Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Έκανε... ματ σε Αλμέιδα ο Τερίμ, εξολοθρευτής ο Αράο - Δεύτερο... καμπανάκι VAR μετά τα περσινά με Άμραμπατ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-14 23:26:00

"Ματ" Τερίμ σε Αλμέιδα, εξολοθρευτής Αράο - Δεύτερο... καμπανάκι VAR μετά τα περσινά με Άμραμπατ!

Του Μιχάλη Σοφιανού
"Ματ" Τερίμ σε Αλμέιδα, εξολοθρευτής Αράο - Δεύτερο... καμπανάκι VAR μετά τα περσινά με Άμραμπατ!

Ο Τούρκος τεχνικός που... κατάπιε τον Ματίας Αλμέιδα, ο Βραζιλιάνος που δείχνει αναγεννημένος και ο μη καταλογισμός πέναλτι στον Βέρμπιτς που χτύπησε... καμπανάκι.

Παναθηναϊκός: Βλέποντας κανείς φίλος του Παναθηναϊκού την ενδεκάδα που επέλεξε ο Φατίχ Τερίμ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αν του έλεγε κάποιος ότι θα φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Φιλαδέλφεια θα το… αγόραζε με κλειστά μάτια. Δυόμισι ώρες μετά βέβαια και μετά από όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο, μόνο ευχαριστημένος δεν είναι από τον ένα βαθμό. Αν βγάλει κανείς την αρχή του ντέρμπι, που το Τριφύλλι έδειξε ίδια στοιχεία με το ματς με τον Ολυμπιακό έχοντας σοβαρό ζήτημα στην δημιουργία, οι επιλογές που έκανε ο Τούρκος τεχνικός δικαιώθηκαν πανηγυρικά, με τον ίδιο να κάνει πολλές φορές… ματ στον Αλμέιδα και φτάνοντας να γυρίσει το παιχνίδι. Μάλιστα αυτό έγινε, όπως και με τους Ερυθρόλευκους, από στατικές φάσεις, κάτι που δείχνει ότι ο Τερίμ έχει ποντάρει εκεί, θέλοντας να επωφεληθεί από τους ποδοσφαιριστές που έχει.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το γεγονός ότι ο Κώτσιρας πήρε θέση στα χαφ, κάτι που έδινε σημαντικές λύσεις στο επιθετικό τρανζίσιον, μιας και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής κάλυπτε τον Βαγιαννίδη, στα δεξιά, ειδικά όταν ο τελευταίος ανέβαινε προς την αντίπαλη περιοχή. Μετά από καιρό ο Γεντβάι έδειξε σημάδια… ζωής και εκτός από το γκολ ήταν καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ ο Αράο από τη στιγμή που έγινε η αλλαγή προπονητή δείχνει αναγεννημένος. Ο Βραζιλιάνος που εδώ και αρκετό καιρό παίζει σε άλλη θέση από τη φυσική του, αυτή του στόπερ κατάφερε να κερδίσει σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΚ, τον Λιβάι Γκαρσία, τόσο χαμηλά όσο και στον αέρα, που είναι το «όπλο» του επιθετικού από το Τρινιντάντ.

Την ίδια στιγμή καλό παιχνίδι έκαναν και οι Μαντσίνι, Βέρμπιτς στα πλάγια της επίθεσης, ενώ ο Ιωαννίδης έδειξε κουρασμένος, τόσο από τις μονομαχίες που είχε με Βίντα, Κάλενς, όσο και από το γεγονός ότι ήταν αυτός σε θέση… πίβοτ στην επίθεση, όπου μοίραζε τη μπάλα στους συμπαίκτες του. Αν κάτι μπορούμε να χτυπήσουμε σαν καμπανάκι, είναι πως τόσο η φάση του γκολ του Γκαρσία, όσο και αυτή που ακυρώνεται το γκολ του επιθετικού της ΑΕΚ, για φάουλ στην αρχή της είναι πανομοιότυπες με την μπάλα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, λόγω του ψηλού πρέσινγκ που γίνεται, κάτι που σίγουρα πρέπει να ξαναδεί ο Τερίμ. Παράλληλα η απόφαση του Τούρκου τεχνικού να βάλει τον Μλαντένοβιτς αντί του Χουάνκαρ στο τέλος του ματς, μάλλον ήταν άστοχη αφού ο Σέρβος είναι εξαιρετικός όταν βρίσκει χώρους, όμως υστερεί του Ισπανού αμυντικά, κάτι που διάβασε ο Αλμέιδα και χτύπησε από εκεί.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά του από την ΑΕΚ, με τους Πράσινους να μπορούν να την έχουν αυξήσει, αν δεν γινόταν το «χαζό» πέναλτι στο φινάλε και πάει για… τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Τερίμ στο ντέρμπι με την Ένωση έδειξε ότι διαβάζει άριστα τους αντιπάλους του και είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και με τους Ερυθρόλευκους! Παράλληλα η σταδιακή ενσωμάτωση του Ακαϊντίν θα του δώσει κι άλλες λύσεις, ενώ ο ερχομός κι άλλων ποδοσφαιριστών, που θα έχει επιλέξει ο ίδιος, θα τον κάνει ακόμα πιο σίγουρο για το πλάνο που θα επιλέξει να έχει στους αγώνες. Το σίγουρο είναι πως οι Πράσινοι δείχνουν όχι απλά… σφυγμό, αλλά έτοιμοι να φτάσουν μέχρι το τέλος τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να είναι στα... κάγκελα, μιας και στο 56' ο Πινέδα ανατρέπει καθαρά τον Βέρμπιτς, με το VAR να κλείνει τα μάτια και το ματς να συνεχίζεται. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι στο ίδιο γήπεδο πέρσι η... μανσέτα του Άμραμπατ κόστισε ένα... πρωτάθλημα και οι Πράσινοι να πάρουν τα μέτρα τους για να μην δούμε ανάλογες φάσεις και στα Play Off.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον "τέλειωσε" από ΠΑΟ ο Τερίμ, ούτε να τον δει στο Κορωπί - "Τζάμπα" το 1 εκατ. Αλαφούζου - Βρήκε ήδη ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags