Facebook Pixel Ότο Ρεχάγκελ: Θυμήθηκε το Euro 2004 ο Ρεχάγκελ - "Μας περιφρονούσαν, δεν μας πήραν σοβαρά"
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-24 19:06:00

Θυμήθηκε το Euro 2004 ο Ρεχάγκελ - "Μας περιφρονούσαν, δεν μας πήραν σοβαρά"

Sportdog Team
Θυμήθηκε το Euro 2004 ο Ρεχάγκελ - "Μας περιφρονούσαν, δεν μας πήραν σοβαρά"

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε σε ουγγρικό Μέσο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική μας ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ότο Ρεχάγκελ: Είκοσι χρόνια κοντεύουν να περάσουν από τη μέρα που η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το Euro 2004, στα γήπεδα της Πορτογαλίας και ο 85χρονος Γερμανός τεχνικός μιλώντας σε Μέσο της Ουγγαρίας θυμήθηκε τα όσο έγιναν εκείνο το καλοκαίρι.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά, μας περιφρονούσαν. Όταν κερδίζαμε συνεχόμενα ματς, οι αντίπαλοί μας πίστευαν ”ήταν μια χαρά, τους βγήκε, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζουν πολλές φορές, δεν αξίζει να ασχολείσαι με αυτούς, να μελετάς το παιχνίδι τους, να προετοιμάζεσαι διεξοδικά για αυτούς”. Έτσι είπα στους παίκτες μου: μέχρι να καταλάβουν το μαχητικό μας στυλ, το τουρνουά θα έχει τελειώσει. Και έτσι έγινε.

Όταν έμαθαν να μας παίρνουν στα σοβαρά, είχαμε ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι Πορτογάλοι ήξεραν ακριβώς τι παίζαμε, καθώς αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλον όχι μόνο στον τελικό, αλλά και στον εναρκτήριο αγώνα. Επέκριναν την αμυντική μας τακτική, αλλά γιατί δεν έκαναν κάτι για να την αντιμετωπίσουν στο δεύτερο παιχνίδι; Είχαν περίπου είκοσι μέρες για να το κάνουν.

Δεν εξέθεσα κανέναν. Απλώς κάλεσα άλλους. Ποδοσφαιριστές που τότε μάλλον δεν ήξεραν πόσο καλοί ήταν. Ωστόσο, ήταν πολύ καλοί παίκτες, διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να πετύχουν τα αποτελέσματα που πέτυχαν αργότερα. Κερδίσαμε κυρίως επειδή η ομάδα αποτελούνταν από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Ζαγοράκης, για παράδειγμα, επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης ολόκληρης της διοργάνωσης για κάποιο λόγο» είπε ο Ότο Ρεχάγκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοφανές! Ανακοινώνει τρεις στόπερ εντός της ημέρας ο Ολυμπιακός - Έκλεισε ο Νο1 στόχος του Καρβαλιάλ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags