Facebook Pixel Παναγιώτης Βαρούχας: "Σε λίγο θα βάλουν σορτσάκια οι πρόεδροι - Γι' αυτό ενοχλήθηκε ο Ολυμπιακός - Τι συνέβη με Βέρμπιτς"
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-16 10:42:00

Βαρούχας: "Σε λίγο θα βάλουν σορτσάκια οι πρόεδροι - Γι' αυτό ενοχλήθηκε ο Ολυμπιακός - Τι συνέβη με Βέρμπιτς"

Sportdog Team
Βαρούχας: "Σε λίγο θα βάλουν σορτσάκια οι πρόεδροι - Γι' αυτό ενοχλήθηκε ο Ολυμπιακός - Τι συνέβη με Βέρμπιτς"

Νέα ανάλυση από τον καθηγητή διαιτησίας για όλες τις "φωνές" της πρόσφατης αγωνιστικής.

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας για τις αμφισβητούμενες φάσεις της 18ης αγωνιστικής.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στις «κραυγές» και απειλές του Ολυμπιακού για την διαιτησία αλλά τον τρόπο που εξετάστηκαν οι φάσεις στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: 

Αναφορικά με τα παράπονα  του Ολυμπιακού για την διαιτησία σε μια ακόμη αναμέτρηση και τις απειλές για μηνύσεις προς τους διαιτητές: «Πριν κάποιο διάστημα σε ένα παιχνίδι Γ κατηγορίας Αθηνών, κάτι φοιτητές, κάτι παιδάκια 18 χρονών ζητούσαν από τον διαιτητή να σκίσουν το φύλλο αγώνος και να γράψουν καινούριο για να μην γραφτούν τι αποβολές. 

Και ο διαιτητής ήθελε να τους πάει στο αυτόφωρο. Όμως έμειναν ελεύθερα επειδή παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας.Υπάρχει και νόμος που λέει για τους διαιτητές ότι δεν κρατούνται».

Για το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού: «Ορισμένοι δημοσιογράφοι θα πρέπει να είναι ενήμεροι των κανονισμών. Γιατί ένας συνάδελφος στην συνέντευξη τύπου λέει στον προπονητή του Παναθηναϊκού ότι το VAR επενέβη για το γκολ και βλέπει ότι υπάρχει φάουλ. 

Το VAR όμως μπορεί να επέμβει αν όταν κάποιος βάλει γκολ, υπάρχει αμεσότητα και κάποια παράβαση. Εδώ το VAR είδε αν είναι οφσάιντ, και όταν είδε ότι θα μέτραγε το γκολ, πήγε πιο πίσω και είδε ότι υπήρχε φάουλ. Στην περίπτωση του Γκατσίνοβιτς δεν μπορούσε να πάει πίσω τη φάση και να το δει, γιατί πέφτοντας  ο παίκτης έπιασε την μπάλα με τα χέρια.

Ο διαιτητής θα είπε στον Κροάτη ότι υπάρχει ελαφριά επαφή. Όμως υπάρχει ανατροπή, αυτό έγινε στην φάση του Βέρμπιτς. Είναι πέναλτι, ο διαιτητής είναι δίπλα, δεν υπάρχει εμπόδιο μπροστά του. Θα έπρεπε όμως να πάει στο VAR και να το δει ψύχραιμα».

 

Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κηφισιά: «Οι δύο περιπτώσεις πέναλτι, είναι και οι δύο πέναλτι. Στο γκολ της Κηφισιάς, ο ένας καλύπτεται και όταν ανοίγει τα πόδια του καλά κάνει και τα ανοίγει. 

Ο Ολυμπιακός ενοχλήθηκε για την αποβολή και επειδή φαίνεται πως το γκολ που βάζει ο Ελ Αραμπί, σύμφωνα με την γραμμή, ο αμυντικός είναι οφσάιντ. Αυτό τα πράγματα δεν φαίνονται».

Για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και του Άρη: «Ο ΠΑΟΚ έχει δύο περιπτώσεις πέναλτι. Στη μια είναι χέρι στήριξης, ακουμπούσε στο έδαφος ο παίκτης.

Στον Άρη έχει μια περίπτωση, που πολύ καλά ο παίκτης καλύπτει πολύ καλά τα χέρια του. Η μπάλα πήγε μόνη της και ο παίκτης έδειξε ότι τα χέρια ήταν μαζεμένα».

Τέλος, κάνοντας ένα γενικό σχόλιο για την διαιτησία και τους ξένους διαιτητές: «Ο Χακίμ που σφύριξε χθες το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα και την άλλη φορά τα πήγε καλά. Εγώ προβλέπω ότι επειδή τελευταία γίνονται πολλές ζημιές με τους ξένους διαιτητές μπορεί να γίνει το ανάποδο. 

Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές να βλέπουν τους ξένους διαιτητές και να διαμαρτύρονται, όπως έκαναν με τους Έλληνες. Πρέπει να ηρεμήσουν τα πράγματα. Σε λίγο καιρό οι πρόεδροι να ετοιμαστούν να βάλουν σορτσάκια, γιατί βλέπω να μην έρχονται οι ξένοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Πασχαλάκης - Φώναζε στον Τζολάκη - Θέμα χρόνου νέα ηχηρή αποχώρηση στο Λιμάνι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags