Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τους τραυματισμούς στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι από την εποχή που έφτασε ο Φατίχ Τεριμ στην ομάδα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην προπόνηση των ποδοσφαιριστών. Με αποτέλεσμα να προκύπτουν θλάσεις και διάφορα άλλα προβληματάκια που επηρεάζουν το ρόστερ.
Γιατί ο Τούρκος προπονητής δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του το υλικό που επιθυμεί και, μοιραία, η ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει αυτό ακριβώς που έχει στο μυαλό του ο κόουτς.
Για να βάλουμε, όμως, τα πράγματα στη θέση τους, αρχικά πρέπει να πούμε ότι σε κάθε ομάδα υπάρχει προπονητής, ινστράκτορ και υπεύθυνος εκγυμνασης. Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες έχουν βγάλει θλάσεις, μπορεί να σημαίνει πολλά - Κυρίως, βεβαια, σημαίνει κακή εκγύμναση.
Οι παίκτες όταν αλλάζουν προπονητή στη μέση της σεζόν, παράλληλα αλλάζουν και γυμναστή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού με τον Τερίμ. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Γιατί είναι ήδη καταπονημένοι από τη θερινή προετοιμασία και την πορεία της σεζόν που έχουν κάνει και, τελικά, αρχίζουν από την αρχή με άλλον γυμναστή.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός στα πρώτα παιχνίδια του Τερίμ έδωσε και μαζεμένους κάποιους δύσκολους αγώνες, υψηλών απαιτήσεων στον αγωνιστικό χώρο: Δύο ματς με τον Ολυμπιακό, έναν με τον ΠΑΟΚ και ένα με την ΑΕΚ. Κάπου, δηλαδή, περιμένεις έτσι κι αλλιώς να προκύψουν προβληματάκια μετά από τόσα ματς υψηλού επιπέδου μαζεμένα.
Όταν αναλαμβάνει ένα νέο τεχνικό τιμ (δηλαδή προπονητής, γυμναστής κ.λπ.), το πρώτο που ζητάει είναι εργομετρικά και ιατρικές εξετάσεις - Πράγματα που, λογικά, γίνονται διαρκώς δηλαδή. Μπορεί ο Τερίμ με το staff του να ήρθαν και να μην ζήτησαν εξετάσεις και εργομετρικά; Να δουν την πρωτεΐνη του αίματος που δείχνει αν είναι "καμμένος" ένας ποδοσφαιριστής, καταπονημένος από αγώνες; Αυταά, βέβαια, τα ξέρει το ιατρικό τιμ τού Παναθηναϊκού και όχι εμείς.
Ο Γκαλέτι, για παράδειγμα, κάθε δύο αγωνες στον Ολυμπιακό είχε θλάση. Όλοι κοιτούσαν τις θλάσεις στο γαστροκνήμιο και δεν κοιτούσαν τον λόγο που αυτές προκαλούνταν - Ήταν η νεφρική ανεπάρκεια ο λόγος. Για αυτό και είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού από τον πατέρα του στο τέλος.
Γιατί αναφέρουμε το παράδειγμα του Αργεντινού άσου; Για να αναδείξουμε ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο γράφονται δεξιά και αριστερά, τύπου "Ο Τερίμ δεν λέει να ρίξει τους ρυθμούς στην προπόνηση και οι παίκτες βγάζουν θλάσεις". Βρισκόμαστε στο 2024, δεν υπάρχει τεχνικό τιμ που να μην έχει εξειδικευμένο προσωπικό - Ακόμα κι αν δεν έχει ο Τερίμ τέτοιους συνεργάτες (που έχει!), υπάρχει συνέχεια στο τιμ που υπάρχει έτσι κι αλλιώς στον Παναθηναϊκό.
Οι Πράσινοι έδωσαν μαζεμένα πολλά παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, σε μια ευρύτερη προσπάθεια αλλαγής του συστήματος, του τρόπου παιχνιδιού, με τις ταχύτητες κ.λπ., και λογικά δημιουργήθηκαν κάποια απρόοπτα. Αυτό είναι όλο και καλό θα είναι προσέχουν λίγο περισσότερο τι γράφουν και λένε ορισμένοι δεξιά και αριστερά...