Θανάσης Κολιτσιδάκης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού όπου και σχολίασε την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο των «πράσινων», την αλλαγή που μπορεί να φέρει η έλευση του Φατίχ Τερίμ αλλά και στην αντίπερα όχθη την ανανέωση συμβολαίου στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, η σκληρή πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει συναίσθημα, όσο και αν θέλει ο κόσμος κάτι. Ο κόσμος σίγουρα έχει συναίσθημα για την ομάδα, αλλά οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες κάθε ομάδος, κοιτάνε το πως η ομάδα θα προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατά αυτόν τον τρόπο έγιναν οι επιλογές  του Ιβάν Σαββίδη, που έχει έναν προπονητή που τον στηρίζει και τον πιστεύει. Απεναντίας, ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα τέλμα το τελευταίο διάστημα. Η πορεία του στην Ευρώπη τερματίστηκε με πολύ άσχημο τρόπο. 

Όταν είσαι Παναθηναϊκός και δεν μπορείς να φέρεις μια ισοπαλία με κάποια Μακάμπι, χάνεις την πρόκριση έστω και στο Κόνφερενς. Ακόμη και η ήττα από τον Ατρόμητο έπαιξε τον ρόλο της έτσι όπως ήρθε. Και γενικά έδειχνε η ομάδα ότι δεν πατάει καλά. Ο κοόυτς είχε κάποιους παίκτες ξεχασμένους, που τους είδαμε ξαφνικά στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον Βόλο. Αυτοί έδωσαν πράγματα στον Παναθηναϊκό.

 Όλα αυτά μέτρησαν για να πάει ο Παναθηναϊκός σε μια επιλογή. Αυτή η επιλογή δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει σε ένα παραπάνω επίπεδο».

Για τον Φατίχ Τερίμ και το αν μπορεί να κουμπώσει γρήγορα με την ομάδα του Παναθηναϊκού: «Είναι ένας προπονητής αναγνωρισμένης αξίας, τεράστια προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχει κάνει πολλά πράγματα και με συλλόγους και με την Εθνική Τουρκίας. Οπότε αναμένουμε τα αποτελέσματα. 

Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι είναι έμπειρος. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια μέσα στην Λεωφόρο, μπορεί να δει την ομάδα και να κάνει τις όποιες προσαρμογές θέλει στην ομάδα και να πάει με ένα καθαρό σκεπτικό στα μεγάλα παιχνίδια που ακολουθούν.

Για το αν τα μεγάλα συμβόλαιο θα πρέπει να αποτελούν κριτήριο συμμετοχής ορισμένων παικτών: «Δεν νομίζω πως πρέπει να παίζει αυτός που έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο, δεν μου λέει κάτι εμένα αυτό. Παίζει αυτός που μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα στην ομάδα. Ο προπονητής κοιτάζει το πως η ομάδα θα παρουσιαστεί με τους καλύτερους παίκτες»

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το ποια στοιχεία ξεχωρίζει στον Ρουμάνο ως προπονητή: «Εγώ αυτό που βλέπω όλα τα χρόνια είναι ότι ο Λουτσέσκου παίρνει το 100% από τους παίκτες. Σέβονται και αγαπάνε τον προπονητή, παίζουν και για αυτόν. Είναι μια οικογένεια σε όλο της το μεγαλείο. Βλέπεις μια ομάδα που παίζει με πάθος και διάθεση, κέφι, ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Και αυτό είναι το μεγάλο ατού του.

 Ο ΠΑΟΚ κάνει τρομερά πράγματα φέτος, έχει διαλύσει όλες τις ομάδες που έχει παίξει στην Ευρώπη. Έστω και αυτές τις ομάδες, γιατί δεν είναι μικροπράγματα όσο και αν θέλουν να το υποβαθμίζουν, το να βάζουν 3 και 4 γκολ στην Ευρώπη, με οποιονδήποτε και αν παίζεις. Απέκλεισε την Άιντραχτ που έβαλε 5 γκολ στη Μπάγερν. Δεν είναι μικρά πράγματα αυτά. Και αυτή τη στιγμή, έφερε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση.

Σίγουρα ο Ραζβάν δίνει και πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τόσους νέους παίκτες που βγάζει και δίνει στην Εθνική Ελλάδος. Του αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα επίπεδα! Ενώ στον Παναθηναϊκό έχουμε ξεχάσει ποιο είναι Έλληνες... Όποιον έχουμε Έλληνα, τον διώχνουμε. Αυτό είναι τραγικό, να διώχνεις τον Μπούκουρα και να παίρνεις τον Γεντβάι. Το έχω πει 10 φορές και θα το ξαναλέω, δεν το καταλαβαίνω με τίποτα αυτό».

Τέλος, για τα δικά του επαγγελματικά σχέδια: «Είμαι στην Αθήνα, θέλω να μείνω με την οικογένειά μου. Έχω κάποιες προτάσεις εκτός Αθηνών, αλλά θέλω να μείνω δίπλα στην οικογένειά μου. Οπότε θα μείνω εδώ», είπε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λόγω... Λουτσέσκου "καθάρισε" Γιοβάνοβιτς ο Αλαφούζος - Τελευταία διαφωνία για Μπρινιόλι - Ζημιά στο ταμείο!