Facebook Pixel ΑΕΚ: Τα δεδομένα για αριστερό μπακ στην ΑΕΚ! Τί μας «είπε» ο Αλμέιδα – Ανεβαίνει ιεραρχία ο Πήλιος;
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-28 00:03:00

Τα δεδομένα για αριστερό μπακ στην ΑΕΚ! Τί μας "είπε" ο Αλμέιδα – Ανεβαίνει ιεραρχία ο Πήλιος;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τα δεδομένα για αριστερό μπακ στην ΑΕΚ! Τί μας "είπε" ο Αλμέιδα – Ανεβαίνει ιεραρχία ο Πήλιος;

Η αποχώρηση του Μιλάντ Μοχαμαντί από την Ένωση δημιουργεί μία δύσκολη εξίσωση στην άμυνα.

Η είδηση έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν κουνιόταν φύλλο στα μεταγραφικά. Ο Μιλάντ Μοχαμαντί αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ και ο Ιρανός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και στην ομάδα των Αδάνων, μετά από 56 συμμετοχές με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Ο παίκτης έτσι και αλλιώς δεν υπολογιζόταν στις αρχές του χρόνου, καθώς λείπει μαζί με τον συμπατριώτη του, Εχσάν Χατζισαφί με την εθνική ομάδα του Ιράν στο Πανασιατικό Κύπελλο. Με την αποχώρησή του όμως οι επιλογές για τα αριστερά αποδυναμώνονται σε σχέση με πριν, κάτι που σίγουρα δημιουργεί το ερώτημα, αν θα υπάρξει ενίσχυση.

Κάτι τέτοιο παρουσιάζει εξαιρετική δυσκολία. Τα λεγόμενα του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης της Τετάρτης μας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκαθάρισε, ότι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού δεν θα κινηθεί στη νοοτροπία της… απάντησης των μεταγραφικών κινήσεων των άλλων συλλόγων. Κατέστη σαφές πως δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές κινήσεις!

Όλα τα επιχειρήματα του Αλμέιδα δεν στερούνται λογικής. Συν τοις άλλοις ο προπονητής της ΑΕΚ δείχνει επανειλημμένα, ότι εμπιστεύεται το έμψυχο δυναμικό του και θα στηρίξει τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Ποιά είναι λοιπόν τα δεδομένα που διαμορφώνονται με γνώμονα, ότι οι «κιτρινόμαυροι» δύσκολα θα κινηθούν αυτήν την περίοδο για προσθήκη; Με την επιστροφή του Χατζισαφί, ο Ιρανός θα αποτελέσει τη βασική επιλογή του «Πεγιάδο» για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σταύρος Πήλιος με την αποχώρηση Μοχαμαντί γίνεται ο δεύτερος στη σειρά αριστερός μπακ. Ο 23χρονος Έλληνας αμυντικός πήρε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια. Την προηγούμενη αγωνιστική μάλιστα, στο ματς με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν επιλογές που έχει ήδη εφαρμόσει ο Αλμέιδα σε καταστάσεις ανάγκης. Ο κόουτς έχει δοκιμάσει στα αριστερά τον Ρότα, όπως είδαμε σε ματς όπως με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη.

Αυτές είναι εκτιμήσεις που γίνονται βάσει όσων έχουμε δει από ΑΕΚ φέτος στο γήπεδο και όχι επειδή ξέρουμε καλά τον Αλμέιδα. Φυσικά υπάρχουν πιθανότητες, αλλά ελάχιστες, για ενίσχυση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που κλείνει το παράθυρο των χειμερινών μεταγραφών. Όπως και να έχει ο προπονητής της ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι βγάζει λαγούς από το καπέλο του και θα βρει τη λύση.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Μπρινιόλι και ΑΕΚ - Πρόταση από ιστορική ιταλική ομάδα - Έφτυσε προπονητή ο Ότο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags