ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, σε ένα παιχνίδι όπου μοιραία τα βλέμματα πάνω στον δημιουργό των γκολ Τάισον και στον εκτελεστή Ντεσπόντοφ.

Τεράστια η συνεισφορά του Βραζιλιάνου με τις δυο ασίστ «πάρε-βάλε» όπως επίσης και του Βούλγαρου όπου απέδειξε μια ακόμα φορά πόσο δεινός εκτελεστής είναι, αλλά υπάρχουν και παίκτες που έκαναν αθόρυβη και συνάμα ουσιαστική δουλειά προσφέροντας πολλά στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Δεν μπορεί να περάσει τόσο απαρατήρητη η εντυπωσιακή εμφάνιση του Σουαλιό Μεϊτέ σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι εντός Τούμπας, με τον Γάλλο χαφ να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση συνολικά από την ημέρα που ήρθε στον Δικέφαλο.

Ο 30χρονος μέσος ανέλαβε… εργολαβία την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και ήλεγξε την κυκλοφορία με εντυπωσιακά νούμερα και ελάχιστα λάθη. Σε ένα καθαρό 90λεπτό ο θηριώδης χαφ του Δικεφάλου είχε 7/9 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος, 3/3 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, 2/2 στις πετυχημένες ντρίμπλες, τρία κερδισμένα φάουλ, 85% στις πετυχημένες μεταβιβάσεις και όλα αυτά ενώ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού ήταν προσαρμοσμένο επάνω του με παγίδες στα όρια της περιοχής του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι μόνο όμως οι αριθμοί που καταγράφονται από την στατιστική και από την τεχνολογία, είναι και η δουλειά που δεν αποτυπώνεται
αριθμητικά στον αγωνιστικό χώρο με τα χιλιόμετρα και το τρέξιμο χωρίς την μπάλα, ένα στοιχείο που είναι μέσα στα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Λουτσέσκου να τον θέλει διακαώς από νωρίς το καλοκαίρι για να τον εντάξει στο ρόστερ της της ομάδας.

Σε μια εβδομάδα όπου ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τον Μαξίμοβιτς και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, με τον Σέρβο να καταλήγει στον Παναθηναϊκό, ο Σουαλιό Μεϊτέ φαίνεται πως αποδεικνύει στο πιο κατάλληλο σημείο πως όντως ο Δικέφαλος έχει τον παίκτη που θέλει να έχει στην μεσαία γραμμή, με μια εμφάνιση χαρακτηριστική της ποιότητας και της αξίας του.

Είναι σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει όλους τους παίκτες σε καλή κατάσταση αλλά λίγο παραπάνω παίκτες που παίζουν σε νευραλγικές θέσεις όπως αυτή του Μεϊτέ στον άξονα, όπου περνάει το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων του ΠΑΟΚ, ενώ και σε αμυντικό επίπεδο γίνεται πολλή δουλειά στην «καταστροφή» των επιθέσεων του αντιπάλου.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: All in Αλαφούζου με 55 εκατομμύρια - Πάνω από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, πίσω από Ολυμπιακό - Δικαίωση αλά... Σαββίδη