Ο Ολυμπιακός έχει "κυκλώσει" συγκεκριμένα ονόματα εν όψει Ιανουαρίου και θα ήθελε να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα τα μεταγραφικά θέματα που τον απασχολούν. Για την ακρίβεια, οι Ερυθρόλευκοι είχαν θέσει ως στόχο να έχουν στη διάθεσή τους δύο νέους παίκτες την Πέμπτη (28/12), την ημέρα δηλαδή που οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν από τις διακοπές τους. Με τον τρόπο αυτό οι νεοαποκτηθέντες θα μπορούσαν να δουλέψουν ένα -μικρό- χρονικό διάστημα με την ομάδα προτού ξεκινήσουν οι δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2024, που περιλαμβάνουν δύο ντέρμπι στο πρώτο δεκαήμερο.

Ο στόχος που τέθηκε στον Πέδρο Άλβες δεν επετεύχθη, καθώς οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν κάποια μεταγραφή, άρα πλέον καλούνται να πορευθούν με το ρόστερ ως έχει στα πρώτα ματς του 2024. Και αυτό γιατί φαντάζει απίθανο να προλάβουν να κλείσουν παίκτη, ο οποίος δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής και θα δηλώσει "παρών" κόντρα σε Λαμία (3/1), ΑΕΚ (7/1) και Παναθηναϊκό (10/1).

Όλα τα αυτά ανήκουν ήδη στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός εστιάζει πλέον τις προσπάθειές του στο να φτάσει σε συμφωνία με τους μεταγραφικούς του στόχους. Οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν ότι οι περιπτώσεις που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο αφορούν παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Έστω και αν οι υπογραφές πέσουν με μία μικρή καθυστέρηση σε σχέση με το αρχικό πλάνο, οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν πως η υπομονή τους θα δικαιωθεί.

Ο πιο "λαμπερός" στόχος είναι αναμφίβολα ο Αντρέ Σίλβα της Λειψίας. Ο διεθνής Πορτογάλος, που αγωνίζεται ως δανεικός στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, είναι δυσαρεστημένος στην ισπανική ομάδα γιατί επιθυμεί μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός έχει ως "όπλο" στην υπόθεση τη σύνδεσή του με τον Ζόρζε Μέντες, τον Πορτογάλο μεγαλοατζέντη που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή του Σίλβα. Οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιθανότητες των Ερυθρολεύκων να ολοκληρώσουν τη σπουδαία μεταγραφή δεν είναι καθόλου αμελητέες!



Η προσθήκη σέντερ φορ απέκτησε μεγάλη σημασία εξαιτίας της -επιβεβαιωμένης πλέον- απουσίας του Ελ Κααμπί για έναν μήνα λόγω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ωστόσο, πολύ πριν ο Ολυμπιακός αποφασίσει πως πρέπει να κινηθεί για επιθετικό, είχε καταλήξει στην απόφαση για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Η άμυνα θεωρείται η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, ενώ "παίζουν" δυνατά τα σενάρια πρόωρης αποχώρησης για Φρέιρε και Πορόσο (είτε του ενός είτε και των δύο ταυτόχρονα).

Στην κορυφή της λίστας δεσπόζουν τα ονόματα των Λέο Περέιρα και Ζοάο Βίκτορ. Ο πρώτος αποτελεί δύσκολη περίπτωση, καθώς ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει κάνει προσφορά 4 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά η Φλαμένγκο φέρεται να ζητά περίπου στα 7 εκατομμύρια. Από τη στιγμή που το συμβόλαιο του παίκτη ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2027, οι Βραζιλιάνοι έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Στη μανατζερική πιάτσα πάντως, λέγεται ότι οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να τα βρουν κάπου στη μέση, ήτοι με την καταβολή ενός ποσού κοντά στα 5,5-6 εκατομμύρια.

Όσο για τον Βίκτορ, θεωρείται ακόμα πιο ακριβός για όποιον ενδιαφέρεται να τον αγοράσει, καθώς η Μπενφίκα φέρεται να αξιώνει πάνω από 8 εκατομμύρια (σ.σ. έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027). Το στοιχείο που διαφοροποιεί την περίπτωσή του είναι η επιθυμία του 25χρονου Βραζιλιάνου να αποχωρήσει επειδή δεν αγωνίζεται αρκετά, συνεπώς η λύση δύναται να βρεθεί μέσω δανεισμού. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι για τον Βίκτορ ενδιαφέρονται επίσης ομάδες από τη Βραζιλία (Ιντερνασιονάλ, Παλμέιρας, Μποταφόγκο), γεγονός που αφενός αυξάνει τον ανταγωνισμό και αφετέρου διατηρεί ψηλά την τιμή του.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3+2 μεταγραφές ζήτησε ο Καρβαλιάλ - Τέλος 4 δανεικοί και 2 συμβόλαια στον Ολυμπιακό - Αρνείται να φύγει ο Μπιέλ! 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr