Η εποχή Φατίχ Τερίμ έχει ήδη αρχίσει για τον Παναθηναϊκό και όλα όσα ξέραμε, πρόκειται να ανατραπούν! Ο Τούρκος κόουτς επέστρεψε στους πάγκους μετά από διετή απουσία για να κάνει αυτό το τόσο απλό και συνάμα δύσκολο: να οδηγήσει το Τριφύλλι στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το συμβόλαιό του, όμως, λήγει το καλοκαίρι του 2025 κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις και για την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Τι θα γίνει με τα συμβόλαια των παικτών της ομάδας που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι; Οι περιπτώσεις είναι πολλές και θα σταθούμε στην καθεμία ξεχωριστά. Για ποιους ποδοσφαιριστές θα μιλήσουμε; Για τους Μπερνάρ, Μπρινιόλι, Παλάσιος, Χουάνκαρ, Κώτσιρα και Γεντβάι.

Ο Μπερνάρ που δεν έγινε το ''10άρι το καλό'' και η αναμονή για Μπρινιόλι!

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε έφτασε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2022 και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε σε αυτόν την ''πινελιά'' που έλειπε, ώστε η ομάδα του να κατακτήσει την κορυφή. Ο Βραζιλιάνος άργησε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και δυσκολεύτηκε να κατανοήσει το ρόλο του εντός Τριφυλλιού. Ο Σέρβος τεχνικός τον πίστεψε, αλλά ο πολύπειρος παίκτης δε δικαίωσε τις προσδοκίες μέχρι και σήμερα.

Ο ερχομός του Τερίμ ''σκάει'' πάνω στο τελευταίο εξάμηνο παραμονής του Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό και πολύ δύσκολα θα υπάρξει μέλλον ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι αδιανότητες απολαβές του 31χρονου που είναι κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ανά έτος δε δικαιολογούνται μέσα στο γήπεδο και η ''κάψα'' των πράσινων να αποκτήσουν τον Τάσο Μπακασέτα επιβεβαιώνουν ότι οδεύουμε προς διαζύγιο.

Πάμε και στον ποδοσφαιριστή που έχει προκαλέσει ''χαμό'' στον ΠΑΟ, με την υπόθεση του συμβολαίου του να είναι ανοιχτή. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι από το 2021 μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 ήταν ο αναντικατάστατος κίπερ της ομάδας και έκανε φοβερά πράγματα. Η απόφαση Γιοβάνοβιτς για ροτέισον με τον Λοντίγκιν σε συνδυασμό με τις φήμες για την επόμενη μέρα του Ιταλού, δημιούργησαν προβλήματα που ''έκαψαν'' τους πράσινους.

Ο Μπρινιόλι έκανε χοντρές ''γκάφες'' με Ρεν, Άρη και Ατρόμητο και η διοίκηση φοβούμενη τα χειρότερα ξεκαθάρισε στην πλευρά του παίκτη ότι οφείλει το συντομότερο δυνατόν να απαντήσει. Η υπόθεση δεν είναι στα χέρια του Τερίμ, ο οποίος πάντως σίγουρα θα προσπαθήσει να πείσει τον αξιόλογο τερματοφύλακα να μην αποχωρήσει. Από τον Παναθηναϊκό… διαρρέεται πως η υπόθεσή του θα κλείσει πολύ σύντομα, ίσως και μέχρι 15.1!

Τα ''παιδιά του Γιοβάνοβιτς'' πρέπει να κερδίσουν τον Τερίμ για να μείνουν στον ΠΑΟ!

Οι δύο παίκτες στους οποίους σταθήκαμε μέχρι εδώ έχουν κριθεί από τον οργανισμό του Τριφυλλιού και ο Φατίχ Τερίμ δεν έχει να κάνει και πολλά. Ο 70χρονος τεχνικός, όμως, θα έχει λόγο για το μέλλον των: Παλάσιος, Χουάνκαρ, Κώτσιρα και Γεντβάι. Και οι 4 έχουν τη ''σφραγίδα'' Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να αποκτηθούν και οι εξελίξεις αναμένονται με μπόλικο ενδιαφέρον. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Κεφάλαιο Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν η ''βόμβα'' του Αλαφούζου το 2021, όταν την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός είχε κάνει δικό του τον παίκτη. Ο Παλάσιος βγήκε και με το παραπάνω, έχοντας γκολ, ασίστ και συνολική συνεισφορά στο παλμαρέ του. Η ηλικία του (31 ετών) και το ενδεχόμενο τα χαρακτηριστικά του να μην ''κουμπώνουν'' με τα θέλω του Τερίμ, ίσως τον οδηγήσουν στην έξοδο. Πάντως, ο ''Τούκου'' θα κριθεί από μηδενική βάση όπως και οι υπόλοιποι.

Πάμε και στα δύο μπακ του κλαμπ. Γιάννης Κώτσιρας και Χουάνκαρ ήταν οι δύο βασικοί πλάγιοι αμυντικοί επί Γιοβάνοβιτς, με τον πρώτο να είναι η παρθενική μεταγραφή του Σέρβου τεχνικού και τον δεύτερο να ''αναγεννάται'' στα χέρια του Ιβάν. Αμφότεροι είναι ηλικίας 30+ και ο Φατίχ Τερίμ που προτιμά νεαρούς παίκτες γενικά, πρέπει να πειστεί από όσα θα δει από αυτούς για να εισηγηθεί την παραμονή τους.

Ο τελευταίος στη λίστα είναι ο παίκτης που ''χρεώθηκε'' ως παταγωδώς αποτυχημένη μεταγραφή του Γιοβάνοβιτς. Ο λόγος για τον Τιν Γεντβάι. Ο Κροάτης στόπερ ήρθε ως δανεικός από τη Λοκομοτίβ Μόσχας το περασμένο καλοκαίρι και η παρουσία του κρίνεται ως απογοητευτική μέχρι σήμερ. Ένα από τα πολλά στοιχήματα για τον Τερίμ είναι να ανυψώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του και αν καταφέρει να βγάλει έναν... άλλον Γεντβάι, δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή και οι πράσινοι να πληρώσουν τη ρήτρα για τον 28χρονο στόπερ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Καρβαλιάλ... δικαιώνει Γιοβάνοβιτς - "Τελειώνει" Αλεξανδρόπουλο για τον ίδιο πάλι λόγο - "Καψόνι" στη Λαμία!