Σάντρε Σκάνσεν: Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον Σάγκι Ρόιτ, τον διαιτητή που θα διευθύνει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

«Είναι ο δεύτερος Νορβηγός που έρχεται να σφυρίξει στην Ελλάδα. Ο πρώτος ήταν ο Έσπεν Έσκας, ο οποίος είχε παίξει ένα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. Ο Σάγκι Ρόιτ χαίρει του σεβασμού των παικτών στη Νορβηγία, έχει διθνή παιχνίδια και καλό όνομα. Χαιρόμαστε που θα βρεθεί σε ένα ντέρμπι κορυφής.

Είναι ένας διαιτητής που εδώ στην Νορβηγία έχει σφυρίξει ντέρμπι και συγκεκριμένα το Λίλεστρομ-Βαλερένγκα, που είναι το μεγαλύτερο. Συνήθως οι Σκανδιναβοί είναι ήρεμοι και δεν μιλούν πολύ, αυτός, όμως, αν χρειαστεί θα μιλήσει, δεν είναι ανεκτικός στις διαμαρτυρίες, αλλά θα εξηγήσει στους παίκτες τι έχει συμβεί.

Δίνει τον μέσο όρο καρτών, όχι περισσότερες. Αν χρειαστεί θα δείξει κίτρινη ή κόκκινη. Έχει έντονη προσωπικότητα. Πολλές φορές μοιάζει με Ιταλό, Ισπανό ή Έλληνα, δείχνει τα συναισθήματά του. Εξηγεί στον Τύπο συνέχεια τις αποφάσεις του, απαντάει σε όλα.

Εύχομαι να κάνει μία καλή διαιτησία για να δείξει το ταλέντο του, είμαι βέβαιος ότι είναι έτοιμος για ένα τέτοιο ντέρμπι. Στην Νορβηγία οι διαιτητές μπορούν να μιλήσουν μετά τα ματς για τις αποφάσεις τους», είπε ο Σάντρε Σκάνσεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τον Γιόνι μέχρι τον Ότο: Οι σοβαροί τραυματισμοί, η αγκωνιά σε συμπαίκτη και η εκδίκηση στον Κριστιάνο