Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεγάλες ευθύνες Καρβαλιάλ, τον "τέλειωσε" στο ημίχρονο - Απογοήτευση Ορτέγκα, "εφιαλτικό" το Ρέτσος-Ντόη με ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-03 19:30:00

Μεγάλες ευθύνες Καρβαλιάλ, τον "τέλειωσε" στο ημίχρονο - Απογοήτευση Ορτέγκα, "εφιάλτης" Ρέτσος-Ντόη με ΑΕΚ

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μεγάλες ευθύνες Καρβαλιάλ, τον "τέλειωσε" στο ημίχρονο - Απογοήτευση Ορτέγκα, "εφιάλτης" Ρέτσος-Ντόη με ΑΕΚ

Τα λάθη του Πορτογάλου και οι παίκτες που "δεν βλέπονται"! Η ήττα με μόνο... 1-0 στη Λαμία χτύπησε καμπανάκι στο Λιμάνι και σίγουρα έρχονται δύσκολες μέρες. Η εικόνα που προβληματίζει, η κάκιστη ψυχολογία και το ντέρμπι που τρομάζει!

Μπορεί ο Ολυμπιακός μεταγραφικά να έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο 2024, όμως αγωνιστικά ήταν απογοητευτικός στο παιχνίδι με τη Λαμία και μπορεί να αισθάνεται μέχρι και… ικανοποιημένος που έχασε μόνο με 1-0. Οι Πειραιώτες είχαν κάκιστη εικόνα, δέχθηκαν πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες από μία ομάδα που έπαιζε χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη (τον Καρλίτος) και το χειρότερο όλων πως είχαν τεράστια κενά σε άμυνα, μεσαία γραμμή και επίθεση.

Οι ευθύνες του Κάρλος Καρβαλιάλ, αν και βρίσκεται πολύ λίγο καιρό στο Λιμάνι, είναι τεράστιες, καθώς είναι αδιανόητο πως η ομάδα που έχει να διαχειριστεί, βγάζει αυτή την εικόνα στο χορτάρι, απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες. Σε τρία παιχνίδι με τον Πορτογάλο στον πάγκο, απέναντι σε Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία, οι Πειραιώτες δεν έχουν αγωνιστικό πλάνο, έχουν βρει ένα γκολ από πέναλτι και παρουσιάζουν εικόνα… που σίγουρα δεν τους «βαφτίζουν» διεκδικητές τίτλου. Οι επιλογές του σε πρόσωπα και σύστημα είναι τουλάχιστον συζητήσιμες, όπως και οι αλλαγές του κατά την διάρκεια των αγώνων, ενώ είναι εμφανές πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ψυχολογία.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει νωρίς από τη Λαμία και ουσιαστικά δεν αντέδρασε ποτέ. Ειδικά μετά το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, η ομάδα κλάταρε, ενώ σίγουρα ήταν παράδοξο ότι στα τελευταία λεπτά και με το σκορ στο 1-0, αυτοί που πίεζαν για γκολ ήταν οι γηπεδούχοι και όχι οι φιλοξενούμενοι!

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε… κατηφόρα και έχοντας χάσει πέντε βαθμούς σε δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, μοιάζει… τρομακτικό για την ομάδα το μέλλον, με συνεχόμενα ντέρμπι εντός κι εκτός, απέναντι σε ομάδες που είναι σε ανοδική πορεία.

Εκτός του προπονητή βέβαια, ευθύνες έχουν και μάλιστα μεγάλες και οι παίκτες, οι οποίοι και κόντρα στη Λαμία βρέθηκαν σε κάκιστη ημέρα. Με εξαίρεση τον Πασχαλάκη που με τις αποκρούσεις του κράτησε το σκορ χαμηλά και τους Ποντένσε-Φορτούνη που δεν ήταν καλοί αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αναλογιστούν γιατί έχουν αυτή την εικόνα. Ακόμα και ο Μασούρας που ήταν μαχητικός και… φιλότιμος, εξελίχθηκε σε μοιραίο, αφού επιβεβαίωσε για ακόμα ένα παιχνίδι, πως δεν μπορεί να σκοράρει. Προφανώς κι έχει βάλει πολλά και σημαντικά γκολ, όμως δεν είναι ο εξτρέμ που θέλει μία ομάδα να καθαρίζει τα ματς για να πάρει πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας άσος όμως δεν ήταν ο χειρότερος του γηπέδου. Και δεν θα γινόταν όταν έπαιζαν στην άμυνα οι Ρέτσος-Ντόη που είναι εμφανές πλέον πως ως δίδυμο αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ακόμα και απέναντι σε θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Πώς θα παίξουν άραγε την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ; Ίσως μάλιστα η σημερινή τους εμφάνιση να αλλάξει τα σχέδια της διοίκησης, η οποί μπορεί να ψάχνει για δύο στόπερ, αλλά θεωρητικά ο ένας θα είναι βασικός και ο άλλος αναπληρωματικός. Μάλλον θα πρέπει να έρθουν άμεσα δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί.

Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκάλεσε η νέα απογοητευτική εμφάνιση του Ορτέγκα (που έγινε αλλαγή για να μπει ο Ρίτσαρντς στο δεύτερο ημίχρονο), κακοί ήταν και οι Καμαρά με τον Έσε, ενώ ο Γιόβετιτς έδειξε ότι ίσως χρειάζονται δύο επιθετικοί τον Γενάρη. Ο έμπειρος στράικερ ήταν… άφαντος και ο προπονητής του προτίμησε να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο με έναν παίκτη που βρίσκεται μόλις δύο 24ωρα στην Ελλάδα (τον Φραν Ναβάρο) και να παίξει με έναν επιθετικό και όχι με δύο, αν και έχανε. Σίγουρα αυτή η εξέλιξη δείχνει πολλά για το μέλλον του…

ΥΓ. Με δεδομένο πως ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό εύκολα ή δύσκολα θα νικήσουν στα παιχνίδια τους, πώς θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή στα επόμενα ΠΟΛΥ δύσκολα παιχνίδια του; Οι Πειραιώτες όχι μόνο βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ο επόμενος μήνας μοιάζει έως και εφιαλτικός!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβες Νικολακόπουλου: "Εικόνα παρακμής ο Ολυμπιακός - Αν ήμουν Φορτούνης ή Καρβαλιάλ θα ντρεπόμουν"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags