ΠΑΟΚ: Νύχτα που δύσκολα θα ξεχαστεί, στην Τούμπα, για τον ΠΑΟΚ, που συνέχισε τις πολύ κακές εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό και υποχρεώθηκε σε πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, χάνοντας την ευκαιρία να παραμείνει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Κι αν το τελευταίο είναι το μικρότερο κακό, για τον Δικέφαλο του Βορρά, μιας και ακολουθούν και τα play off και τίποτα δεν κρίνεται ακόμα, η εικόνα της ομάδας είναι αυτή που προβληματίζει ενόψει μάλιστα και συνέχειας.

Το σύνολο του Λουτσέσκου εμφανίστηκε σε ακόμα ένα ντέρμπι, τον τελευταίο καιρό, αδιάβαστο φτάνοντας σε τρίτη ήττα σε πέντε ματς απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη, για πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία, σε παιχνίδια που μέχρι λίγο καιρό πριν ήταν το δυνατό τους… χαρτί.

Αυτό έχει αρχικά να κάνει με την προσέγγιση του Ρουμάνου τεχνικού, που δείχνει ότι ακολουθεί το ίδιο… μοτίβο με όποιον και να παίζει, θέλοντας να χτυπήσει στους ελεύθερους χώρους, όμως μπορεί αρχικά να ξάφνιαζε τους αντιπάλους τεχνικούς, όμως πλέον τον έχουν διαβάσει και τον αντιμετωπίζουν. Παράλληλα το αναγκαστικό ροτέισον που γίνεται τον τελευταίο καιρό, αναγκαστικά, λόγω των πολλών παιχνιδιών δείχνει τελικά ότι το βάθος του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτό που συζητάγαμε λίγους μήνες πριν, ενώ παράλληλα έχει βγάλει εκτός ρυθμού ποδοσφαιριστές κλειδιά της ομάδας. Φυσικά μέσα σε όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη φορ ή μάλλον την… εμμονή να παίζει χωρίς παίκτη που να μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να σκοράρει κατά… ριπάς στα περισσότερα παιχνίδια του, όμως Τόμας και Σαμάτα μετράνε πέντε και δύο γκολ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα, ενώ και πέρσι ο Λουτσέσκου πορεύθηκε με τον Μπράντον και τον Ολιβέιρα, έχοντας τα ίδια προβλήματα. Την ίδια στιγμή ο Τζίμας παίζοντας συνήθως τέταρτα, έχει τρια γκολ στο πρωτάθλημα, σε λιγότερες συμμετοχές από τους δύο συμπαίκτες του, ενώ μέχρι τώρα έχει δείξει πολύ καλύτερα στοιχεία επιθετικού, σε σχέση με τους άλλους φορ της ομάδας και μόνο… εμμονή μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή Λουτσέσκου να μην του δίνει παραπάνω χρόνο, ώστε να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Όσον αφορά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το βασικό πρόβλημα του Δικεφάλου του Βορρά ήταν αρχικά η εμφάνιση των Μεϊτέ, Οζντόεφ, που είχαν ένα από τα χειρότερα βράδια τους στην ομάδα. Οι δύο χαφ του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν σε καμία περίπτωση την τριάδα των μέσων του Ολυμπιακού, χάνοντας εύκολα την μπάλα, ενώ παράλληλα τα πολλά τους λάθη έδινε δεύτερες ευκαιρίες στους Ερυθρόλευκους. Όσο όμως κομβικές ήταν εμφανίσεις των δύο ποδοσφαιριστών, άλλο τόσο σημαντικό ήταν και η λάθος προσέγγιση από πλευράς Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχασε κατά κράτος από τον Μεντιλίμπαρ στο κομμάτι της τακτικής, με τον Βάσκο να δείχνει απόλυτα διαβασμένος. Την ίδια στιγμή ο Λουτσέσκου δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχθηκαν τα στόπερ του στην ανάπτυξη, ενώ δίνοντας πολύ χώρο μετά το 65’ στους αντιπάλους του το… πλήρωσε με δύο ακόμα γκολ, μην γνωρίζοντας ότι οι ομάδες του Μεντιλίμπαρ γίνονται… μάστερ στην κόντρα σε ελάχιστο χρόνο.

Πλέον ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, μιας και ούτε μήνα μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Τούμπα, δεν έχει νίκη σε ντέρμπι, σε τρία παιχνίδια, ενώ παράλληλα έπεσε και από την κορυφή, κάτι που σίγουρα έχει αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Δικέφαλο του Βορρά, είναι πως δεν έχει χρόνο να… σκεφτεί τι έγινε με τον Ολυμπιακό μιας και ακολουθεί η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Και μάλιστα δεν μιλάμε για ένα απλό ντέρμπι, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για… τελικό. Ο ΠΑΟΚ καλείται να σηκώσει τα… κομμάτια του και να καταφέρει να προκριθεί σε μια εχθρική έδρα, δείχνοντας ότι έχει το μέταλλο να επιστρέφει όταν βρίσκεται σε πίεση, κάτι που έχει δείξει να κάνει στο παρελθόν. Αρκεί βέβαια να μην δούμε πάλι εμφανίσεις σαν την σημερινή, αλλά και επιλογές που θα μπερδέψουν την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεσιτάλ Μεντιλίμπαρ με καμικάζι, καθάρισε ΠΑΟΚ με δύο κομπίνες - Διέλυσε τον... Λουτσέσκου ο Ποντένσε (Vid)