρρεπής στα φάουλ. Βέβαια είναι καλός στην κυκλοφορία της μπάλας, κι αυτό μετράει για έναν αμυντικό".

Θα μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό;

"Η Μπενφίκα συνηθίζει να παίρνει πολλούς παίκτες από τη Βραζιλία και να τους δίνει δεξιά και αριστερά αν δεν της βγουν. Με αυτό το σκεπτικό πήγε και στη Ναντ, με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε να έρθει και στον Ολυμπιακό για έξι μήνες".

Στον Ολυμπιακό ο Λουίς Γκιμαράες

Ο Λουίς Κάρλος Φερνάντες Ροντρίγκες Γκιμαράες φαίνεται ότι είναι η πρώτη μεταγραφή τού Πέδρο Άλβες στον Ολυμπιακό, καθώς και ο νυν αθλητικός διευθυντής των Ερυθρόλευκων πριν από την Εστορίλ είχε εργάστηκε ως επικεφαλής τού τμήματος scouting της Μπράγκα.

Με αποτέλεσμα να γνωρίζει καλά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα καλό τμήμα scouting σε έναν σύλλογο, που να το εμπιστεύεται ο ίδιος αρχικά και, στη συνέχεια, η διοίκηση. Για αυτό αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμη μέλος στο τμήμα scouting τής πειραϊκής ομάδας και, όπως αναφέρει η πληροφορία από την Πορτογαλία, αυτός θα είναι ο Λουίς Γκιμαράες - Το τμήμα scouting του Ολυμπιακού, τώρα, αποτελείται από τους Γιάννη Θεοδώρου, Σίμο Χάβο και τον γιο του Αντόνιο Κορδόν, Χάιμε.

Ο Γκιμαράες είναι 31 ετών και ήταν αθλητικός διευθυντής στην Μορεϊρένσε - Άρχισε το 2016 ως scout της Τσάβες, όταν ήταν μόλις 24 ετών δηλαδή, για μία διετία. Το 2018 ανέλαβε καθήκοντα scout στην Μορεϊρένσε και στη συνέχεια ήταν και αθλητικός διευθυντής της.

Μεταγραφή πρώην του Ολυμπιακού - Μπάτζετ για... μάγους - Δεξιος μπακ, χαφ και επιθετικός

Να τονίσουμε, αρχικά, ότι η Μοϊρένσε είναι μια μικρή πορτογαλική ομάδα, με μπάτζετ λίγο μεγαλύτερο του Βόλου για παράδειγμα, και προφανώς αντίστοιχη νοοτροπία: Προωθεί νέα παιδιά και δανείζεται από τα μεγάλα κλαμπ ποδοσφαιριστές που τους "περισσεύουν" για τον έναν ή τον άλλον λόγο.

Τη σεζόν που ήταν αθλητικός διευθυντής ο Γκιμαράες στην Μοϊρένεσε, τη σεζόν 2021-22, είχε πάρει στην ομάδα τον Κέβιν Μιραλάς, παίκτες από τη Ζιλ Βιβεντε, τη Ρίο Άβε, την Μπράγκα, την Πόρτο β΄ και την Μπενφίκα β΄, έναν τερματοφύλακα και έναν επιθετικό χαφ από τη Βραζιλία, αλλά κι έναν παίκτη δανεικό από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Στις ομάδες με αυτό το οικονομικό μεγεθος οι αθλητικοι διευθυντές έχουν λίγο και το στοιχείο του μάγου, καθώς με ελάχιστα χρήματα πρέπει να βρουν λύσεις για να στηθούν ρόστερ που να συμμετάσχουν με επιτυχία σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όπως είναι το πορτογαλικό.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, όμως, είναι να δούμε και το νυν ρόστερ της Μοϊρένσε, καθως ο Γκιμαράες δεν έρχεται στην Ελλάδα με κάποια επιτελική θέση, αλλά πέρα από την επαφή που έχει με την πορτογαλική και τη βραζιλιάνικη αγορά, οπωσδήποτε μπορεί να ρίξει πολύ εύκολα γέφυρα επικοινωνίας με τη διοίκηση της Μοϊρένσε. Ειδικά τώρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει στην κατοχή του και τη Ρίο Άβε...

Τι καλό έχει στο ρόστερ της η Μοϊρένεσε; Ο,τι καλύτερο, από την άποψη απόδοσης και προοπτικής φαίνεται ότι είναι ο δεξιός μπακ Φαμπιάνο, Βραζιλιάνος, που έχει έρθει από την Μπράγκα και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 με τη Μοϊρένσε. Φέτος έχει, ήδη,14 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ. Όταν είναι υγιής, δεν βγαίνει από την 11άδα.

Ενδιαφέρον, για το επίπεδο του Ολυμπιακού πάντα, έχει και ο διεθνής Πορτογάλος χαφ Γκονζάλο Φράνκο, 23 ετών, με 15 συμμετοχές και 3 ασίστ μέχρι στιγμής, ο διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός χαφ Άλαν (15 συμμετοχές, 3 γκολ, 4 ασίστ), και ο 29χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός Αντρέ Λουίς που μέχρι στιγμής έχει 6 γκολ σε 15 ματς - Δεν είναι λύση για Νο1 στον Ολυμπιακό, αλλά ξέρει να κάνει τη δουλειά του επιθετικού καλά και θα μπορούσε να δώσει σημαντικές βοήθειες.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίδυμο-φόβητρο στον Ολυμπιακό με Φορτούνη και Μπακασέτα - "Χτύπημα" και με πρώην του ΠΑΟ τον Γενάρη! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags