Σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας πλησιάζει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Αγιά Σοφιά και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκλονιστική.

Μάλιστα, αυτό το πρώτο διάστημα το ενδιαφέρον και η επισκεψιμότητα έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Χιλιάδες μεμονωμένοι επισκέπτες έχουν απολαύσει ήδη το Μουσείο, με τον ρυθμό συνεχώς ν’ αυξάνεται. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και φίλαθλοι που δεν είναι ΑΕΚ έχουν βρεθεί σε αυτόν τον εκπληκτικό χώρο κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημαίνει πως μέσω του Μουσείου γνωρίζουν και την ΑΕΚ, καθώς η παρουσία στην εγκατάσταση έχει κι αυτή την διάσταση.

Εξ αρχής ο στόχος ήταν να έρθουν κοντά στο Μουσείο και τις μικρές ηλικίες κυρίως για την πολιτιστική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού. Και προκαλεί πολύ μεγάλη ικανοποίηση στους υπευθύνους πως από το ξεκίνημα αυτός ο μεγάλος στόχος δείχνει πως θα επιτευχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως για τον Ιανουάριο έχουν κλείσει 15 επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού! Δύο έχουν γίνει ήδη στο κλείσιμο του 2023. Άλλες 15 είναι κλεισμένες για να γίνουν μέσα στον πρώτο μήνα του 2024 και οι υπεύθυνοι είναι σε διαδικασία για να κανονιστούν οι λεπτομέρειες και για άλλες 12 επιπλέον μετά από αυτό!

Ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος και δείχνει πως ήδη έχει περάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η αξία της επίσκεψης στο Μουσείο. Και είναι φυσιολογικό γιατί μέχρι να ανοίξει η ΑΕΚ αυτό το Μουσείο, ανάλογο σημείο αναφοράς για την πολιτιστική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού δεν υπήρχε.

ΠΗΓΗ: aek365.com