Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Δικαιώνει Παναθηναϊκό για το πέναλτι ο Βαρούχας - Απάντησε στις… φωνές της ΑΕΚ για τον Μαντσίνι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-14 23:59:00

Δικαιώνει Παναθηναϊκό για το πέναλτι ο Βαρούχας - Απάντησε στις… φωνές της ΑΕΚ για τον Μαντσίνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δικαιώνει Παναθηναϊκό για το πέναλτι ο Βαρούχας - Απάντησε στις… φωνές της ΑΕΚ για τον Μαντσίνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι συνέβη με το VAR και γιατί δεν μπορούσε να γυρίσει τη φάση; Ο καθηγητής διαιτησίες ανέλυσε στην ΕΡΤ όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις του μεγάλου ντέρμπι που έληξε ισόπαλο 2-2.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία στο αθηναϊκό ντέρμπι, με τον Παναγιώτη Βαρούχα να παίρνει θέση για τις επίμαχες φάσεις στην Αθλητική Κυριακή.

Ο καθηγητής διαιτησίας διαφώνησε με διαιτητή και VAR για τη φάση που έχει σηκώσει την περισσότερη κουβέντα μετά το ματς, καθώς θεωρεί πως ο Πινέδα ανέτρεψε τον Βέρμπιτς στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, συνεπώς λανθασμένα δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 55'.

 

Η ΑΕΚ θεωρεί πως διαιτητής και VAR θα μπορούσαν να έχουν γυρίσει τη φάση πίσω, ακυρώνοντας το 1-1 του Παναθηναϊκού για φάουλ του Μαντσίνι στον Γκατσίνοβιτς. Πράγματι ο Παναγιώτης Βαρούχας τόνισε πως ο Μαντσίνι τραβά τον Γκατσίνοβιτς, αυτός πέφτει στο έδαφος και πιάνει την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής δίνει λοιπόν το φάουλ ανάποδα, "κιτρινίζει" τον Γκατσίνοβιτς και από την εκτέλεση του φάουλ προέρχεται το γκολ του Τριφυλλιού. Ωστόσο, ο παλαίμαχος διαιτητής ξεκαθάρισε πως ο VAR δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει και να γυρίσει τη φάση πίσω, από τη στιγμή που το φάουλ εκτελέστηκε.

 

Ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησε με την υπόδειξη πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι του Ζέκα στις καθυστερήσεις, ενώ υποστήριξε ότι ορθώς δεν δόθηκε νωρίτερα ένα πέναλτι για την Ένωση σε χέρι του Βαγιαννίδη, αναλύοντας πως το χέρι βρισκόταν σε φυσική θέση όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα.

Τέλος, δικαίωσε διαιτητή και VAR για την ακύρωση γκολ της ΑΕΚ στο 58' εξαιτίας φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ στην αρχή της φάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή ΠΑΟ για τη διαιτησία με ΑΕΚ: "Δεν έδωσαν ούτε με VAR καταφανέστατο πέναλτι" - Δείτε τη φάση (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags