Δημήτρης Μπουρουτζίκας: Ο γνωστός γυμναστής μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον φετινό ΠΑΟΚ και την «κούρσα» του τίτλου, αλλά και για τους Κωνσταντέλια, Τζίμα και την παρουσία τους στην ομάδα.

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό. Δεν το προσέξαμε πολύ, όμως, από όλες τις πλευρές. Δεν μπορείς να παίζεις σε άδειες κερκίδες. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί να έχει κόσμο το μπάσκετ και όχι το ποδόσφαιρο. 

Το δίκιο να απονέμεται εκεί που πρέπει. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, το θέμα είναι κοινωνικό. Η παιδεία και η υγεία είναι παραμελημένες από όλες τις κυβερνήσεις. Είναι τα μόνα που δεν δίνουν σημασία, ενώ πάνω σε αυτά θα έπρεπε να στηριχθεί η κοινωνία.

Ξεκίνησε καλά η ΑΕΚ, ήταν σε καλή κατάσταση. Σιγά σιγά μπήκε δυνατά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι σε καλή μοίρα. Ο Άρης και ο Ολυμπιακός ακολουθούν. Ο Άρης σιγά σιγά έχει μαζευτεί με τον Μάντζιο, αλλά θέλει χρόνο για να έχει διάρκεια. 

Αν δουλεύεις και έχει έλεγχο στην προπόνηση δεν θα πέσει η ομάδα σου, θα είναι όλη την χρονιά σε καλή κατάσταση. Θέλει, όμως, έλεγχο και προσοχή. Το να έχεις πέντε αλλαγές είναι μεγάλη ιστορία. Ειδικά αν αυτοί οι παίκτες μπορούν να κάνουν την διαφορά. Τον ΠΑΟΚ πέρσι δεν τον πίστευα, φέτος είναι αλλιώς. Πρέπει να στηρίξει τους νέους παίκτες, όπως τον Κωνσταντέλια και τον Τζίμα. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα στηρίξει μία καλή ομάδα, όχι το σύνολο να στηριχθεί πάνω τους.

Για τον Τζίμα, συγκεκριμένα, είναι λίγος ο χρόνος για να το πούμε ότι μπορεί να παίζει βασικός. Έπρεπε ήδη να έχει κάνει αρκετά παιχνίδια, γιατί είναι καλός παίκτης. Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις-τέσσερις και πρέπει να επενδύσει πάνω τους. Βλέπουμε ότι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός δεν έχουν σχεδόν κανέναν. 

Ο Κωστής όταν είχε έρθει στην ΑΕΚ είχε πολλές συμμετοχές με τον Ηρακλή. Είναι διαφορετική περίπτωση. Ο Τζίμας έχει καλές προδιαγραφές, αλλά πρέπει να προσεχθεί και να δουλέψει.

Έχουν καλή σωματοδομή, αλλά χρειάζεται καλή ζωή και καλή προπόνηση. Εάν κάποιος δεν αγαπάει την προπόνηση, όσο ταλέντο και να έχει δεν θα ανέβει ψηλά ποτέ. Ο Τσιάρτας δούλεψε. Είχε προσόντα, αλλά ο Μπάγεβιτς του έδωσε χρόνο προσαρμογής. Είχε στηρίξει τα νέα παιδιά και τα έκανε ένα κράμα με μεγάλους παίκτες που είχαν μπει στην ομάδα», είπε ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από Γουέστ Χαμ τζάμπα στον Ολυμπιακό, τον έδιωξαν και τώρα πωλείται 5 εκατ. - Διπλή... κλοπή από ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!