Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Σφύζει από υγεία ο ΠΑΟΚ και η "παρέα" του Λουτσέσκου είναι ομάδα - Δείχνει πολλά η κίνηση Σβαμπ μετά το πέναλτι
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-05 14:19:00

Σφύζει από υγεία ο ΠΑΟΚ και η "παρέα" του Λουτσέσκου είναι ομάδα - Δείχνει πολλά η κίνηση Σβαμπ μετά το πέναλτι

Εύα Σαράντη
Σφύζει από υγεία ο ΠΑΟΚ και η "παρέα" του Λουτσέσκου είναι ομάδα - Δείχνει πολλά η κίνηση Σβαμπ μετά το πέναλτι

Και δεν ήταν μόνο η αγκαλιά του Αυστριακού στον Σαμάτα. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ υπήρξαν πάρα πολλές στιγμές που δείχνουν ξεκάθαρα το κλίμα στην Τούμπα. Η Εύα Σαράντη τις παρουσιάζει στο sportdog.gr

Είναι κοινό μυστικό πως ο ΠΑΟΚ σφύζει από υγεία και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Στο μεταξύ της η «παρέα» του Ράζβαν Λουτσέσκου πιστοποιεί με κάθε τρόπο πως βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και... γενικώς μαζί έχοντας «εφοδιαστεί» με ακόμη ένα τρίποντο. Εν προκειμένω κόντρα στον ΟΦΗ που στην ουσία αποτέλεσε το επόμενο «θύμα» των ασπρόμαυρων παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετατοπίζοντας πλέον την προσοχή στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Σε μία αναμέτρηση που με το... καλησπέρα της, ο ΠΑΟΚ γνώρισε πως αναγκαστικά θα στερηθεί το φίλαθλο κόσμο του, έχοντας στα πιτς εκ των παραγωγικότερων επί του παρόντος ποδοσφαιριστών του (σ.σ Αντρίγια Ζιβκοβιτς) και σε δύσκολο μομέντουμ τον Τάισον δεδομένου πως επανήλθε από τις ενοχλήσεις του, τα πήγε... πρίμα. Όλα αυτά μέσα σε μόνο δύο λεπτά που αποδείχθηκαν αρκετά προκειμένου να σμπαραλιάσει τους Κρητικούς εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη νίκη, ακυρώνοντας κάθε θεωρητική συζήτηση περί ματς «παγίδα». Μπορεί να αστόχησε δις σε πέναλτι με Στέφαν Σβαμπ και Άλι Σαμάτα, αλλά η δουλειά έγινε. 

Διά στόματος Ράζβαν Λουτσέσκου «πρέπει να είμαστε δυνατοί, ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι το πέναλτι μπορεί να χαθεί. Πρέπει να συνεχίζουμε στο στυλ μας είτε μπαίνουν, είτε χάνονται. Οι παίκτες προσπέρασαν τα χαμένα πέναλτι, πέραν των γκολ και των πενάλτι, είχαμε και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι και μπορώ να πω ότι παρά τον δείκτη του σκορ δυσκολευτήκαμε ειδικά στις αρχές των δυο ημιχρόνων». 

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις ο ΠΑΟΚ να βοηθήσει περισσότερο τον εαυτό του ευστοχώντας από την «άσπρη» βούλα και κάνοντας ακόμη πιο εμφατική τη νίκη του, ωστόσο, με τους Κίριλ Ντεσπόντοφ και Ράχμαν Μπάμπα σε δαιμονιώδη φόρμα έθεσε τις βάσεις για θετικό αποτέλεσμα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Δύο τέρματα με... ανταλλαγή ρόλων υπό την έννοια πως και οι δύο ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου ενεπλάκησαν σε αμφότερες τις φάσεις.

Απέναντι σε μία ομάδα που σε πρώτη φάση μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά στήνοντας μάλιστα ανά διαστήματα την αμυντική της τετράδα στη γραμμή της σέντρας προκειμένου να «χτυπήσει» στα μετόπισθεν τον ΠΑΟΚ. Εκ του αποτελέσματος δε διεκδίκησε τίποτα παραπάνω, με τους «ασπρόμαυρους» να αναλώνονται εν πολλοίς σε ημιτελείς ενέργειες που δεν τους έδωσαν το κάτι παραπάνω επιθετικά. Αναφορικά με το β΄ ημίχρονο που επί της ουσίας κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν χώρο στον ΟΦΗ, ο Ράζβαν Λουτσέσκου επενέβη με διορθωτικές πινελιές που έδωσαν στον Δικέφαλο δύο τέρματα με τους Μάρκος Αντόνιο και Μπράντον Τόμας να διαμορφώνουν το τελικό 4-0. 

Σε ένα σύντομο «ταμείο» ο ΠΑΟΚ βρήκε μία άνετη νίκη που του προσφέρει προσωρινή ηρεμία δίνοντάς του την απαραίτητη πίστωση δεδομένου πως μπαίνει προσεχώς στα βαθιά με εκτός έδρας ματς με Άρη και Βόλο. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη σιγουριά είναι πως εκπέμπει υγεία από μέσα προς τα έξω. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στους πανηγυρισμούς των γκολ και εν γένει στα όσα «συνέλαβαν» οι κάμερες και τα... άδυτα του PAOK TV. Όπως η στιγμή που ο ρέφερι καταλογίζει πέναλτι για λογαριασμό των «ασπρόμαυρων» με τον Στέφαν Σβαμπ να μπλοκάρεται από τον Μπάουμαν και τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να σπεύδει προς εκείνον. 

Ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. «Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Έχω χάσει και εγώ πέναλτι και ξέρω πως είναι. Αν γίνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, ξέρω πως θα τρέξει και θα κάνει το ίδιο για μένα» επισήμανε ο Βούλγαρος διεθνής εξτρέμ ερωτηθείς για την κίνησή του προς τον συμπαίκτη του. Από έναν ποδοσφαιριστή που επίσης ζορίστηκε με την προσαρμογή του στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας διαρκώς πως δεν έχει καταφέρει να «ακουμπήσει» τα στάνταρ του στον ΠΑΟΚ.  

Και δεν ήταν μόνη η φάση του πέναλτι. Δεν θα μπορούσε να είναι μόνο αυτή η φάση. Ήταν τα πυροτεχνήματα των φίλων του ΠΑΟΚ πίσω από τη Θύρα 4 κατά την έναρξη της αναμέτρησης δηλώνοντας «παρών» ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών. Ήταν τα «μπράβο» που μοίραζε ο πάγκος των «ασπρόμαυρων» με μπροστάρη τον Παντελή Κωνσταντινίδη ακόμη και στις περιπτώσεις που η ομάδα χώλαινε. Ήταν οι οδηγίες του Αντρέ Βιεϊρίνια στον «Ντέλια» όπως αποκάλεσε και τα ιδιαίτερα μαθήματά του, η αγωνία του Ράζβαν Λουτσέσκου φωνάζοντας διαρκώς «πιέστε ψηλά». Η κίνηση του Στέφαν Σβαμπ να «αγκαλιάσει» αμέσως τον Άλι Σαμάτα όταν αστόχησε από την άσπρη βούλα, καλμάροντας τον ενόψει συνέχειας. 

Ήταν η... έμπνευση του Κίριλ Ντεσπόντοφ να αποφύγει την εκτέλεση προκειμένου να «σπάσει» στον Μάρκος Αντόνιο και να στεφθεί σκόρερ. Ο 18ος του ΠΑΟΚ. Ήταν η αγκαλιά του Βραζιλιάνου εξτρέμ στον Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την επάνοδό του αποτελώντας έναν παίκτη που συζητήθηκε έντονα και ο Δικέφαλος περιμένει να«εισπράξει» από εκείνον σε νούμερα και βοήθειες. Ήταν το «πασίγιο» στον Μπράντον Τόμας μετά την επίτευξη του τέρματός του από τους συμπαίκτες του και εκείνο το όλο χαρά «ΠΑΟΚάρα» του Κίριλ Ντεσπόντοφ. Ήταν ο ΠΑΟΚ μηδενός εξαιρουμένου που σε τελική ανάλυση τα βρίσκει όλα στις λεπτομέρειες... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags