ΠΑΟΚ: Ο Σουαλιό Μεϊτέ κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί πλήρως στα θέλω του Ραζβάν Λουτσέσκου, με αποτέλεσμα να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον φετινό ΠΑΟΚ, καθώς έχει στοιχεία που λείπουν από τους υπόλοιπους μέσους της ομάδας.

Ο υψηλόσωμος Γάλλος το τελευταίο διάστημα είναι από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ηγέτης του "δικεφάλου" στη μεσαία γραμμή.

Παρότι ο Μεϊτέ ούτε σκοράρει, ούτε δίνει ασίστ είναι από τους διακριθέντες του φετινού ΠΑΟΚ, έχοντας μια πληθωρική παρουσία μέσα στο γήπεδο. Το εντυπωσιακό όμως με τον 29χρονο μέσο είναι η τρομερή επίδοση που έχει στις ντρίμπλες, καθώς αγγίζει το απόλυτο.

Κορυφαία επίδοση στο πρωτάθλημα

Ο Μεϊτέ τη φετινή σεζόν στην Stoiximan Super League μετράει 18 συμμετοχές (13 ως βασικός), έχοντας μικρή συμμετοχή όσον αφορά το σκοράρισμα, αφού έχει βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μόλις μία φορά, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Λουτσέσκου στο πρόσωπο του Γάλλου βρήκε έναν μέσο που έλειπε εδώ και πολλά χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Ούτε ο Σβαμπ, ούτε ο Οζντόεφ, ούτε ο Τσιγγάρας, ούτε ακόμη και οι Κούρτιτς και Αουγκούστο δεν έχουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Μεϊτέ.

Ο 29χρονος μέσος παρότι 1.87 μ. δεν είναι βαρύς, αντίθετα έχει πλαστικότητα στις κινήσεις του, ενώ η αντίληψή και η εμπειρία του είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να γνωρίζει πότε και που πρέπει να βρίσκεται ώστε να βραχυκυκλώσει τις επιθέσεις των αντιπάλων.

Οι επιδόσεις του Μεϊτέ στην Stoiximan Super League:

Ανά αγώνα

Ενέργειες με τη μπάλα

50.2

Πάσες

35.1 (87%)

Πάσες πάνω από τη σέντρα

18.3 (83%)

Πάσες-κλειδιά

0.4

Μακρινές μεταβιβάσεις

2.2 (72%)

Τελικές

0.7

Τάκλιν

1.1

Ανακτήσεις κατοχής

5.1

Κερδισμένες μονομαχίες

5.0 (63%)

Ντρίμπλες

1.3 (92%)

Η σταθερότητα στις πάσες του και η ακρίβεια των μεταβιβάσεων είναι σίγουρα το μεγαλύτερο προτέρημά του. Επίσης είναι τρίτος σε ανακτήσεις κατοχής πίσω από τους Τάισον (5.1) και Μπάμπα (6.7), ενώ παράλληλα είναι κυρίαρχος στις προσωπικές μονομαχίες με 62% ποσοστό επιτυχίας. Μάλιστα ο Μείτέ με 1.3 ντρίμπλες ανά αγώνα είναι ο κορυφαίος ντριμπλέρ του ΠΑΟΚ, με τους Μπάμπα και Τάισον να έχουν 1.2 ντρίμπλες ανά αγώνα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα ο Μεϊτέ είναι στην 9η θέση της λίστας των κορυφαίων ντριμπλέρ, με τον Ροντινέι του Ολυμπιακού να είναι πρώτος με 2.3 και 68% ποσοστό επιτυχίας. Η εντυπωσιακή όμως επίδοση του μέσου του ΠΑΟΚ αφορά το ποσοστό επιτυχίας, καθώς με 92% αγγίζει το απόλυτο, έχοντας 23/25 πετυχημένες ντρίμπλες.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλαφούζος ξέχασε πώς "στήριξε" αυτό το σύστημα μόνο για να αποδείξει ότι είναι... αντι-Ολυμπιακός!