Στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Φατίχ Τερίμ!

Ο Τούρκος προπονητής έφτασε με ιδιωτική πτήση από την Τουρκία, με μία ώρα καθυστέρηση, καθώς η αρχική ώρα άφιξής του ήταν 10:50 και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Το συμβόλαιο του Τερίμ με τους Πράσινους έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2025 και στόχος του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όπως είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Στο επιτελείο του Τούρκου τεχνικού θα είναι ο Νετσάτι Ατές, ενώ στο πλευρό θα του βρίσκονται και οι Σουκρού Χανεντάρ, Μαρτ Τσετίν. O 70χρονος θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο Κορωπί σήμερα το απόγευμα.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο δεν διήρκησε πολύ. Δεν χρειάστηκε χρόνος, ο πρόεδρος Γιάννης ήξερε τι ήθελε και με το πλάνο που μου έδειξε, δεν χρειάστηκε πολύ να το σκεφτώ για να απαντήσω».

Για το αν γνωρίζει τη νέα του ομάδα: «Φυσικά και παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζω για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Αλλά δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο, θέλω να δω την ομάδα και να αποφασίσω τι ελλείψεις έχουμε».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός τον έφερε να πάρει το πρωτάθλημα: «Από ό,τι ξέρω ο Παναθηναϊκός έχει πολλά χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα, αν αληθεύει αυτό, σωστά; Εγώ όπου πηγαίνω το κάνω με την καρδιά μου και θα προσπαθήσω για το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός τεσσάρων ομάδων και οι αντίπαλοί μας είναι ανταγωνιστικοί και ποιοτικοί και τους σέβομαι. Και εμείς σαν Παναθηναϊκός μας λείπει το πρωτάθλημα, η Ευρώπη, οπότε οι στόχοι είναι πολύ ανοικτοί. Είχαμε μία τέτοια συζήτηση με τον πρόεδρο πάνω σε αυτό».

Για το συμβόλαιό του: «Αρχικά με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει για έξι μήνες, αλλά τελικά καταλήξαμε στον 1.5 χρόνο, γιατί έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να τον πετύχουμε. Πέρυσι η ομάδα μάζεψε πολλούς πόντους κι εγώ με την ομάδα μου θέλουμε φέτος να πάμε καλυτερα. Έχω δει κάποιους παίκτες που είναι ποιοτικοί».

Ένα μήνυμα για τους Έλληνες με την Τουρκία: «Είμαι από την απέναντι πλευρά της θάλασσας, αλλά με το που ήρθα είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τουρκίας, τον Ερντογάν για να με συγχαρεί. Είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα έρθει και η γυναίκα μου και θα ξεκινήσουμε στο νέο περιβάλλον».

Για τον Εργκίν Αταμάν: «Το συντομότερο δυνατό θα έρθει και η γυναίκα μου και σε ένα όμορφο περιβάλον θα ξεκινήσουμε τη δουλειά. Την περίοδο που ήμουν στην Φιορεντίνα και αυτός ήταν στην Ιταλία. Τι μεγάλη τύχη που τον συναντάω ξανά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα ήθελα να χαιρετήσω όλο τον λαό του Παναθηναϊκού».

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε να το ακούσει ο Αλαφούζος - Οι 3+1 λόγοι που απέλυσε τον Γιοβάνοβιτς - Τερίμ με "παρέμβαση" Ατζούν!