ΠΑΟΚ: Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η συμφωνία της οικογένειας Σαββίδη με τον Τόμας Τσορν και η ένταξη του 37χρονου, γεννημένου στη Ρωσία, Γερμανού στο στελεχιακό δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο πόστο του αθλητικού διευθυντή μετά την αποχώρηση του Ζοσέ Μπότο το περασμένο καλοκαίρι.  

Ο Τσορν που έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Λοκομοτίβ Μόσχας και Σπαρτάκ Μόσχας έρχεται να καλύψει το κενό που έχει αφήσει η αποχώρηση του Πορτογάλου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του πιθανόν να συνεχίσει την καριέρα του στην Όσιγιεκ. Ωστόσο ο ρόλος του Τσορν και τα καθήκοντα του στον ΠΑΟΚ δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί απόλυτα, με τις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας να συνεχίζονται.  

Ο ακριβής καθορισμός της ατζέντας του Γερμανορώσου θα γίνει με την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο, ωστόσο ακόμη και αν ο τίτλος του θα είναι αυτός του αθλητικού διευθυντή, δύσκολα θα είναι τόσο επιδραστικός όσο τουλάχιστον ήταν ο προκάτοχος του, έχοντας σε μεγάλο βαθμό διαφορετικό βαθμό καθηκόντων.  

Σε μια περίοδο μάλιστα που φαίνεται πως το μοντέλο των μεταγραφών με την συνεργασία τμήματος σκάουτινγκ και Ραζβάν Λουτσέσκου, έστω και με κάποιες καθυστερήσεις, δούλεψε καλά το περασμένο καλοκαίρι. Με τον Λουτσέσκου να επιλέγει τις θέσεις και τα χαρακτηριστικά των παικτών που χρειάζεται, το τμήμα σκάουτινγκ μαζί με τη διοίκηση να του προτείνει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και στο τέλος η επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού να εγκρίνεται από τον μεγαλομέτοχο τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά στις περισσότερες των περιπτώσεων και έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές του καλοκαιριού ο ΠΑΟΚ μετά από πολλά χρόνια.  

Το σίγουρο είναι ότι ο Τόμας Τσορν, που στο παρελθόν ήταν εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών (δείγμα του ότι γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην αγορά εντός και εκτός μεταγραφικών περιόδων) και στις ομάδες που εργάστηκε στην Ρωσία είχε λόγο στις μεταγραφές δεν θα έχει τον στρατηγικό ρόλο που είχε όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Ζοσέ Μπότο, με ένα χαρτοφυλάκιο εντελώς διαφορετικό από τους μέχρι τώρα αθλητικούς διευθυντές στον Δικέφαλο.  

Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε στην Τούμπα ως εκφραστής ενός πλάνου, το οποίο είχε συμφωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη αναδόμησης του ρόστερ με κύριο και βασικό γνώμονα τη δημιουργία μιας ομάδας που θα αναδεικνύει και θα εκμεταλλεύεται την υπεραξία νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών, μιας που ο Μπότο ήταν τόσο στην Μπενφίκα, όσο και στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ένας άνθρωπος που είχε έφεση στην ανάδειξη και την εύρεση νέων παικτών.  

Το παράταιρο σε ότι αφορά τον Μπότο, ήταν ότι σε μια ομάδα που διαθέτει μια από τις κορυφαίες ακαδημίες όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη γενικότερα, ο Πορτογάλος τις περισσότερες φορές στράφηκε στο εξωτερικό να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους φέρει στον ΠΑΟΚ. 

Πλέον η εμπιστοσύνη και οι σχέσεις που υπάρχουν εντός της ομάδας, ανάμεσα στην οικογένεια Σαββίδη, στην διοίκηση της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο, δεν θα επηρεαστεί από την πρόσληψη ενός νέου αθλητικού διευθυντή, που θα καλύψει το κενό του Ζοσέ Μπότο. Κάτι που αποδείχθηκε άλλωστε και από τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε η προφορική συμφωνία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την επέκταση του συμβολαίου του χωρίς καν να συζητηθούν οικονομικά δεδομένα, με την συμφωνία για το νέο συμβόλαιο για τον Ρουμάνο προπονητή του Δικεφάλου να μετατίθεται για τις πρώτες μέρες του νέου έτους.  

Η παρουσία του Τόμας Τσορν στον ΠΑΟΚ θα έχει ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητων, αλλά όπως φαίνεται δεν θα έχει ιδιαιτέρως μεγάλη εμπλοκή στον νευραλγικό τομέα των μεταγραφών, όπου σε αυτό τον τομέα υπάρχει πλέον μια εύρυθμη λειτουργία.  

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελάθηκε" ο Γιαννακόπουλος με τη διαιτησία - "Βλέπεις τι έγινε ξανά στο ΣΕΦ..." - Έξαλλος και ο Αταμάν (Vid)