Facebook Pixel Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ανατροπή με Μπρινιόλι και ΑΕΚ - Πρόταση από ιστορική ιταλική ομάδα - Έφτυσε προπονητή ο Ότο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-27 23:15:00

Ανατροπή με Μπρινιόλι και ΑΕΚ - Πρόταση από ιστορική ιταλική ομάδα - Έφτυσε προπονητή ο Ότο!

Οι Μιχείες
Ανατροπή με Μπρινιόλι και ΑΕΚ - Πρόταση από ιστορική ιταλική ομάδα - Έφτυσε προπονητή ο Ότο!

Τι αποκάλυψε ο Ιταλός σε συμπαίκτες του στον ΠΑΟ. Μπορεί όλοι να θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του στην Ένωση, όμως πλέον υπάρχει κι άλλη ομάδα που τον θέλει. Ο Ευάγγελος Μίχος μεταφέρει τη νέα εξέλιξη στο... σήριαλ της χρονιάς, αλλά και πώς ο Δικέφαλος κατέληξε στον μπακ της Γουλβς.

ΓΙΟΝΙ ΟΤΟ/1: Η τρίτη απόπειρα του ΠΑΟΚ - από τον Νοέμβριο - για να βρει top δεξιό μπακ, με τον οποίο θα αναβάθμιζε την θέση, έμελλε να είναι και η ... τυχερή του. Πρώτος ήταν ο Βραζιλιάνος Ουίλιαμ, ο οποίος τελικά έκανε την... ανατροπή και στις 25 Δεκεμβρίου ανανέωσε με την Κρουζέιρο. Δεύτερος ο Γάλλος Ροζιέρ που αντί να έρθει 7 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη τελικά ο δανεισμός του από την Μπεσίκτας χάλασε βασικά λόγω... Ζάχαβι και ο παίκτης κατέληξε δανεικός στην Νις. Ουδέν κακό αμιγές καλού πάντως αφού στην πορεία προέκυψε στον "δικέφαλο" ο ... καλύτερος, πιο δοκιμασμένος όλων (με συνολικά 290 συμμετοχές σε La Liga και Premier League), ο πρώην διεθνής 29χρονος Ισπανός, Γιόνι Ότο Κάστρο!! Ενδεχομένως αν δεν είχε ρίξει αγκωνιά σε ένα συμπαίκτη του, δεν είχε φτύσει τον βοηθό προπονητή και δεν είχε κάνει λαμπόγιαλο τα αποδυτήρια της Γούλβς -με αποτέλεσμα εδώ και περίπου 2 μήνες να προπονείται μόνος τους- να μην ερχόταν στην Super League. Και βασικά η Γούλβς να μην τον αποδέσμευε, πληρώνοντας του μάλιστα και σημαντική αποζημίωση, με την οποία ουσιαστικά "χρηματοδοτήθηκε" και ο ερχομός τους στον ΠΑΟΚ! Στην Τούμπα ο Γιόνι Ότο θα εισπράττει 850.000 ευρώ καθαρά το χρόνο (συν μπόνους), όταν στην Γούλβς οι ετήσιες αποδοχές του ήταν plus 2.000.000!

ΓΙΟΝΙ ΟΤΟ/2: Είναι κλασικός δεξιοπόδαρος, ο οποίος όμως, στην πορεία της καριέρας του έγινε αριστερός μπακ. Μάλιστα ως τέτοιος έχει κάνει τα 3/4 των συνολικά επαγγελματικών του αγώνων. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ παίρνει μπακ που κάνει ό,τι συνηθίζουν οι προπονητές με τους εξτρέμ, δηλαδή να τους βάζουν να παίζουν με ανάποδο πόδι. Ο Ότο με την ίδια ευχέρεια παίζει και δεξιός κι αριστερός μπακ, αλά Βιειρίνια ένα πράγμα!  Επίσης, στην Γουλβς της εποχής Νούνο Εσπίριτο, που έπαιζε με τρία στόπερ, ο Γιόνι Ότο για πρώτη φορά έγινε και φουλ μπακ. Μεγάλο του προσόν ότι είναι ο ορισμός του aggresive στα μαρκαρισματά του, παίζει επιθετική άμυνα. Έχει καλές επαφές, είναι πολύ δυνατός/αθλητικός/ταχυδυναμικός και άψογος τακτικά στον χώρο. Δεν σκοράρει όπως ο Μάτος, ούτε έχει το σουτ ή την σέντρα του Βιειρίνια. Στην Γουλβς έβγαλε την φήμη του "περίεργου" χαρακτήρα αλλά ούτε ιστορικό αποβολών έχει, ούτε ιστπρικλ με αντίστοιχα πειθαρχικά παραπτώματα στην Ισπανία. Anyway και για αυτό υπάρχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου που είναι... μανούλα στην διαχείριση χαρακτήρων αλλά και ένα ομοιογενές γκρουπ που μπορεί να τον... απορροφήσει!! Δεν ανησυχούν για αυτό στον "δικέφαλο". Από εκεί και πέρα θέμα είναι πως θα χρειαστεί περίπου 3 με 4 εβδομάδες για να βρει τον ρυθμό του και να αρχίσει να παίρνει όλο και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια. Προφανώς και όχι ως βασικός αφού εκτός του ότι πρέπει να βρει την δική του αγωνιστική ετοιμότητα, θα πρέπει να περάσει και την... εκπαίδευση Λουτσέσκου. Όπως για παράδειγμα συνέβη στην αρχή της σεζόν και με τον Ντεσπόντοφ, για να φτάσουμε στο σήμερα να τα ...σπάει. Λογικά ο Γιόνι Ότο θα είναι από κάθε πλευρά έτοιμος για τα πλέι οφ και τα ντέρμπι που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πως έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Στα περισσότερα δημοσιογραφικά Γραφεία κυκλοφορεί - από τον Δεκέμβριο - το ίδιο. Επίσης, στην ελληνό-ιταλική πιάτσα agents, είναι κάτι σαν κοινό μυστικό ο "αρραβώνας" μεταξύ Μπρινιόλι κι ΑΕΚ! Είναι έτσι όμως, γιατί οι ρεπόρτερ και της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού... ζορίζονται δημοσίως - και όταν ερωτώνται - να απαντήσουν στο επίμαχο θέμα. Πρόσφατα βεβαίως προέκυψε το ενδιαφέρον της ισπανικής Γρανάδα, η ανατροπή όμως, μπορεί να έρθει από την ... Ιταλία, την πατρίδα του Μπρινιόλι! Γιατί αν πιστέψουμε τα όσα είχε αποκαλύψει πριν από περίπου 15 ημέρες ο ίδιος, ο Μπρινιόλι, σε δύο ξένους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό -που είναι και φίλοι του, κάνουν παρέα στην Γλυφάδα - ήταν σε συζητήσεις με ομάδα της Serie Β υποψήφια για άνοδο στη  Serie A. H στήλη ψάχτηκε στην Ιταλία και όντως επιβεβαίωσε πως η Πάρμα (1η στη Serie  B) είναι η ομάδα που έχει για βασικό της στόχο τον Μπρινιόλι (για το καλοκαίρι) και του έχει καταθέσει ή θα του καταθέσει πρόταση!!!

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση Τερίμ για Μπακαμπού - Έδωσε το "οκ" η Γαλατά, περιμένει Ολυμπιακό - Τον θέλει... χθες ο Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags