Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο προσωπικό του μέλλον στην προπονητική, ενώ στάθηκε και στους παίκτες που ξεχωρίζουν στην εγχώρια λίγκα. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5:  Αρχικά, αναφέρθηκε στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα ως προπονητής και τις πληροφορίες που τον θέλουν να είναι έτοιμος να υπογράψει σε ομάδα: «Ισχύει αυτό, ήμουν σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες. Όχι εγώ ο εκπρόσωπός μου, που είναι από ένα γραφείο στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή εκείνος έχει αναλάβει όλο το μέλλον μου.

Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Από εκεί και πέρα για μένα είναι πολύ σημαντικό το επόμενο βήμα στη καριέρα μου, οπότε θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχω θέσει εγώ για τον εαυτό μου».

Για το πόσο σημαντικό είναι οι προπονητές να αποκτούν εξειδίκευση: «Το ποδόσφαιρο πλέον είναι μια επιστήμη, η οποία έχει πάρα πολλές εισροές και από άλλες επιστήμες, όμως το μαναντζμέντ, η ψυχολογία και πολλές που βοηθούν το έργο ενός προπονητή.

 Το να μελετάς και επιμορφώνεσαι σε βοηθάει, γιατί το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτές τις εξελίξεις. Ο προπονητής δεν είναι μια ιδιότητα συγκεντρωτική, αλλά έχει να κάνει και με τη διαχείριση του επιτελείου σου και όλων των καταστάσεων γύρω από την ομάδα. Οπότε το να έχεις ένα επιτελείο που είναι η συνέχεια της φιλοσοφίας σου, είναι ότι καλύτερο».

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σίγουρα κάθε ομάδα έχει τους παίκτες κλειδιά, που μπορεί να μην είναι οι ίδιοι καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. 

Αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν ο Κωνσταντέλιας από τον ΠΑΟΚ, που ο ρόλος του είναι πολύ επιδραστικός. Ο Γκαρσία της ΑΕΚ, που σκοράρει συνέχεια. Ο Φορτούνης που είναι μια σταθερά και ο Ιωαννίδης από τον Παναθηναϊκό. Για τον Άρη θα είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία. Και γενικά, και οι μικρότερες ομάδες, πρέπει να στηρίζονται σε παίκτες που μπορούνε να κάνουν την διαφορά».

Για την διοργάνωση του Κυπέλλου και ποιοι μπορούνε να προχωρήσουν: «Από ότι έδειξαν και στα πρώτα παιχνίδια, όλα είναι ανοιχτά και θα κριθούν στην λεπτομέρεια. Στις επιλογές των προπονητών σε ότι έχει να κάνει με το ροτέισιον και στην ευστοχία τους για τις εντεκάδες που θα επιλέξουν. Είναι ομάδες που είναι σε καλό μομέντουμ και θα είναι αμφίρροπα τα παιχνίδια. Θα είναι άστοχο να μπούμε σε διαδικασία προβλέψεων για το ποιος θα υπερισχύσει».

Για τη μάχη του τίτλου στο πρωτάθλημα: «Το ίδιο ισχύει και εδώ, τα φαβορί αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο. Για μένα θα είναι καθοριστικοί δύο άξονες. Οι απώλειες που θα έχουν από τις υποδεέστερες ομάδες, αν δηλαδή πάνε αλώβητοι στα πλέο-οφ. Επίσης, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνουν διαχείριση γιατί έχουν και την Ευρώπη».

Για τον Τζίμα και τον Μορόν, δύο επιθετικοί που ξεχωρίζουν στην ομάδα τους: Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση, καθώς ο ένας είναι έτοιμος παίκτης. Έρχεται από ισπανικό πρωτάθλημα, έχει περγαμηνές. Από εκεί και πέρα ο Τζίμας όπως και ο Κωνσταντέλιας, είναι το μέλλον όχι μονό για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό που γίνεται είναι πολύ ωραίο στον ΠΑΟΚ, που δηλαδή είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και έχει μέσα πολλούς νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίζουν Να ευχηθώ στο ελληνόπουλο τον Τζίμα, να μείνει ταπεινός, προσηλωμένος και να κυνηγάει το όνειρό του. 

Τέλος, για την διαχείριση των νεαρών ταλέντων από τις οικογένειές τους αλλά και από τις ομάδες τους: «Οι επιρροές θα πρέπει να είναι οι κατάλληλες  μέσα από τον περίγυρο της ομάδας. Οι γονείς ότι ήταν του δώσουνε, το δώσανε μέχρι αυτή την ηλικία. Άρα το πως θα του συμπεριφερθούνε οι παίκτες, ο προπονητές και η διοίκηση της ομάδας, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή».