Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο όρος για να μείνει και το συμβόλαιο
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-16 23:13:00

Ο όρος Πασχαλάκη για να ανανεώσει - Αυτό είναι το νέο "χρυσό" συμβόλαιο - Άλλαξαν όλα λόγω... Μπρινιόλι!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ποιος τον "έδιωχνε" και ο Μαρινάκης που δεν έγινε Αλαφούζος! Πώς έκλεισε το η συμφωνία της ανανέωσης, με πόσα χρήματα και τι ζήτησε ο Έλληνας τερματοφύλακας πριν υπογράψει;

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο της ιστορίας του και η διοίκηση του συλλόγου έχει το βλέμμα της στραμμένο στην ολοκλήρωση ενός αιώνα ζωής της ομάδας,  που συμπληρώνεται το 2025. Κάθε κίνηση των Πειραιωτών γίνεται με στόχο τα 100 χρόνια ιστορίας να συνδυαστούν με επιτυχίες και τίτλους. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται οι ''σταθερές''. Οι παίκτες που έχουν γίνει ένα με τον οργανισμό, τον ξέρουν και τον εκπροσωπούν άριστα: ακριβώς όσα κάνει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης!

Ο Έλληνας... Superman επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2026 και είναι αυτός που σέρνει τον χορό των ανανεώσεων με άρωμα Ελλάδας στην ομάδα (;). Αυτό κατέστη δυνατό για δύο διαφορετικούς λόγους: νούμερο 1, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι σπίτι του στην Ισπανία και νούμερο 2, διότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είδε τι έπαθε ο Παναθηναϊκός με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και έκανε τα πάντα για να κρατήσει τον 34χρονο κίπερ στο Λιμάνι.

Ο Μαρτίνεθ ήθελε να ''τελειώσει'' τον Πασχαλάκη από τον Ολυμπιακό!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, λοιπόν. Ο Πασχαλάκης ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2022 και η άφιξή του συνδυάστηκε με την ξεκάθαρη υποβάθμιση στην ιεραρχία του Τόμας Βάτσλικ. Ο Έλληνας άσος στην παρθενική του σεζόν με τον Δαφνοστεφανωμένο ήταν σαν τη... μύγα μες το γάλα. Σε μια αγωνιστική περίοδο που έπαιξαν με τη φανέλα του κλαμπ 47 (!) ποδοσφαιριστές, αυτός ήταν συνεπέστατος και τα 14 clean sheets του το επιβεβαιώνουν. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας έπιασε τον μίνιμουμ αριθμό συμμετοχών, όμως έπεσε πάνω στον... περίεργο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός προπονητής μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν έβαλαν τα δεδομένα στο τραπέζι και αποφασίστηκε να γίνει κίνηση για απόκτηση βασικού κίπερ στην ομάδα. Ο λόγος; Όπως αποκάλυπταν τα ρεπορτάζ, η αδυναμία του ''Πάσχα'' να παίζει με την μπάλα στα πόδια όπως ήθελε ο πρώην τεχνικός των ερυθρόλευκων. Ο Μαρτίνεθ, όμως, είναι παρελθόν πλέον από του Ρέντη και η φυγή του έδιωξε τις δεύτερες σκέψεις του διεθνούς άσου.

Ο Μαρινάκης έμαθε από το λάθος του Αλαφούζου με Μπρινιόλι!

Ο Ολυμπιακός φημίζεται για τη μυστικοπάθειά του σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων όπως η χρονική διάρκεια και οι οικονομικοί όροι των συμβολαίων, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πασχαλάκης από τη νέα διετή συμφωνία θα γίνει πλουσιότερος κατά 1,5 εκατομμύριο περίπου. Τι δείχνει αυτό; Για να το αντιληφθούμε, πρέπει να εξετάσουμε την αρχή της συνεργασίας των δύο πλευρών και το... μάθημα Μπρινιόλι.

Κεφάλαιο πρώτο: ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήρθε στο Λιμάνι το 2022 ενώ ο ΠΑΟΚ τον πλήρωνε σχεδόν τα διπλά χρήματα. Ο Έλληνας κίπερ ήθελε αλλαγή περιβάλλοντος πάση θυσία, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Και ταυτόχρονα πίστευε πως με τη δουλειά του θα μιλήσει και θα πείσει τον Μαρινάκη να τα... σκάσει για την ανανέωσή του. Κι αυτό συνέβη, με τον Έλληνα κίπερ να ''χρωστά'' ευγνωμοσύνη στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι!

Αμφότεροι ήταν αναντικατάστατοι στις ομάδες τους, με πολύτιμη και αξιόπιστη συνεισφορά αλλά και με λήξη συμβολαίου τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Γιάννης Αλαφούζος την ''πάτησε'', μιας και άργησε να ικανοποιήσει τους όρους του Ιταλού και ταυτόχρονα έκανε το συμβόλαιο... μεξικάνικη σαπουνόπερα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όχι μόνο κράτησε τα πάντα κρυφά, αλλά κατανόησε τι εστί Πασχαλάκης για τον Ολυμπιακό και τις δυναμικές στα αποδυτήρια και έσπευσε να του δώσει όσα ζητούσε. Η συμφωνία είναι γεγονός και οι Πειραιώτες δε θα έχουν... σκοτούρες για τη θέση ''1'' μέχρι το 2026!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβλητικός Κάρμο, αλλά μόνο για… Νότιγχαμ - Ασύλληπτο το "90" του Φορτούνη - Τρικ Μεντιλίμπαρ με Καρβάλιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags