Facebook Pixel Βαρούχας για το πέναλτι Ολυμπιακού: "Αψυχολόγητο" - Ξεκάθαρος για τις "φωνές" στο Βόλος-ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-22 00:27:00

Βαρούχας για το πέναλτι Ολυμπιακού: "Αψυχολόγητο" - Ξεκάθαρος για τις "φωνές" στο Βόλος-ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Βαρούχας για το πέναλτι Ολυμπιακού: "Αψυχολόγητο" - Ξεκάθαρος για τις "φωνές" στο Βόλος-ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουν δίκιο να είναι έξαλλοι Άρης και Βολιώτες; Ο καθηγητής διαιτησίας ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής κι έδωσε απαντήσεις για όλα!

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε για ακόμα μία Κυριακή της επίμαχες φάσεις της 19ης αγωνιστικής, στην οποία τα πράγματα κύλησαν σχετικά ήρεμη, ωστόσο δεν έλειψαν ορισμένες φωνές στις αναμετρήσεις Άρης - Ολυμπιακός και Βόλος - ΠΑΟΚ.

Ο καθηγητής διαιτησίας ξεκίνησε την ανάλυσή του από το παιχνίδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όπου δικαίωσε διαιτητή και VAR για όλες τις αποφάσεις του.

Η φάση με το πέναλτι που σφυρίχθηκε υπέρ του Ολυμπιακού προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά του Άρη, αλλά ο Παναγιώτης Βαρούχας ξεκαθάρισε πως πρόκειται για σωστή υπόδειξη. Τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Φαμπιάνο προέβη σε ένα αψυχολόγητο και ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα βρίσκοντας τον Ναβάρο με το χέρι στο πρόσωπο, συνεπώς δικαιολογείται η απόφαση για πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υφίστανται παραβάσεις για πέναλτι ούτε υπέρ του Ολυμπιακού στο 59' (μαρκάρισμα ώμο με ώμο του Βερστράτε στον Αλεξανδρόπουλο) ούτε υπέρ του Άρη στο 87' (πτώση Ζαμόρα στη μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα του Κίνι, αλλά αμφότεροι έχουν πατήσει τα πόδια στο έδαφος και δεν υπάρχει ανατροπή).

Αναφορικά με την αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού, ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησε και πάλι με τους διαιτητές για τις υποδείξεις τους σε όλες τις επίμαχες φάσεις. Αρχικά, μίλησε για δύο περιπτώσεις που ο Βόλος ζήτησε πέναλτι, λέγοντας ότι ορθώς δεν σφυρίχθηκαν,. Η πρώτη φάση αφορά μία πτώση του Μύγα σε μονομαχία με τον Μπάμπα, για την οποία ο Παναγιώτης Βαρούχας τόνισε πως υπάρχει μεν επαφή αλλά γίνεται εκτός περιοχής. Η δεύτερη φάση αφορά πτώση του Μωραΐτη στη μεγάλη περιοχή, με τον Βαρούχα να τονίζει πως ο Έλληνας άσος προσπάθησε να κερδίσει ένα πέναλτι που δεν υπήρχε, μετά από ελαφρά επαφή με τον Σάστρε.

Ο παλαίμαχος ρέφερι υποστήριξε ότι σωστά κατακυρώθηκε το 1-0 του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντεσπόντοφ στην αρχή της φάσης. Όπως είπε, το χέρι είναι σε φυσική θέση και την ώρα που γίνεται η επαφή, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει αμεσότητα για γκολ, αφού η εκτέλεση του Βούλγαρου επιθετικού έγινε σε μετέπειτα χρόνο.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας δικαίωσε διαιτητή και VAR για την ακύρωση του γκολ του Μύγα, με το σκορ στο 1-0.  Ανέλυσε ότι ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση, αλλά ο Ράσιτς έκανε συμμετοχή στη φάση όντας σε θέση οφσάιντ, κάτι που απαγορεύεται.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται παράβαση για πέναλτι υπέρ του Βόλου στο 64', αφού ο Μιχαηλίδης βρίσκει πρώτος την μπάλα και ο Μωραΐτης είναι αυτός που τον κλωτσά, όχι το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβες Κούγια με ονόματα για τις μεταγραφές - "Να φύγουν τα «εγκλήματα», φέρνει δύο... Μαρτίνς ο Μαρινάκης"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags