Ο Ηλίας Σολάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Metrosport 95,5 και μίλησε για το πρωτάθλημα που τρέχει και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον ανταγωνισμό και την μάχη που δίνεται από τις ελληνικές ομάδες στην κορυφή του πρωταθλήματος: «Πάντα είναι ενδιαφέρον όταν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και όταν όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά στην βαθμολογία. Κάθε Κυριακή κάποια μεγάλη ομάδα μπορεί να χάσει, σε ένα ντέρμπι μπορεί να ξεκινήσει οποιοσδήποτε. Αυτό το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον, γιατί το παρακολουθεί ο κόσμος το πρωτάθλημα, ακόμη και αν δεν πηγαίνουν στα γήπεδα».

Για το ποιον θεωρεί ο ίδιος ως τον καλύτερο φορ του πρωταθλήματος: «Για μένα είναι ο Ιωαννίδης. Είναι ένας επιθετικός που μου ταιριάζει στο μυαλό μου σαν την εικόνα που πρέπει να έχει ένας επιθετικός. Είναι γρήγορος, δυναμικός. Μπορεί να μη βάζει κάθε Κυριακή 2 γκολ αλλά κάνει κι άλλη δουλειά , που κάποιοι μπορεί να μην την βλέπουμε. Είναι ένας από τους καλύτερους, ίσως ο καλύτερος.

Και ο Μορόν είναι πολύ καλός, αλλά ο Ιωαννίδης κάνει μεγαλύτερη δουλειά μέσα στο γήπεδο, δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του. Στον Άρη περιμένουν άλλα πράγματα από τον Μορόν, να ταΐζει την ομάδα με γκολ. Εγώ δίνω ένα προβάδισμα στον Ιωαννίδη.
Για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και την εξέλιξή του: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα για τον οποιοδήποτε. Δίκαια είναι έτσι η βαθμολογία, αυτές οι ομάδες είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τον Ολυμπιακό. Αυτές οι τρεις θα έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν θα τα παρατήσει. Και ο Άρης σίγουρα θα προσπαθήσει να πλασαριστεί μέσα στην τετράδα.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι σαν το περσινό, μέχρι και την τελευταία στιγμή τα πλέι οφ παιζόταν για όλους. Θεωρώ πως κάπως έτσι θα πάει και το φετινό. Όταν ένα πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό , επωφελούνται όλοι από αυτή την κατάσταση. Και τους παίκτες και τους προπονητές αλλά και το ίδιο το πρωτάθλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αυτόν τον παίκτη του ΠΑΟΚ τρίβει τα... χέρια του ο Σαββίδης - Αύξηση 1 εκατομμύριο στην αξία του - Νέα άνοδος

Για το πώς έχει παρουσιαστεί ως τώρα η κάθε ομάδα του BIG-4: «Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει πιο φαντεζί ποδόσφαιρο, από την άλλη ΑΕΚ έχει παίξει πιο αποτελεσματικό και καλό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ παίζει πιο θεαματικά, γιατί έχει παίκτες με περισσότερη τεχνική. Και η ΑΕΚ όμως έχει ταχυδυναμική. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει έναν  νέο προπονητή που δεν θέλει να το ρισκάρει, γιατί θέλει τα αποτελέσματα. Αλλά στην ουσία δεν έχει προλάβει να αλλάξει κάτι από αυτά που είχε κάνει ο Γιοβάνοβιτς».

Για τους τελευταίους της βαθμολογίας: «Και εκεί υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και μεγάλος ανταγωνισμός, Θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν έχει πέσει ακόμα. Έχει και τα πλέι άουτ. Θεωρώ ότι όλα θα κριθούν στο τέλος, δεν θα φανεί δηλαδή ότι κάποια ομάδα θα πέσει από πολύ νωρίς.

Θα ήθελα να ασχολούμαστε περισσότερο με το ποδόσφαιρο, όχι με τρίτα πράγματα. Εμάς μας ενδιαφέρει το αγωνιστικό και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Θα θέλαμε ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα, αυτό που βλέπουμε στις κερκίδες στα τελευταία παιχνίδια είναι κρίμα».