Άρης: Η απόφαση παροχής περισσότερου αγωνιστικού χρόνου από το προκαθορισμένο στον Μανού Γκαρθία δεν πάρθηκε τυχαία από τον Άκη Μάντζιο στα προηγούμενα παιχνίδια, ομοίως και η απόφαση να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει ξεπεράσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον σοβαρό τραυματισμό και περίπου εδώ κι έναν μήνα είναι ενεργό κομμάτι στο rotation του του προπονητή. 

Ο Άκης Μάντζιος ήταν εξ αρχής πολύ προσεκτικός στη διαχείριση του Μανού γνωρίζοντας ότι χρειάζεται χρόνο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να βρει ρυθμό, για αυτό και αποφάσισε στα τελευταία πέντε παιχνίδια της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των δύο αγώνων Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου, να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής του και να μην τον ρίξει αμέσως στα βαθιά. Δεν είναι τυχαίο ότι παίρνοντας μαζεμένο χρόνο συμμετοχής σε Καισαριανή και Βόλο (16 και 75 λεπτά αντίστοιχα) αποφασίστηκε να αποφορτιστεί κόντρα στον Πανσερραϊκό με την προοπτική να είναι πιο φρέσκος και έτοιμος ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο του στην απαιτητική τριάδα των εκτός έδρας αγώνων που έχει μπροστά της η ομάδα και ξεκινάει από τα Γιάννενα και μακροπρόθεσμα να είναι έτοιμος να μονιμοποιηθεί στην αρχική ενδεκάδα. 

Στο πιθανό rotation από τον Μάντζιο πάντως, ώστε ο Αρης να εμφανιστεί φρέσκος ενόψει Κυπέλλου, ο Μανού Γκαρθία λογικά θα έχει βασικό ρόλο στους Ζωσιμάδες, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να πάρει και περισσότερο χρόνο. Ο Ισπανός έχει αποδείξει μέσα από τις ολιγόλεπτες παρουσίες του ότι μόλις επιστρέψει στην… κανονικότητα και βρει ρυθμό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι στο οποίο υστέρησε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια.

Στους “Ζωσιμάδες” θα έχει την ευκαιρία να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και παράλληλα να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι όπου ο ΑΡΗΣ προβλημάτισε στις Σέρρες, κυρίως με τις μπάλες που δεν κατάφερε να περάσει μέσα στην περιοχή. Κάτι στο οποίο ο Μάντζιος ποντάρει με τον Γκαρθία, όχι μόνο για το ματς κόντρα στον ΠΑΣ αλλά και μακροπρόθεσμα στη σεζόν και όταν θα είναι έτοιμος για να γίνει… μόνιμος στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας.

Εκτός από την παρουσία του Γκαρθία, το πιθανότερο είναι στα Γιάννινα να πάρει το βάπτισμα του πυρός και ο Τζούισον Μπένετ. Ο νεαρός Κοσταρικανός πήρε μια πρώτη γεύση συμμετέχοντας στην αποστολή του αγώνα με τον Πανσερραϊκό χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί, έχοντας ελάχιστες μέρες προπονήσεων με την ομάδα. Με δεδομένο ότι μεσοβδόμαδα υπάρχει σημαντικό παιχνίδι στο Αγρίνιο, το πρώτο με τον Παναιτωλικό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Άκης Μάντζιος δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει τον Μπένετ για να πάρει ανάσες ο Σαβέριο. Εξάλλου, η εβδομάδα που διανύουμε δίνει στον προπονητή τον χρόνο να τσεκάρει την ετοιμότητα του Κοσταρικανού και κυρίως να τον βάλει στο τακτικό κομμάτι. Αν τον δει να ανταποκρίνεται, τότε πιθανότατα θα τον χρησιμοποιήσει.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έκανε ποτέ πρωταθλητισμό ο Γιάνσεν - Εξελίσσει και πουλάει "χρυσό" τους νέους - Καρβαλιάλ όπως Γιοβάνοβιτς